27 de març del 2008

Les confraries de Tortosa fan pinya per la polèmica amb la Colla Jove a la processó del Silenci

L'Agrupació de Confraries de la Setmana Santa de Tortosa, que va reunir-se dimarts a la nit per fer balanç dels diferents actes programats, va emetre ahir un comunicat per valorar la polèmica amb la Colla Jove de Dolçainers durant la processó del Silenci. La junta directiva de les confraries va deixar clar que la Colla Jove de Dolçainers no forma part de l'agrupació, sinó que col·labora amb la confraria dels Natzarens de la Passió com a grup de tambors. El document també recorda que la processó del Silenci, recuperada el 1996, només preveu la participació de tambors, i per tant no es fa responsable de la intenció de la Colla Jove de fer sortir les seues dolçaines a la processó del dijous sant. Amb tot, la Colla Jove va decidir no participar a la processó del Silenci, i l'endemà també va declinar desfilar a la processó del Sant Enterrament. A més, va enviar un comunicat en què reclamava la dimissió del president de l'agrupació de confraries, Josep Borrell. Per això, la junta directiva de l'agrupació va manifestar ahir el suport a la gestió feta fins ara per Borrell a la presidència de l'entitat.

El Punt (27-Març-2008)

52 comentaris:

  1. Be per l'agrupació, no deixen cap porta oberta per tornar l'any que ve a sentir les dolçaines si més no a la processó del diumenge de rams.

    Segurament ens veurem obligats a la contractació d'una banda de gaites, cornetes o flautes de fora per mantindre l'orgull d'aquesta penya de la setmana santa.

    Tot plegat pena pena pena, i ja voreu el pròxim que es carregaran serà el cicle de concerts de música sacra, perque tampoc ho entenen.

    Proposo la creació del gremi de la Santa ignorància.

    ResponElimina
  2. a veure si democraticament 20 representants de l'agrupació de confraries i per unanimitat (fa 12 anys quan es va recuperar la proceso) van dir que la proceso del
    dijous Sant només sortien tambors, perquè van intentar sortir amb dolçaines.

    Amés un dels dirigens o s'havia i ell va dir en tot moment que no sortirien dolçaines.

    ResponElimina
  3. Mentira, mentira.
    NINGÚ COMUNICA A LA BANDA QUE NOMÉS SURTEN TAMBORS.
    Pero no doneu més corda al tema deixeu ja de costat la vostra mala llet, i celebreu que la colla jove no tornarà a sortir a la setmana santa de tortosa

    ResponElimina
  4. Tanta rigurositat per les dolçaines i ningú sap el que és un tambor sord.

    D'acord amb aquest criteri més d'una banda no podria participar a la processó del silenci.

    ResponElimina
  5. "Sou la inquisició". I no enteneu res, no es diu de toca dolçaines si o no..... Lo que passa, es que mos vau fer una marranada.

    ResponElimina
  6. On està la gent que va participar amb domingo a les reunions, quina és la veritat? ningú diu res

    Tan sols aquest comentari de les 9'33


    "Amés un dels dirigens o s'havia i ell va dir en tot moment que no sortirien dolçaines".

    deixant de banda això, que és va dir a la reunió?

    Perquè a la tamborada ja estava clar i el grup no va participar, i ja està.

    No creieu que si hagués estat tan clar lo de la processó del silenci, el grup tampoc no hagués fet soroll
    igual que no el fa amb la tamborada?

    Tot plegat és una mica il.lògic

    ResponElimina
  7. Tortosins a PAGAR es diu
    visca segons quina gent de Tortosa!!!!!!!!!!!
    (és ironia, a veure simos ho creiem)

    Per què no a la creació del gremi de la Santa ignorància

    però proposo el gremi de la Santa Pela

    ResponElimina
  8. lo cicle de concerts vos ho carregareu vatros mateixos, amb els preus, només per a uns quants, els de sempre.
    Feu riure
    claro que això tampoc serà veritat, com només vos relacioneu amb els vostres iguals i amb el vostre melic

    un gratuït
    4 de 5 euros (800 pts)
    3 de 15 euros (2500 pts)
    2 de 10 euros (1600 pts)
    1 de 20 euros (3400 pts)

    i el bono de 50 euros

    en lo que paguem durant tot l'any, podiem tenir alguna cosa més gratuïta

    ResponElimina
  9. ja teniu local per amagar els passos

    o la gent se li haurà de queixar a la gent de domingo per a que este busqui un local?

    (afirmació certa)

    jajajaja

    com si ell pintés tan, que no saben els cofrades que tenen un president la mar de majo que s'ha d'interessar en això

    però només la colla, la colla i la colla

    es va dir alguna cosa més a la reunió?

    ResponElimina
  10. Si l'agrupació de confraries recolza l'acció del president, TOTS DIMISSIÓ I PUNT.

    Ai Borrell, saps que carregant-te la banda de la teva pròpia confraria l'únic que guanya ets tu que salves lo cul¡¡¡

    ResponElimina
  11. Ja cansa tanta procesó del silenci.

    A veure si el que no es podia era toca la dolçaina, pos se surt a la proceso però no es toca la dolçaina, les normes són les normes. I la clase és la clase, però d'allí on no n'hi ha no en raja.

    ResponElimina
  12. DOMINGO HI HO S'HAVIA QUE NO SURTIRIEN DOLÇAINES PERO PORTA ELS FUMS MOLT ALTS DESDE QUE ES DIRECTOR DE RENAIXEMENT

    ResponElimina
  13. Ja sé que demanar que escriviu sense faltes d'ortografia és demanar massa, però com a mínim feu-ho en minúscules. No és aconsellable escriure els comentaris en majúscules, ja que s'utilitzen per cridar.

    ResponElimina
  14. Pero bueno! q es pensen q no hi ha res més que la Colla jove o què¿?

    Hi han molts més grups a Tortosa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Sou uns pesats

    ResponElimina
  15. Si l'any que ve no volen tocar que no toquen, problema d'ells, hi ha molts més grups a Tortosa i a més les dolçaines no es van trobar a faltar gens a la processó del silenci.

    ResponElimina
  16. Au au, aqui a Tortosa no es pot fer res!!!!!!!! No sabeu valorar el treball de la gent jove, només el que diuen 4 carques ignorants. Per cert la majoria de Tambors que surtien el dijous no eren sords. Pero no passa res, l'any que be ja pagarem entre tots un grup i Borrell ja ha salvat el cul!!!!!!!

    QUINA VERGONYA SER TORTOSI!!

    ResponElimina
  17. Pos a pagar s'ha dit

    ResponElimina
  18. Aquí cada ú al seu rotllo. Si te mola lo tema carca i setmanasantero tortosí, pos a combregar, a acotar lo cap i no te queixes. Si no te mola este tema no t'hi embutixques, que a la vida hi ha coses millors a fer.

    ResponElimina
  19. Crec que haurieu de tancar en aquest tema; tant uns com els altres. Tot està arreglat: les cofradies es reafirmen en l'opció qu van prendre el dijous passat ( i amb tot el seu dret perque així ho van decidir l'any 1996) i la Colla Jove de Tortosa l'any vivnent haurà de valorar si ha de tocar ja que el seu grup de musica està format per tambors i dolçaines i aquests no volen deixar les dolçaines a casa. No cal que ho doneu més voltes.

    ResponElimina
  20. Crec que haurieu de tancar en aquest tema; tant uns com els altres. Tot està arreglat: les cofradies es reafirmen en l'opció qu van prendre el dijous passat ( i amb tot el seu dret perque així ho van decidir l'any 1996) i la Colla Jove de Tortosa l'any vivnent haurà de valorar si ha de tocar ja que el seu grup de musica està format per tambors i dolçaines i aquests no volen deixar les dolçaines a casa. No cal que ho doneu més voltes.

    ResponElimina
  21. Crec que haurieu de tancar en aquest tema; tant uns com els altres. Tot està arreglat: les cofradies es reafirmen en l'opció qu van prendre el dijous passat ( i amb tot el seu dret perque així ho van decidir l'any 1996) i la Colla Jove de Tortosa l'any vivnent haurà de valorar si ha de tocar ja que el seu grup de musica està format per tambors i dolçaines i aquests no volen deixar les dolçaines a casa. No cal que ho doneu més voltes.

    ResponElimina
  22. Crec que haurieu de tancar en aquest tema; tant uns com els altres. Tot està arreglat: les cofradies es reafirmen en l'opció qu van prendre el dijous passat ( i amb tot el seu dret perque així ho van decidir l'any 1996) i la Colla Jove de Tortosa l'any vivnent haurà de valorar si ha de tocar ja que el seu grup de musica està format per tambors i dolçaines i aquests no volen deixar les dolçaines a casa. No cal que ho doneu més voltes.

    ResponElimina
  23. veig quue el anomin de les 5:41PM
    temes seny, que una cofradia que fan pinya i no donen la cara de lo que realment va passar, ja s'han retratat i salvat lo cul.

    ResponElimina
  24. Pos si, tanquem el tema i ja vorem que fan Dolors Montilla i Borrell, els culpables principals d'ocultar informació a la seva banda.

    ResponElimina
  25. Gustau, mano, que t'has passat un xic. No dius ni piu ( inclus quant ets al·ludit)en el centenar de comentaris als respecte de la ditxosa processo, i ara ho fas per a maldar per escriure ( tres ratlles)amb majuscules, ja que segons els blogers integristes, dieu que fer-ho es cridar. Sempre amb el mateix rosari, i si el que ho fa vol cridar?

    ResponElimina
  26. Mentre carregueu contra la Colla els verdaders culplables amagadets baix la caputxa.

    ResponElimina
  27. I el Bisbe no diu res pobret.

    ResponElimina
  28. Això és com un salsa rosa a la tortosina...
    Mig món morint-se de gana, i natros patint per si havien de sortir o no les dolçaines, qui en te la culpa i qui no.
    Com si fós "ku sap lo que", estos tortosins fundamentalistes...

    ResponElimina
  29. A l'anònim de les 6.20 PM
    La meua opinió personal sobre aquest tema tan desagradable preferixo reservar-me-la, de moment, perquè tant Josep Borell i Josep Baubí, com Domingo Tomàs, són amics meus.
    Sobre lo d'escriure en majúscules, feu lo que vulgueu. Només és una recomanació per facilitar la lectura dels comentaris a la resta de la gent.

    ResponElimina
  30. Com a simple espectador de la processó, pregunto: Sra. Montilla, vostè com a presidenta de la seva cofradia va avisar a La colla que no es podia sortir amb dolçaines??? Per casualitat, el "dia de autos" la vaig veure arribar a vostè a les 12 de la nit tocades, quan la colla ja havia marxat a casa. Per casualitat, el divendres la vaig veure dir a la colla que vostè no savia res i que no hi era quan va pasar tot. Per casualitat, he llegit el comunicat de l'agrupació de cofradies que vostè també signa on es diu que "totes les cofradies savien que només es podia sortir amb tambors sords. Si per casualitat vostè no tingués amnesia ( perquè deu ser això, Deu me'n guard de pensar malament)i hagués parlat clar com van fer a la tamborada no hagués hagut aquest gran malentès. Tot son casualitats....

    ResponElimina
  31. la culpa es de l'alcalde

    ResponElimina
  32. Ergo: si dic alguna cosa puc perdre l'amistat o com soc amic em callo el que ser, per no perjudicar ningu.
    Moraleja: soc periodista....... quan conve.

    ResponElimina
  33. No, jo he dit i he publicat tot el que sé sobre aquest tema.
    El que em reservo és la meua opinió personal. Si tant t'interessa, envia'm un correu electrònic a marfanta@marfanta.com i te l'explicaré amb molt de gust.

    ResponElimina
  34. Gustau, he tornat ha llegir el teu comentari de les 7:10, i he de reconeixer que me precipitat a l'escriure el meu. Ho sento.
    Ara be, vols dir que com a maxima no funciona prou (en general)tot el que he dit?

    ResponElimina
  35. Es poden fer totes les generalitzacons que es vulguen, però aquest és un fet molt concret.
    Quan es calmi una mica el tema, si més gent m'ho demana, ja diré què en penso. De fet, als implicats ja els he dit personalment com veig la situació, en què tenen raó i en què s'equivoquen cadascuna de les parts. Però només és la meua opinió, no la veritat absoluta.

    ResponElimina
  36. Jo també vull la teva opinió sobre aquest tema

    ResponElimina
  37. La culpa és de la Montilla. Això es una cosa interna de la cofradia dels Hermanos i no de l'Agrupació.

    ResponElimina
  38. Estic d'acord amb l'opinió de les 7.13 i l'anterior. Ningú demana la dimissió de presidenta de la cofradia?? Dóna la cara o plega!

    ResponElimina
  39. "... la Colla Jove no forma part de l'agrupació..." ni ganes, senyors; natros sóm una agrupació cultural que es dedica entre d'altres coses a recollir la tradició musical de les nostres contrades oferint a la resta de ciutadania el millor què sabem fer: tocar la dolçaina i el tabal.
    El tema de Setmana Santa és una més de les activitats que tenim programades al nostre calendari, per descomptat ni més ni menys important que qualsevol altra.
    Per qui no ho sàpigue, el nostre és un grup format bàsicament per gen jove amb molta ilusió i què viu la música amb ganes i sense cap mena de disputa.
    Està clar què hi ha uns altres grups a aquestes terres i què cadascun mirarà pel seus interesos i, sobretot, el què no es pot dir és què la Colla Jove no té una relació molt més què cordial amb tots ells ( per a mostra les diferents edicions del Cucafera Folk).
    Aquesta relació està fonamentada bàsicament en la coincidència d'aficions i gustos, i és bàsicament per aquesta raó que no podem compartir ni les idees ni les opinions de gent que només tenen al cap ser els protagonistes d'una " celebració" com és la de Setmana Santa.
    Per tant, senyors cofrares, si no ens volen, tranquils què no ens tindran; suposo que l'any que vé aniran a buscar a fora d'aquestes terres a algú què " se la toqui millor".
    Adéu i que els hi vagi bé.

    ResponElimina
  40. va home vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Per a muntar esta murga, no cal tocar l'any q ve

    ResponElimina
  41. "Inquisició al segle XXI"

    Voldria dir que es molt lamentable, l'actitut de tots estos "personatges" que formen part d'una cofradia i no saben valorar lo que tenen, peró..., tranquils que l'any que bè los que vindran de fora, siran millors que
    "la colla" però tindran que rascarse la butxaca.

    Lo regalat no es bó i lo que compres no fara mal..

    "Dita de Tortosins...."
    A caballo regalado no le mires el diente.

    Salut a tothom.

    ResponElimina
  42. És necessari que ambdues part implicades reflexionen i reconeguin els seus errors, que es sentin a la taula, acostin posicions i que solucionin el problema. És necessari, també, acabar amb aquesta discussió que mai arribarà a cap lloc mentre els dos líders (Sr. Borrell i Sr. Tomàs) arribi a un acord comú i que crec- coneixent-los a tots dos- que vetllaran pel bé de la ciutat i pel bé de les celebracions culturals de Tortosa. Però, reitero, és necessari que tan des de les cofraries com des del grup musical es deixi de tirar brossa a la xarxa.

    ResponElimina
  43. I perque no treuen els abanderats l'any que bé? Domingo encantat, i la resta ja es dira.

    ResponElimina
  44. Suposo que enguany al renaixement portaran abanderats de fora... A veure si ara tot ho tinen que fer els de la Colla!

    ResponElimina
  45. perque li doneu la culpa a la senyora montilla?a cas mingo no hus va di que ella sabia que no podien surti dolçaines?abans de parla antereubon be de les coses.perque el divendres sant abans de surti la proceso un cofrade li va pregunta:mingo tu sabies que no es podien surti dolçaines?i ell va respondre que a la ultima reunio que va asisti se li va comunica pero que com no navien tornat a parla....esta va se la seva resposta davan la cofradia.ell ho sabia,a vatros vos diu lo que vol i es normal que el creieu.el que dic es ben cert perque jo astava davan i u vaig senti de primera ma.a domingo no li costava res asperarse a la seinyora montilla i exposa el que va pasa,pero ella va fe lo que li va rota la gana....ara se n'arrepenteix a vatros no vos u dira,perque igual com vos amaga moltes coses,suposo que tambe vos aura amagat que ha trucat al senyo borrel demanali disculpes i preguntan si l'any que ve podreu surti...veritat que no vos hu a dit aixo?la semana santa de tortosa la te que organitza la agrupacio de cofradies que pera aixo asta...no la colla jove de tambor i dolçainers...que organitzeu la cabalgata dels reis o el renaixement m'apareix mol be,pero la semana santa no,i domingo es lo que vol i8 lo que busca...despres dieu que no se sentiran mes les vostres dolçaines.i que?jo pregunto i que?que sou lo maxim?hihan moltes colles que poden surti a toca mes be o mes malamen,pero no importa perque al cap i a la fi una banda es un anexe de una cofradia,l'importan es el pas,la cofradia i la semana santa,la banda asta en una segona posicio i no es indispensable...igual com domingo prepotenmet mos diu que no li fa cap falta surti a toca a tortosa perque te ofertes d'altes llocs jo desde la meva umild opinio tambe li puc di que tampoco el necesitem a la semana santa,que vaigue a toca a una altra poblacio si vol que aqui els que vinguen a toca igual dixaran el pabello ben alt.aixi que una mica de cura de humiltat,i no culpeu a la cofradia ni a la seva presidenta,perque son els menys culpables,els vau dixa tirats sense conta ni tan sols en la seva opinio....reflexionem tots

    ResponElimina
  46. Aquí fan falta "cuadernillos Rubio". No cal escriure com a premis Pulitzer, però estaria bé que ens ho miréssem una mica, si volem que s'entengui el que volem dir.

    ResponElimina
  47. L'any que vé "más de lo mismo" la cofradia no té banda pròpia (amb cofrades) i per tant tornarà a sortir Domingo que li encanta figurar i segur que en un any faran les paus fins la pròxima. Així tots contents. No calia aixecar tanta polseguera.

    ResponElimina
  48. jo no ho tindria tan segur que l'any que ve sigue"mas de lo mismo"

    ResponElimina
  49. Domingo ja ha trucat a Borrell per demanar-li disculpes dient que ell no sabia que no podien sortir gaites i l'altre ja s'ha baixat los pantalons. La Sra. Montilla no pinta res i tot arreglat

    ResponElimina
  50. Algu pot donar explicacions de l'anònim de les 5:54????

    Es que ja no se que pensar, que va passar realment???

    ResponElimina
  51. anonim de les 3:27.jo soc l'anonim de les 5:54.quines explicacions vols?

    ResponElimina
  52. ascolteu...perque sempre ni han mals rollos en la Colla Jove, sira perque Domingo se creu que ho es tot i no es res...hi han mes colles a Tortosa, si esta colla es la que porta sempre problemes passeu della,si, s'ha de reconeixer que gracies a la perseverancia de Domingo als ansallos toquen com toquen, pero trobo que les altres colles de Tortosa tambe s'esforçen i hi ha algu que sempre les tapa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta