1 d’abril del 2008

Carreteres tira pel dret al Canalet

La Generalitat treu a informació pública el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre

L'Ajuntament de Tortosa presentarà al·legacions al traçat de la variant desdoblada de l'eix de l'Ebre (C-12), ja que l'opció prioritària de la Generalitat no satisfà les demandes del consistori i travessa la zona de xalets del Canalet. Després de mesos d'espera i de negociacions amb l'Ajuntament i els veïns afectats, el govern català va publicar ahir l'anunci de l'estudi informatiu i de l'estudi d'impacte ambiental de la variant, que tindrà 12 quilòmetres i costarà uns 72 milions d'euros.

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va confirmar ahir que l'Ajuntament presentarà al·legacions a l'estudi informatiu i a l'estudi d'impacte ambiental de la variant de la C-12 per l'oest de Tortosa i Roquetes. Roigé va lamentar que la Generalitat haja optat pel traçat que trinxarà la zona del Canalet, i que haja ignorat les protestes veïnals i també les demandes de l'Ajuntament. Segons un comunicat difós ahir pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, el traçat considerat com a «més òptim» desenvolupa la variant a través de la reserva de sòl prevista al pla territorial de les Terres de l'Ebre i al nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de Tortosa. Una reserva de terrenys que l'Ajuntament va haver d'introduir al document perquè la Generalitat aprovés el POUM, tot i que també va mantenir una reserva de sòl més occidental, en paral·lel al traçat del canal Xerta-Càlig.
Roigé va assenyalar que l'Ajuntament va rebre la documentació ahir al matí, coincidint amb la publicació dels diferents estudis al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. La regidora va destacar que el projecte de traçat no atén cap de les demandes que ara havia fet l'Ajuntament tortosí. «Sabíem que la publicació del traçat era imminent, però no ens esperàvem que Política Territorial actués d'aquesta manera», va dir la regidora.

>Una autovia amb quatre carrils

A més del traçat prioritari, l'estudi informatiu també preveu dues opcions més, tot i que cap es correspon amb les que havia suggerit l'Ajuntament. Així ho va explicar ahir la regidora Meritxell Roigé, que va detallar que Política Territorial els ha sorprès amb un tercer traçat que desplaça lleument l'entrada des de Roquetes, però sense evitar la zona del Canalet. L'actuació s'inicia a l'actual eix de l'Ebre a prop del nucli de Vinallop, i desdobla la carretera durant tres quilòmetres.
Després, la via desdoblada se separa de l'actual C-12 i comença la variant, que discorre cap al nord-oest, travessant la carretera del Mas de Barberans, fins a la cruïlla amb la carretera dels Reguers. Després, la variant gira a l'est fins a enllaçar un altre cop amb l'eix de l'Ebre, a l'inici del terme d'Aldover. La variant tindrà dos carrils per sentit separats per una mitjana, i la Generalitat preveu la connexió amb les altres vies amb rotondes i passos amb diferents nivells, a més de la construcció de dos túnels artificials (a Roquetes i Jesús), camins de servei i un viaducte al barranc de la Servera.

El Punt (1-Abril-2008)
Infografia: El Punt

6 comentaris:

  1. ho volem tot,
    ens queixem del medi ambient,
    i aprovem carreteres que destrueixen bastant, però mos donen una seguretat vial millor i una circulació més fluida
    El tema de l'aigua també està unit amb això
    menys arbres, menys pluja, menys aigua
    bé, però que he de dir si ja ho sabem tots...
    endavant, construïm carreteres, posem més cotxes, i plorem perquè no hi ha aigua

    ResponElimina
  2. Ja era hora que comences aixó d'una vegada. Variant pel canalet Ja!!!!!

    ResponElimina
  3. Aquesta regidora esperava que PTOP fes el mateix que feien ells quan manaven a Catalunya res!!!

    Felicitats al Govern de la Generalitat !!!

    ResponElimina
  4. Visca la Generalitat de Catalunya!ja tocava que aquesta carretera es fes. No cal que s'ho mirin més. Més val solucionar el problema d'aquesta carretera que tants problemes dona i que milers en són els afectats que l'utilitzen cada dia. A més, el canalet està ordenat urbanisticament o s'ha construït com s'ha volgut?

    ResponElimina
  5. no a la Variant del CANALET!!!

    ResponElimina
  6. Els de Canalet pobres!!!! i l'estudi que els van pagar des de l'EMD (1.500€ )no els ha servit de res??? quina pena.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta