24 de setembre del 2007

100 dies de govern, 100 dies d'oposició

Aquesta setmana, com que no hi ha ple a l'Ajuntament de Tortosa, el grup municipal del PSC ha convocat per avui al matí una roda de premsa per valorar els primers 100 dies del govern de Ferran Bel (CiU) i Ricard Forés (ERC). Personalment, crec que encara és massa d'hora per fer un balanç del nou govern municipal, però també cal dir que Joan Sabaté té dret a comparèixer per intentar esgarrapar un altre titular als diaris. En el mandat anterior, Bel va basar bona part de la seua estratègia en desgastar el govern de Sabaté a partir de rodes de premsa, i sembla que el PSC vol reciclar i reaprofitar la mateixa tàctica. De fet, la realitat és que el PSC no ha deixat a CiU la treva dels primers 100 dies, i que Bel no ha pogut assaborir la victòria i començar a governar amb tranquil·litat durant els primers mesos a l'Ajuntament. Així, en algun moment l'alcalde ha hagut de sortir a l'atac i fins i tot ha semblat que continuava a l'oposició, però també cal dir que l'acció del PSC ha sigut en alguns moments molt pobra i poc elaborada, amb alguna bona intervenció mediàtica per part de Sabaté i una decebedora participació de la resta de regidors socialistes, sobretot als plens.
En aquest sentit, no deixa de sorprendre que CiU ja haja convocat per demà una altra roda de premsa, en principi per contestar el que puga dir avui Sabaté. En la represa del curs polític després de les festes de la Cinta, molts tenim la sensació que Sabaté està marcant indubtablement l'agenda política de Tortosa, primer amb la seua proposta sobre el projecte Castor i el polígon Catalunya Sud, i ara amb aquest balanç sobre els primers 100 dies del govern. De fet, abans de parlar ja ha provocat un gest neguitós de CiU... Ara CiU i ERC aniran a contrapèl, i els serà molt difícil invertir aquesta tendència... Per començar, no s'entèn que demà comparegui el grup municipal de CiU en solitari, i que no ho faci el govern en bloc. Farà també ERC una roda de premsa per contestar Sabaté? Voldran, d'aquesta manera, sortir dues vegades als mitjans de comunicació, amb els mateixos arguments? Què passarà si ara ICV i el PP volen fer més rodes de premsa? CiU hauria de deixar de pensar i actuar com a grup municipal, que és el que feia quan estava a l'oposició, i prendre la iniciativa amb accions i propostes de govern.

També pots llegir aquest article al bloc col·laboratiu Política Ebrenca.

43 comentaris:

  1. Home Gustau, no em negaràs que a excepcio de "l'arcarde" la participació del regidors del govern fins ara tampoc ha estat per fer una festa.

    Tot i que estic convençut de que l'actitut del PSC ha estat intencionada, deixant passar els cent dies. I que els atacs han estat més per obligació que no pas per ganes ja que Sabaté va dir que donaria els cent dies de gracia.

    ResponElimina
  2. Uy ! Quina gracia...

    ResponElimina
  3. Estic d'acord en tu en que Sabaté té un nivell politic al que cap dels seus col·laborador arriba.
    Lo normal després de perdre unes eleccions tan clarament com les va perdre el PSC a Tortosa es que l'exalcalde marxi cap a casa, o al Senat o al Parlament com han fet els ex-alcaldes de la ciutat anteriorment. El que passa es que dins del socialisme tortosí penso que no hi ha, a dia d'avui, com no n'hi havia abans d'arribar ell, ningú que pugui substituir a Joan Sabaté amb la mateixa solvencia.
    Per tant la renovació se suposa que vindrà en quant a l'equip, a la candidatura, l'interrogant serà: deixarà Sabaté que els seus col·laboradors habituals els últims anys(Martin, Cordero, Bonilla, Ena...) deixin el seu lloc a gent nova?

    ResponElimina
  4. Franco canviava els ministres per poder sent "El Caudillo". Suposo que Sabaté farà el mateix... si pot ja que trobar recanvis no sempre és fàcil com ja ho va poder comprovar en elaborar la última llista quan dues dones li van dir no.

    ResponElimina
  5. Ara "toca" parlar del govern de la ciutat de Tortosa i pedanies.

    No és el moment de continuar parlant del Sr. Joan Sabaté ni del PSC.

    Srs. Kanito i Anònims, no pensen vostés que hi ha moltíssimes coses de les què ha de parlar l'equip de govern ??.

    Salutacions a tothom.

    ResponElimina
  6. Abundant en la reflexió que fa l’anònim; jo diria més. Quan va presentar la seva candidatura, volia ja renovar el seu equip, “un equip de persones competents que sintonitzessin amb al poble”. Aquestes eren les seves paraules. Implícitament donava per entès que les persones que estaven al seu costat , ni eren competents , ni sintonitzaven amb el poble. I es que un partit polític, sigui el que sigui; no oblidem que el formen persones. Aquestes persones precisament, son les que van acabar amb el govern municipal del senyor Sabaté. Ara l’ex alcalde, va en solitari i erràtic perquè no gaudeix d’una ferma col•laboració de persones competents que li facin costat. No dubto que dintre del seu partit n’hi han, però de moment no han fet acte de presencia. També podria ésser que el senyor Sabaté penses interiorment: “mes val sol que mal acompanyat...”. Es quelcom que li haurien de preguntar a ell dintre del seu propi partit.

    ResponElimina
  7. Sr.Pedani, tot i estar d'acord amb vosté que hi ha moltes coses de les que parlar, també deixins parlar del que volem, jo al menys he opinat de Sabaté perque a la noticia en parlava.
    Si vosté que està dins del partit afectat no vol que hi hagi merder en aquest moment ho entenc i ho respecto.
    Tot i que jo sí que penso que és el moment de parlar, ja que hi ha coses que diu i fa Sabaté que crec que tenen més veure en política nacional (venen les eleccions en pocs mesos) que no municipal, i vol promocionar-se per a veure si pot tornar a anar a les llistes tant del senat com de diputat.
    De quines coses es refereix que ha de parlar l'equip municipal?

    ResponElimina
  8. Si al PSC hi ha o no recamvis, es relativament important per a Tortosa... voleu dir que no es mes important saber si, com es diu, els que manen a l'ajuntament son exclusivament l'alcalde, el gerent i la regidora d'urbanisme? .
    En quant a candidats al PSC, abans, ara i despres, en hi ha un i es diu: Josep Bayerri, pero sempre ha fet temor, per heterodoxe i preparat. Una mica maragallia.

    ResponElimina
  9. Ah, que ERC governa?

    ResponElimina
  10. em sembla que ho estan fent millor l'alcalde i cia amb 100 dies q sabat@ en tota la seva "carrera" dancalde..
    jo crec que el que vol son punts per anar de senador pq veu que aqui ja se li acabat lo xollo, per cert vaig veure el ple i bonissim els precs de l'equip de sabate.. no us prepareu ni aixo..
    i el pavello, el magnific pavello de sabate, lunica cosa q ha fet en 8 anys va i la fa malament!
    a treballar sabate i si te temps lliure agafe la pala i a posarlo recte

    ResponElimina
  11. agafe la pala que rectificar es de sabis! i emportes al pedani que veig que te molt temps lliure i se queixa tot lo dia dels comentaris que no van a favor de voste.

    ResponElimina
  12. Senyor pedani; que se li veu el plumeret...

    ResponElimina
  13. Penso que Bel ,Meritxell i el gerent ho estan fent bé i dediquen moltes hores.Es guanyen el sou.Lo que em sembla un timo és que gent com Forés cobre una dedicació exclusiva de 50.000 i pico d'euros per no fer res. L'entrevista l'altre dia l'Ebre feia pena, encara ho està estudiant toti ho estudiarà fins que acabe la legislatura perquè no sap ni per on agafar-ho.

    ResponElimina
  14. Bé, intentaré aclarir algunes coses, perquè hi ha gent "anònima" que sembla no ho entén.

    Sr. Anònim de les 2,07.

    Quines són les coses de què pot parlar l'equip de govern ara que ja han passat 100 dies de la seua presa de possessió ?.

    De l'auditoria que van prometre ?.
    De les mesures de xoc ?.
    Del P.O.U.M. i possibles canvis ?.
    De que pensen ara del nou hospital a Ferreries ?.
    De perquè pensen facilitar EMD's a Bítem i Campredó, i no als Reguers en una "primera fase" ?.
    I de tot allò que interesse als tortosins, faltaria més.

    Sr. Anònim de les 6,30.

    Jo mai he dit a ningú que no critique ni faci comentaris de cap persona. També he dit que ni sóc ni vull ser el "defensor oficial" de ningú.

    Jo mai he dit a ningú que agafi cap pala, però li puc ben assegurar que personalment la he agafat quan ha fet falta. I encara li diré més, avui dia continuo agafant-la per les coses que crec i penso mereixen que s'agafi. I com disposo de temps lliure ....

    Sr. Anònim de les 7,52.

    No sé a quin "plumeret" es refereix.
    Ja sap que mai he amagat ni qui sóc ni com penso com tampoc la meua militància a un partit polític concret.
    I si es referia a "pluma", amb tota la meua consideració cap a aquest col.lectiu i tothom, res de res.

    I un prec a tots els anònims : Deixeu que els temes interns del nostre partit les arreglèssem natros mateixos. I quan les arreglem, si hi ha alguna cosa per "arreglar", ja criticareu tot allò que haurem fet. Per cert, natros triem democràticament els nostres líders, no són imposats per cap Mesies ....

    Apa, salutacions afectuoses a totes i a tots.

    ResponElimina
  15. Per les impetuoses manifestacions del senyor pedani podem deduir que les coses no van massa bé pels socialistes tortosins. Cregui’m que ho sento de veritat ! I ho sento perquè si hagués una oposició constructiva; tots guanyaríem. Desitjo de tot cor que ben aviat surtin de la confusió en la que estan ara, i així de ben segur podran aportar per Tortosa i els tortosins el que tots desitgem.
    Cordialment

    ResponElimina
  16. Demà els de CIU ens faran una escenografia per presentar fum fum fum i més fum, o faran el que millor saben fer d'oposió, ara els hi toca, de l'oposició.Aquest mandat encara xalarem¡¡¡¡¡
    i dius els ERC què faràn? ells el que sigui, potser fer-se presents?o... en definitiva poca cosa.

    ResponElimina
  17. Per cert pedani, i quan els TRIEM democraticament i des de d'alt es fa tot el posible per fotrels a terra?
    Aixo sera molt intern, pero, com a democrata em repugna.
    Aixo si, em sumo als temes que apunta per a que en parle l'equip de govern i afegeixo el dels dos policies locals promesos per a Jesus, que de moment en sira un. Com ara.

    ResponElimina
  18. "Per cert pedani, i quan els TRIEM democraticament i des de d'alt es fa tot el posible per fotrels a terra?"

    Curiós no ?

    ResponElimina
  19. mc calan, sempre que sento que algu desitja que el contrari o adversari millore, sigue fort, creixque etc. penso....Miauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    I si parlem mes seriosament i sense caxondeo ni hipocresia, haurem de reconeixer que a Sabate li queda molt, pero molt per arribar a les cotes de irresponsabilitat que Bel va aconseguir al començament del mandat anterior amb el seu empaitament i actuacio destralera.

    ResponElimina
  20. pedani de cap de llista del psc!

    ResponElimina
  21. No es curios no, mc calan, es antidemocratic i universal.
    O es que ara no es volen carregar a Duran i Lleida inclus des d'un partit que no es el seu?

    ResponElimina
  22. Sr. Pedani, no sé com li han netejat el cervell a la secta sabatiana. Vostè va ser un dels damnificats de les purgues internes del Sr. Sabaté. Ja ho ha oblidat? Home, perdonar és molt cristià. Donar l'altra galta més encara. Però fer lloances de qui t'ha galtejat, que vol que li digui, no és de cristià... li deixo que vostè triï el qualificatiu.

    ResponElimina
  23. Jo crec que les critiques de Sabaté son molt irresponsables, la seva gestió va ser tant pésima que el poble va elegir a l'adversari per molta majoria.
    El nou govern es troba un ajuntament totalment endeutat, amb grans obres mal fetes (pista de ball, rotonda simpatica)i encara surt als 100 dies per criticar la gestió, quan estos 100 dies han estat de festes i estiu.
    Pos una cosa li dic, al menys ara vas a l'ajuntament i pots parlar amb l'alcalde, o amb qualsevol regidor, no se si mantindran aquest ritme de treball tota la legislatura pero no esta malament les hores que algun dels regidors fan, i no només els de dedicació exclusiva, ja només en això hem guanyat molt.

    ResponElimina
  24. Sr. Anònim de les 9.00, crec que ha encertat de ple en la tasca de govern d'aquests 100 primers dies : festes, estiu i s'ha oblidat que alguns estudien els temes (Forés dixit). Com ja s'ha dit abans encara no he vist cap novetat en la gestió del nou govern municipal.
    Per cert fa uns dies es va fer arribar una nota a tots els regidors (govern i oposició) en el sentit de que no podien deixar el cotxe mal estacionat a la plaça d'Espanya, cosa que ham sembla perfecta ja que no tenen que tenir "prebendes" que la resta de ciutadans no tenim, si no fos per que des del dia de la nota el cotxe del "que més mana" en paraules d'un regidor del govern, esta cada dia mal estacionat a la mateixa plaça. No van en ell les normes que ell mateix imposa?

    ResponElimina
  25. Pos jo porto alguns mesos demanant hora per a parlar amb lo regidor d'esports i no hi ha manera.

    ResponElimina
  26. Anonim de les 9.48.
    A tots els ajuntaments hi ha un reservat per a l'alcalde. Com l'anterior alcalde la majoria dels dies no estaba, això no passava.
    El tema de la nota era que en l'anterior govern, tots els regidors del govern tenien targeta per poder aparcar gratuitament a la zona blava.
    Penso que en les associacions de veins s'ha parlat més en aquests 100 dies que en els 8 anys anteriors.

    ResponElimina
  27. Bé, amic Gustau estic content ja tornem a tenir anonims. Esta molt bé per amagar-nos darrera de l'anonimat però, comencem perquè el nivell baixa i de quina manera, i segon la tropa de "udoladors" de Bel ja tornen a la carrega.
    Home sospitos si que ho és, que en el moment que s'ha de começar a fotre canya al nou consistori, tornen els anonims i el guerrers de CiU.
    Vinga que la festa continua.

    ResponElimina
  28. Quina diferència hi ha entre anònim i usuari anònim registrat?

    ResponElimina
  29. A l'anònim de les 11.42
    Tornen a haver anònims, com tu dius, però només és una prova per a veure com funciona la cosa.
    No sé si tornen els aduladors de Bel, aquest no és el meu problema. Però em sorprèn que em diguis això, ja que en els últims dies molts lectors havien reclamat l'anonimat per poder criticar el nou govern. Trobo just que si abans hi havia anònims, ara també. Però repeteixo que només és una prova, i que tot depèn de com funcioni.
    D'altra banda, la diferència entre un usuari anònim i el pseudònim registrat és que el registre obliga l'usuari a omplir un formulari a Blogger des del seu ordinador, deixant un rastre que en algun moment concret, si fes falta, es podria reseguir per identificar-lo.

    ResponElimina
  30. Mani qui mani en aquest Ajuntament l'atenció al ciutadà serà igual de pèssima (i que em perdonin els bons funcionaris municipals, que també n'hi ha per generalitzar).

    Truco al cadastre per preguntar quina documentació cal per fer una gestió. La persona que m'atén em diu que creu que el document que em domena. Jo li dic, creu o és només aquest? HO pregunta a un company. Sí, cal aquest paper i es pot fer a BASE o a l'Ajuntament. Li dic escolti una cosa són els impostos i l'altre la gestió del cadastre. Em contesta que tot és el mateix, que per pagar l'IBI i les "basures" es fa el canvi de nom a BASE. Doncs, no, senyor funcionari. Una cosa és el cadastre model 901 de declaració cadastral amb efectes generals i l'altre és que l'ajuntament vulgui recaptar els impostos al subjecte passiu correcte. Davant aquesta informació tan incorrecta sobre una qüestió bàsica demano parlar amb el regidor d'hisenda. Em passen amb intervenció, perquè centraleta no sap quin telèfon té el regidor d'hisenda. Intervenció em diu que ells del regidor d'hisenda no en tenen ni idea, que em passarà amb un altre número, moment em que em tallen la conversació telefònica. Aquest ajuntament per fer gestions segueix sent el desgavell més gran que s'ha vist sota la capa del cèl.

    ResponElimina
  31. Este matí hai picat a centraleta de l'ajuntament mitja dotzena de vegades i totes m'han deixat penjada al telèfon sense contestar ni tan sols bon dia. Al final, després de gastar-me uns quants calés en picades, he desistit.

    ResponElimina
  32. Sr. Mc Calan,

    Si les coses van malament o no tant bé com voldríem, és cosa nostra i ja les arreglarem "natros".

    Ah ! i de manifestacions impetuoses, res. Només dic el que "penso", res més.

    Sr. Anònim de les 10,22 i Sr. Mc Calan,

    Això no pot passar a tots els partits, només als que podem TRIAR DEMOCRÀTICAMENT els nostres caps de llista o qui sigui.

    I encara que també em pugue repugnar quan passa, prefereixo poder "TRIAR".

    Sr. Anònim de les 11,04,

    Moltes gràcies per la seua idea, però en el seu moment ja vaig renunciar a ser regidor de l'Ajuntament de Tortosa.

    De totes maneres i parlant seriosament, al PSC tothom podem presentar-nos de cap de llista; i no tots els partits poden dir el mateix.

    Sr. Kanito,

    De "rentada" de cervell, res de res. Jo defenso i defensaré allò en què crec.

    Jo no em considero ni "damnificat" ni "gratificat". I li puc assegurar que tinc molt bona memòria (fins ara) i uns bons "arxius". També considero que mai he fet "lloances fanàtiques" de ningú, ja que intento veure les coses amb "el cor a la mà" i el cap "fred".

    I el qualificatiu, vosté mateix ...

    I a tot arreu, (al meu partit també), intento dir les coses "molt clares" i sempre "a la cara."

    Disculpeu l'extensió, però no he volgut dividir aquestes reflexions en tres o quatre entrades.

    Salutacions cordials als quatre.

    ResponElimina
  33. Salutacions cordials pedani.

    Segur que els teus "arxius" han de ser força interessants. Ens els expliques?

    ResponElimina
  34. Sra. Comedianta, Te tota la raó en això que diu, se de més d’un que ha demanat una entrevista fa bastants dies i encara no l’han citat. També existeix alguna carta des del juny sense contestar. Això demostra que només serveixen per pegar-nos cops a l’esquena quan venen de festa i dir-nos que anéssim a l’ajuntament que ens arreglaran el nostre problema ràpidament i desprès res de res.

    ResponElimina
  35. Sra. Comedianta, Te tota la raó en això que diu, se de més d’un que ha demanat una entrevista fa bastants dies i encara no l’han citat. També existeix alguna carta des del juny sense contestar. Això demostra que només serveixen per pegar-nos cops a l’esquena quan venen de festa i dir-nos que anéssim a l’ajuntament que ens arreglaran el nostre problema ràpidament i desprès res de res.

    ResponElimina
  36. Pos a mi em consta que si que reben a la gent.

    ResponElimina
  37. O t'has fotut un lio amb els anonims o ets pesat?, Kurt Valander.
    Que no has vist que abaix et surt una paperera?

    ResponElimina
  38. passeu per l'ajuntamet i ho veureu si reben gent ho pregunteu a la gent q treballa alli, van de bolit!

    el pedani es el futur cap de llista del psc de els reguers?? mes q res pq s'ho mereix..

    ResponElimina
  39. cap de llista del psc-psoe
    viva spain

    ResponElimina
  40. Srs. Anònims de les 4,30 i 4,31

    Quan als Reguers tinguem EMD o ens segreguem de Tortosa, ja en parlarem...

    Mentrestant, jo intento "enraonar" seriosament dels temes, però hi ha "anònims" que no deuen tenir molta feina a "casa seua", ja que intenten "arreglar-me" la meua.

    Tranquils, casa meua ja l'arreglo jo mateix el millor que sé i puc.

    Apa, salutacions cordials a tots dos (encara que vatros ni saludeu).

    ResponElimina
  41. Sr. pedani, vostè em sembla que també parla de "la casa dels altres" per tant, "els altres" també poden parlar de la casa de vostè. Quid pro quo.

    ResponElimina
  42. pedani salutacions
    em sembla q quan us segregeu de tortosa q voste diu, la gent del reguers ja sabara a qui posar.
    pot dir els resultats de les municipals al reguers??
    em sembla q la gent va deixar MOLT CLAR el que vol encara q voste sembla q no sen entera

    ResponElimina
  43. Sr. Anònim de les 10,21

    Jo vaig felicitar públicament als Reguers, tan al Sr. Ferran Bel com a la Sra. Esther Vidal, la seua representant personal al nostre poble, pels resultats obtinguts a les passades eleccions municipals.

    Perc cert, i una vegada dit això, informo a vosté i a tothom, per si no estan assabentats, que al nostre poble, Els Reguers, en els darrers 70 anys només hem pogut escollir democràticament una vegada "al nostre alcalde".

    I aquesta única vegada, a les primeres eleccions democràtiques de 1979, "la vaig proposar i organitzar jo personalment" ( amb l'autorització i la conformitat del Sr. Vicent Beguer). I ja no l'hem pogut escollir mai més. Malgrats els resultats electorals al nostre poble, l'Alcalde de Tortosa sempre ha nomenat "qui ha volgut". (També quan els socialistes van guanyar).

    Ah ! I si vol conéixer els resultats electorals del meu poble, tots, des de 1979 a 2007, consulti les hemeroteques, que dades n'hi ha.

    Salutacions.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta