30 d’abril del 2007

El sou de Rajoy i el sou de Lahosa

Tinc clar que els polítics han de cobrar algun sou, perquè si no fos així només els rics podrien dedicar-se a la política i això és una cosa que la democràcia no es pot permetre. Dic tot això perquè aquests dies un programa de televisió ens ha permès saber que el president del govern José Luis Rodríguez Zapatero no sap quan costa un cafè, i que el cap de l'oposició, Mariano Rajoy, confirmés a l'opinió pública que cobra uns 8.000 euros mensuals. Potser una mica contagiat per aquesta sinceritat política, el portaveu d'ICV a Tortosa, Sisco Lahosa, va fer balanç de la participació d'Iniciativa al govern municipal, i va voler fer públic el seu salari sense que ningú li ho demanés. Lahosa va recordar que per "decisió pròpia" va voler fer compatible el seu treball amb la seua feina a l'Ajuntament. El regidor va explicar que el seu sou va ser de 21.050 euros el 2006, als quals caldria aplicar un descompte de 4.170 euros. Lahosa va detallar que la seua dedicació a l'Ajuntament havia estat d'entre 100 i 120 hores mensuals, i va instar la gent a fer càlculs per esbrinar si la seua butxaca havia sortit guanyant o perdent. A més, Lahosa va recordar que tant el telèfon com la benzina se l'havia pagat de la seua butxaca. "No he viscut de la política, sinó de la meua professió", va remarcar Lahosa, que és professor de secundària. "Som d'esquerres amb paraules i amb fets", va sentenciar el regidor. Lahosa s'ha guanyat un cafè.

18 comentaris:

  1. Crec que els polítics haurien de tenir un sou segons la seva dedicació i responsabilitat, equiparant-se als sous que es puguin tenir en l'àmbit privat. I que ja n'hi ha prou de estar sempre criticant el que guanyen els polítics, que es fixi el barem necessari per una vegada per totes. I en casos d'excessos de sou, doncs que s'actui amb severitat. I els que cobren el que es guanyen realment, que s'els deixi tranquils d'una vegada per totes.

    ResponElimina
  2. En aquest aspecte, ell s'ha guanyat un cafè. Però molts companys seus eco-socialistes necessitarien agafar exemple... N'hi ha cada un!

    M.

    ResponElimina
  3. Al senyor Lahosa li ha sortit l'hora a uns 11 euros. No sé calcular la repercussió per hora de la benzina o el telèfon, però podríem estar d'acord que car, en en termes econòmics absoluts, no ha sortit.

    Una altra cosa és valorar l'eficàcia o directament l'eficiència. Ja saben, la primera té en compte el resultat; la segona, el resultat en relació a l'esforç o despesa realitzats per a aconseguir-lo.

    Això correspon jutjar-ho als ciutadans en les eleccions. El senyor Lahosa no passarà aquesta prova perquè no es presenta a la reelecció, però alguna lectura del resultat del seu partit podrà fer-se en clau de la gestió realitzada al govern municipal, no?

    Jo també estic d'acord que els càrrecs públics han de ser retribuïts. Aquest és un dels grans invents del parlamentarisme britànic. I va ser inventat precisament per evitar que només es puguessin dedicar a la política els rics.

    Una altra cosa, és clar, és que la gent no estigui disposada a pagar Navidul a preu de Jabugo. Que aquesta és una epidèmia bastant generalitzada.

    ResponElimina
  4. Amb 21000 euros a l'any es pot viure més que sobradament. De que va Lahosa?. A esta quantitat li hem de sumar el que guanya com a professor. Imagineu el souas.
    Encara va dient que és un pobre sacrificat. Que passa amb els mileuristes?

    Això és un regidor d'esquerres i progressiste?. Perquè no ha guanya a l'Ajuntament el mateix que guanyava fent de profe? FALSA ESQUERRA!!!

    ResponElimina
  5. Penòs Lahosa, molt penòs. Pregunteu-li com va tractar la seua companya Jana Muñoz en el si del govern. És un esclau de l'alcalde Sabate sense cap mena d epersonalitat. A més a més, el seu partit l'ha fotut al carrer per nefast.

    ResponElimina
  6. Els polítics han cobrat tota la vida:directa e indirectament sols ha variat l'input de una o de l'altra forma.
    Partin de la base que els polítics es dediquen a la política pel "la seva vocació de servei públic" (...)sols tendrien que cobrar directament un sou i que fossa similar al que han deixat de cobrar en la seva activitat privada i que al acabar cada legislatura s'investigues l'evolució de la seva economia. Per altra part, la retribució directa està complementada per la que, indirectament, també reben en forma de regalíes (sopars,dinars,detalls honorifics,etc...) que tenen un valor econòmic força important.
    En fi: qui tingui la vocació que sapigua que te un un determinat percentatge de sacrifisi que deuria tenir com a retribucio principal l'orgull de treballar pels demes i representar-los...(¡cony!, quines cares de fastics fan molts polítics que estan lleigin aquestes ratlles...)

    ResponElimina
  7. Sr. Mossen Lahosa, lo que es vergonyos es que els politics tortosins incluit voste ,guanyen estos sous tan elevats, lo que aurien de fer es no cobra ni un €uro ja que la politica es vocacional , no una feina laboral, voste sap lo que ahorraria el Ajuntament de Tortosa.
    Faci numeros i veura com Tortosa surtiria guanyant

    ResponElimina
  8. Lahosa DOMINGUERO!!!!!
    En polítics d'esta mena estem tots perdutssssssssss!!!!!

    ResponElimina
  9. Pobret només cobra 21.000 euros. per fer què?. Lo sinyor Lahosa no ha fotut res a l'Ajuntament de Tortosa. Res de polítiques socials, res d'esports. Millor que marxe capa a casa, que és el que fa ara, i ens dixe tranquiles a totes.

    ResponElimina
  10. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. LAHOSA ERES EL REY DEL SAFARI, QUEREMOS UN HIJO TUYO

    ResponElimina
  12. Este lahosa no te ni puta idea del que cobra la major part dels ciutadans de Tortosa. Te la cara mes dura que el marbre de la Cinta.

    ResponElimina
  13. IC-V són tots una colla de vividors a base de sous del poble. Mireu sinó l'audi A3 de Forcadell.

    ResponElimina
  14. pobre pogre pijo.. ai sant lahosa!
    de capella a politic

    ResponElimina
  15. lahodsa és lo payaset de l'ajuntament. sempre dormisquexant i quan obri la boqueta es per a cagarla

    ResponElimina
  16. No val a fer demagògia sobre els sous dels polítics, ni per un costat, ni per l'altre.

    Crec que el sou dels polítics hauria d'estar regulat per llei, atenent al pressupost del municipi i número d'habitants. D'aquesta manera acabaríem amb les especulacions sobre si els sous son o no excesius.

    Un altre tema és mirar si el polític de torn es guanya el sou o no. En este cas, crec sincerament que el regidor d'esports Francesc Lahosa no se l'ha guanyat. Ha gestionat malament les instal.lacions esportives municipals i ha parlat massa, encetant debats estèrils sense aclarir res de res. Lahosa ha demostrat no tenir autoritat ni criteri en la gestió dels recursos municipal.

    IC que ha fet per corregir la situació durant els quatre anys? no res. Això encara és més greu.

    ResponElimina
  17. Lahosa ha fracasat en la seva acció de govern i bara vol mostrar-nos que no s'ha embutxacat els diners públics. Malament quan algú té que sortir a justificar un sou, això és vol dir que no es té la consciencia tranquila.

    ResponElimina
  18. Si en podeu arribar a dir d'animalades...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta