24 de setembre del 2007

Amposta rebutja avui el projecte Castor i la plataforma demana reunir-se amb l'empresa

El ple de l'Ajuntament d'Amposta té previst rebutjar avui el projecte del dipòsit submarí de gas i de la planta terrestre que l'empresa Escal UGS voldria construir entre Vinaròs i Alcanar. L'aprovació d'aquesta moció per part de l'Ajuntament ampostí arriba just només una setmana després que el consistori de Tortosa també aprovés una resolució en el mateix sentit. De fet, ha fet falta que CiU governi als dos ajuntaments, però que estigui a l'oposició tant a la Generalitat com al govern de l'Estat, perquè la federació s'oposi (a les dues ciutats) a un projecte que representa una amenaça greu per al territori. Amb això no vull denunciar l'oportunisme polític de CiU, sinó destacar l'important que hauria sigut per a les Terres de l'Ebre comptar amb el suport de l'Ajuntament d'Amposta i del govern de Joan Maria Roig en la mobilització contra el transvasament del Plan Hidrológico Nacional (PHN).
D'altra banda, la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, que ahir va organitzar una marxa lenta de 500 vehicles entre Alcanar i els terrenys en què volen construir la planta regasificadora, ha manifestat la seua voluntat de reunir-se amb l'empresa. Ja em perdonareu, però a mi el que m'estranya és que Escal UGS no haja demanat reunir-se ja amb la plataforma... No sé a què esperen, si la planta ha de ser bona per a tots, i no serà dolenta per a ningú (aquest argument, no us sona d'alguna cosa?) De fet, aquesta setmana hi ha prevista una reunió amb l'Ajuntament d'Alcanar, i crec que avui també hi ha una trobada amb Vinaròs i Ulldecona, per fer-los la proposta de situar la planta més a l'interior.
Tot seguit podeu veure un minut de vídeo de la marxa lenta d'ahir, que hem trobat avui al canal de Vinaròs News a You Tube...



Per saber més:
-Caravana de 500 vehicles en contra del projecte Castor (El Punt)

També pots llegir aquest article al bloc col·laboratiu Política Ebrenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta