28 de gener del 2008

Tortosa necessita 1.000 places de pàrquing subterrani a la zona centre

L'Ajuntament vincula el projecte del nou aparcament a la possible ampliació de la zona de vianants

El comerç tortosí necessita la construcció d'un miler de places de pàrquing subterrani a la zona centre, segons els càlculs que han fet les associacions de comerciants i l'Ajuntament. Actualment, Tortosa només té el centenar de places subterrànies del pàrquing de la plaça Alfons XII, que durant els últims dos anys ja ha assolit el 100% d'ocupació durant més de dues hores al dia. El govern municipal considera que és prioritari la construcció d'un pàrquing al centre, al subsòl dels actuals terrenys de Renfe i de l'avinguda Felip Pedrell, fins arribar a la nova plaça dels Mercats. De fet, vincula el projecte a l'ampliació de l'actual zona de vianants.

El nou pla d'actuació municipal (PAM), que el govern de Tortosa va donar a conèixer la setmana passada, anuncia l'ampliació de la zona de vianants del nucli antic i del centre comercial per a la recta final del mandat, els anys 2010 i 2011. De fet, el regidor de Comerç, Joan Caballol, va confirmar que l'ampliació de la zona de vianants no serà possible fins que Tortosa hagi construït un pàrquing subterrani al centre de la ciutat. El pla d'orientació dels equipaments comercials (POEC), que ha estat inclòs en el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), preveu una primera fase d'ampliació de la zona de vianants. En primer lloc, el carrer Manel Vilà, entre l'avinguda de la Generalitat i el carrer Pescadors, però també la travessera del carrer Santa Teresa, el carrer Lluís Millet, el carrer Enrique Bayerri, el carrer Naprona, el carrer Banys i també la plaça dels Banys. Tot i així, el més ambiciós és la conversió de la plaça Espanya en zona de vianants, tot i que Caballol no va descartar que es faci el mateix a les places de Ramon Cabrera i d'Emili Sanz, situades darrere de l'edifici de l'ajuntament.
Segons Caballol, abans caldria tenir a punt el pàrquing subterrani del centre, ja que ampliar la zona de vianants suposa eliminar moltes places d'aparcament de zona blava. El regidor de Comerç va explicar que la zona centre necessitaria un miler de places de pàrquing, i que la majoria haurien de ser «de rotació real». «Ara només tenim la zona blava i el pàrquing de la plaça Alfons XII, però caldria evitar que la gent marxi avorrida de voltar amb el cotxe pel centre de Tortosa, sense poder aparcar», va concloure Caballol.

> Esforç per «reconquerir» la ciutat

«Costa més planificar quan no tens la pressió, però a Tortosa hem de posar fil a l'agulla perquè ara ja és molt urgent construir un aparcament subterrani al centre», va advertir el regidor de Comerç, Joan Caballol. Segons va dir, és «prioritari» tirar endavant un pàrquing a la zona del mercat, per evitar haver-lo de tancar «en els propers deu anys». «Val la pena fer un esforç extraordinari, ja que els venedors del mercat també l'han fet per poder oferir uns productes frescos de primera qualitat», va remarcar. Caballol va insistir que el pàrquing al centre és necessari per poder «reconquerir» la ciutat, i que el govern tortosí farà tot el possible per tirar-lo endavant. «Encara que siga molt car, hem de mossegar el projecte pel coll i fer-ho», va sentenciar. Per la seua banda, l'alcalde Ferran Bel va confirmar que l'Ajuntament treballa per fer un gran pàrquing en forma de ela, al subsòl dels terrenys de Renfe i de l'avinguda Felip Pedrell, i així fer que l'operació siga econòmicament viable.

El Punt (28-Gener-2008)

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta