10 de gener del 2008

Tortosa calcula que la revisió del padró farà baixar la població en 2.000 persones

L'Ajuntament de Tortosa es troba de ple en el procés de revisió i actualització del padró municipal, en què actuarà d'ofici per donar de baixa aquells ciutadans extracomunitaris que no hagin renovat la seua situació a la ciutat. Així, la regidora de Governació, Rosa Cid, va avançar que, segons els càlculs que ha fet l'Ajuntament, es podrien arribar a donar de baixa unes 2.000 persones, una xifra que sens dubte desinflarà el padró. Segons el web municipal, al desembre del 2007, Tortosa ja tenia un padró de 39.862 habitants, dels quals el 53,04% eren homes, i el 46,94% eren dones. Amb tortosins de 99 nacionalitats diferents, l'índex d'immigració arribava al 26,8%. En aquest sentit, els col·lectius de nouvinguts amb més habitants són el marroquí (7,43%), el romanès (4,09%) i els pakistanesos (4,04%), seguits dels equatorians (1,59%), els moldaus (0,69%) i els britànics (0,66%). Els col·lectius d'origen subsaharià no figuren representativament al padró, i els més nombrosos són els nascuts a Mali (192 persones), Gàmbia (43), Senegal (31), Nigèria (24) i Guinea (3).
D'alguna manera, l'ampliació dels requisits que el govern de Ferran Bel va establir a l'octubre s'han començat a notar. Segons l'Ajuntament, s'han produït desempadronaments per part de veïns que tenien gent empadronada als seus habitatges, sense que realment hi visquessin. Així, si al setembre hi va haver 400 empadronaments de fora de la ciutat, a l'octubre, moment en què van entrar en vigor els nous requisits d'empadronament, la xifra es va reduir fins a 73. Quant a baixes, al setembre n'hi va haver 35, i a l'octubre el nombre gairebé es va multiplicar per quatre. El govern assegura que s'ha aconseguit tenir un major ordre en el servei del padró, que després de l'actualització podria quedar en poc més de 37.000 habitants. Amb tot, Tortosa ha continuat guanyant habitants, ja que fa just un any tenia 38.899 habitants.

El Punt (10-Gener-2008)

10 comentaris:

  1. Estil Milosevic...

    ResponElimina
  2. Que no es puguin empadronar, no vol dir que no visquen a Tortosa.
    Aran tindrem 2000 empadronats menys i 2000 ilegals més sense cap control. I tot de cara a galeria i per tindre contents als catolics, xenofobos, matamoros....etc.

    ResponElimina
  3. demano per favor al anonim de les 12.52 que retire la ultima frase!
    es molt bonic parla quan es viu a l'altra Tortosa!

    ResponElimina
  4. Vols dir a Ferreries...?

    ResponElimina
  5. hem referixo a la Tortosa Antiga derruida i que sembla la ONU i la Tortosa del segle XXI

    ResponElimina
  6. Mireu la pudo que fot la Tortosa Antiga només es mitigada pels pobres nouvinguts que tenen la mala sort de conviure amb cavernicoles autoctons,"que tenen la seu central al colmado del carrer Montcada" ,que son més curts que una corda que no arriba.

    ResponElimina
  7. tota aquesta gent que opina sobre inmigracia els i dic que per parlar d'un tema primer s'ha de coneixel.
    I a qui hi ha molta gent que parla vivint al Temple, Ferreies, Sant Josep de la Montanya, la Simpatica,...
    Jo no soc rasiste l'unic que dic es a veure que farien tots aquests progres si visquessin al barri antic.
    molts d'aquests progres són els que a la nit no són capasos de passa pel barri antic apeu.
    el que passa es que practicament tota l'inmigració es concentra al barri antic.
    Hi ha diumenges que pel barri ets sestes inmigrant ja que ets l'unic del país els demes tot inmigrants.
    I senyors que quedi clar que els primers que no es volen integrar, són ells, i si no que li pregunten al bar de la fustereta que quant volia instal.lar unes taules al costat de la mesquita la van amenaça fins al punt que li dein que li cremarien les taules.
    I molts altres casos...

    ResponElimina
  8. Seuint el que diu l'anònim de les 5, i relligant-ho amb la notícia que ve després, és cert que parlar d'immigració és una cosa, i viure en un lloc on sovint el marginal ets tú, és un altra. Fins que no tingueu l'experiècia de viure en els barris "abandonats" de Tortosa, guardeu un profund respecte pels que sí ho fem.

    Ja n'estic més a munt dels nassos d'intel·ligències com les de les l'anònim de les 12:52 que només sap mesclar "catòlic" amb matamoros i xenofobs. Pregunte als emigrants que van quedar a IMSA-TAMSA l'any passat qui els va ajudar. O, si es capaç de tanta humiliació, vagi qualsevol tarda a Càrites i compte qui ajuda els emigrants, conjuntament amb altres entitats com sindicats i associacions vàries. Ho sento, sóc catòlic. Això no vol dir que perfecte, però afirmacions gratuïtes com la seva són les més xenòfobes i les més "mata...el-que-vulgui". Els prejudicis són els que fan racisme, i sembla que vostè no n'està gents deslliurat dels mateixos. Si no és capaç de comprendre i valorar en positiu les persones per les seves ideològies del seu entorn, tot i sent respectuosament crític, que caldrà esperar-ne quan se li giri la "xaveta" vers aquests emigrants que ara simula defensar?

    ResponElimina
  9. Que es pitjor un grup de gent autoctons al carrer enborraxanse o drogant-se o un altre grup, de pell mes o menys fosca, simplement parlant? . Per variar, algun dia, perque no parlem un ratet d'aquells?.
    Jo vos vaig ha parlar amb el cor a la ma: quan passo per aquests carrers segons a quines hores, tambe faig una exclamacio i penso...Uf a final ens invadiran.
    Pero si ho racionalitzo i penso amb el cor, he de concloure que el problema es exclusivament meu i que la solidaritat i el respecte s'ha de demostrar en fets i no en paraules, ja sigue des de remolins, el rastre, el temple o Jesus.
    Un altra cosa, de moment ( no dic que no ) pero al menys de manera visible, encara no he vist cap immigrant ( d'aquests que fan "temo" ) a les oficines de l'ajuntament ni de dependent-a a cap botiga xic, en canvi si que en veig treballant fen clots, pavimentant carreteres, collint mandarina, acompanynt a gent grant a pasejar i sobre tot netejant els carrers.

    ResponElimina
  10. Ximo:en canvi si que en veig treballant fen clots, pavimentant carreteres, collint mandarina, acompanynt a gent grant a pasejar i sobre tot netejant els carrers.
    Quanta raó tens, sóc dels que penso , que d´aqui, uns anys , sire transportat , dins de un carretó, per algú d´ells.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta