5 d’abril del 2008

José Pedro Castells: «La neteja del pantà de Flix es farà bé i no ens amoïna»

-La Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre ha tancat el centenari amb unes jornades tècniques. Com a president del Sindicat Agrícola de l'Ebre, quin és el balanç?
-«Hi ha hagut un abans i un després de la celebració del centenari, que ens ha permès obrir la comunitat a la societat de les Terres de l'Ebre. A més, vam fer un esforç per rehabilitar el Palau Montagut, que estava molt deteriorat. Però sobretot ha estat un moment històric, perquè hem fet que la comunitat siga una entitat més transparent i democràtica, que ha coincidit amb la millora de la nostra situació financera. I tot això no hauria estat possible sense l'esforç de tots els regants».

-Millorar l'economia i reduir el dèficit ha estat clau per recuperar la pau social?
-«Aquestes coses sempre van lligades. Necessitàvem estabilitat econòmica per posar fi a la crispació i tirar endavant els diferents projectes. Per tant, hem fet noves obres de revestiments de canals, i ara encara farem més obres, en què invertirem 6 milions d'euros més. Això és important perquè ens permetrà evitar fuites i estalviar aigua.»

-A part d'això, quins seran els projectes més importants de la segona part del seu mandat?
-« Les obres d'automatització del reg, que permetran fer un repartiment més just i equitatiu de l'aigua. De fet, des de la central de Deltebre es podran controlar els diferents cabals, però també es podran donar instruccions des d'un telèfon mòbil. A més, ens fa molta il·lusió poder rehabilitar les antigues cases dels guardacanals i aprofitar-les per al turisme rural.»

-L'automatització del sistema permetrà actuar davant de qualsevol emergència durant els treballs de neteja del pantà de Flix...
-«Sí, hem hagut de fer un pla d'emergència. Sabem que la descontaminació es farà bé perquè es prendran totes les mesures necessàries, i no ens amoïna. Però hem d'estar preparats. Només prement un botó, l'aigua contaminada tornaria al riu i no entraria als arrossars.»


El Punt (5-Abril-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta