14 de novembre del 2007

La Generalitat admet que la festa amb bous a l'Ebre encara es pot millorar

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, va fer ahir una valoració «molt positiva» de la passada temporada de correbous al territori. Salvadó va agrair la col·laboració i la conscienciació dels ajuntaments i de les comissions organitzadores de les festes, en l'aplicació del manual de bones pràctiques. Amb tot, va deixar clar que s'està en un procés de millora contínua. De fet, va afegir-hi que s'està treballant per millorar alguns aspectes, com la durada dels actes (per evitar l'esgotament dels animals) o fer un major control de la participació dels menors en els actes taurins.
D'altra banda, Salvadó va ser contundent i va desautoritzar les protectores d'animals, acusant les entitats d'haver presentat algunes denúncies que inclouen «falsedats». Durant la temporada, les protectores han presentat un total de 19 denúncies, i la Generalitat ha obert sis expedients d'ofici, que no s'han tancat. Però Salvadó va insistir que el contingut d'algunes denúncies són falsos, segons han pogut constatar a través dels informes policials, de testimonis oculars, o fins i tot amb enregistraments. El delegat va deixar clar que les denúncies «no posen en risc la continuació de la celebració d'espectacles taurins al territori». En concret, Salvadó va negar que els bous embolats a la Ràpita i Campredó fossin ruixats amb líquids inflamables, com van denunciar les protectores.


2 comentaris:

  1. Bueno, sort que si que hi ha un tema almenys en que tots els partits es poden ficar d'accord - i jo pensant que sempre es barallaven!

    ResponElimina
  2. Es una pena que on s'anomena la cinquena provincia catalana...encara vulguessiu augmentar ls festes de patiment del pobres bous....als qui VALTROS QUE NO PATIXEN...un imagineu estar al lloc del bou la il.lusió que us faria...des de Reus....cisco

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta