2 d’abril del 2008

La PDE crida a la mobilització general i divendres «rebrà» el conseller Baltasar

ERC proposarà que Tortosa demane la dimissió del titular de Medi Ambient, i la plataforma també defenestra Llena

Una catifa de sal espera el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que divendres té previst visitar Amposta. La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) encara ha de decidir quin tipus de rebuda li prepara, però ahir va declarar-se «en enfrontament» amb el govern català per les diferents mesures amb què el tripartit preveu afrontar la sequera. De fet, la PDE ja ha convocat una assemblea general per al 19 d'abril a Tortosa, amb l'objectiu de reactivar la societat del territori davant les noves amenaces de transvasaments. Per començar, ahir ja van dir que els consellers de Medi Ambient i d'Agricultura haurien de dimitir per «incompetents». En la mateixa línia, ERC de Tortosa es planteja proposar que l'Ajuntament reclame també la dimissió de Baltasar.

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va acusar ahir la Generalitat d'haver actuat amb «secretisme» i «falta de transparència» a l'hora de preparar el transvasament del Segre i la interconnexió de xarxes. De fet, Tomàs va lamentar que l'oposició del PSC, ERC i ICV als transvasaments, repetida durant l'última campanya electoral, fos «una gran mentida política», i va remarcar que haurien de dimitir per haver estat «incapaços» de gestionar una situació de sequera que en realitat era «molt previsible». Segons va precisar, si s'ha produït una situació d'emergència per una sequera previsible, els consellers de Medi Ambient i d'Agricultura haurien de dimitir per haver comès una «negligència» i per «incompetents».
En concret, la PDE demana també la defenestració de Joaquim Llena perquè el titular d'Agricultura ha continuat impulsant els nous regadius tot i aquesta situació d'«emergència nacional» per la sequera. En aquest sentit, la PDE també acusa el govern català de voler tirar endavant unes obres que la gent de les Terres de l'Ebre han aconseguit evitar durant els últims 30 anys, sense tenir en compte que ha provocat un triple enfrontament territorial. «Segons diu el tripartit, aquí som només 150.000 persones contra cinc milions d'habitants a Barcelona, però també han provocat altres conflictes amb el govern de l'Aragó i amb el govern estatal», va dir Tomàs.
La PDE desconfia de la provisionalitat i del caràcter reversible del transvasament del Segre, però també alerta que el projecte podria ser una cortina de fum per posar damunt de la taula la necessitat d'impulsar la interconnexió de xarxes. «Si no canvia l'actitud del govern de l'Estat, el transvasament del Segre està força complicat, i la interconnexió podria ser l'alternativa més factible», va valorar el portaveu Joan Antoni Panisello. De fet, va ser Panisello qui va anunciar la convocatòria d'una assemblea general per al 19 d'abril, així com la rebuda al conseller de Medi Ambient. Baltasar té previst visitar Amposta aquest divendres, per presidir la comissió per a la sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.

El Punt (2-Abril-2008)

També podeu veure el vídeo d'aquesta notícia al canal de Teveon a You Tube

Més informació a El Punt:
-
ERC de l'Ebre critica el conseller Baltasar per «ocultació» d'informació
-
Duran assegura que les obres per portar l'aigua del Roine tindrien un «cost zero»
-
Continua el transvàs d'aigua de Sau a Susqueda
-
Més obres a la canonada de Badalona
-
Els enginyers aposten per la captació d'aigua de l'Ebre abans que la del Segre
-
«Implantarem les mesures que calguin»

36 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Torna a escriure el teu missatge sense que inclogue cap referència homòfoba.

    ResponElimina
  3. El Conseller Baltasar ha fet una gestió de la informació autènticament pèssima. Un polític d'un partit que vol transformar la societat no s'ho pot permetre. És inadmissible, i crec que hauria de dimitir. Montilla, com sempre, ha girat l'esquena al problema i l'ha deixat en mans del feble. Les seues qualitats com a president són francament nul·les. El pitjor de tot és la sensació d'engany de tot plegat. Jo, com tothom, podria acceptar mesures impopulars a causa de la sequera. La llàstima és que s'han fet mesures d'estalvi d'aigua importants, s'està treballant bé en molts àmbits medioambientals (també amb la gestió de l'aigua), i ara el conseller ha tirat en orris la seua pròpia feina.

    ResponElimina
  4. Ho sento Gustau pero el comentari ja està escrit. M'ha costat veure la teva interpretacio fins que m'han dit que Iceta es homosexual. I això no és culpa meva. Iceta es un polícic que "te clavaria un punyal per l'esquena" ho prefereixes així! per això cal demanar-ne la seva exclusió definitiva de la vida política. Si encara així veus algo malament torna a suprimir-me, GRACIES.

    ResponElimina
  5. PREPAREM ELS SET CANYONS DE LA SUDA que ve la guerra!. Contra els traïdors, contra els reis de la lingüistica (minitransvasament, emergència nacional, captació temporal reversible, interconnexió, etc), contra els venedors de mentires (una empresa de 600 llocs de treball, inversions, etc) desperteu gent de l'Ebre. Visca la Vegueria!No als transvasaments!
    "minitransvasament"= transvasament, "emergència nacional"=golafreria barcelonina, "captació temporal reversible"=infrastructura transvasista definitiva, "interconnexió"=transvasament unidireccional encobert, "SOLIDARITAT"=abús de la posició dominant esclafant els petits tot alhora prometent compensacions, vegueria, inversions i llei electoral justa que no se compliran ni per casualitat. Te caràcter unidireccional de pobres a rics en "emergència nacional".ASTOROT

    ResponElimina
  6. I els polítics ebrencs què foteu! Ja tardeu en fer alguna cosa de profit! Aixequeu'vos del llit que acabeu de cobrar un mega sou.

    ResponElimina
  7. Com sempre, l'enemic a batre son els socialistes, aixo ja ha quedat clar des de fa temps. Al final per a alguns liders de la PDE l'aigua es lo de menos, el que els mou es sortir als diaris, a les teles i poca cosa més.

    El sr Tomas aboca a les terres de l'ebre a la prehistoria, a l'ostracisme, a tornar a ser la catalunya insòlita, com he dit en altres posts viuen en un mon massa petit.

    L'esquerra en general te l'obligacio de defensar els drets del poble, dels treballadors, penseu que les manifestacions a barcelona van ser un exit per la capacitat de convocatoria de la PDE ?

    Si des de les terres de l'ebre som capaços de portar 30.000 persones a una manifestacio a barcelona, els socialistes o iniciativa en poden posar 300.000 , qui tindra rao? que es més legitim? que no es pot justificar? si es questió de cridar n'hi ha que cridaran més que els de la PDE. I com sempre " a toro pasado " tots enginyers, experts en aigua i estrategues politics.

    No escric per a defensar un partit o un govern , defenso el dret a la reflexio, a la victoria de la paraula. L'insult i la demagogia ho deixo per a altres.

    ResponElimina
  8. Es fàcil, sortirem a dir:

    LO RUI ÉS VIDA, NO ALS TRANSVASAMENTS

    qui vulgui que vingui, i qui no alla ells, de moments els únics polítics que vindran són l'es d'ERC de l'Ebre, los de CiU que defensen la interconnexió de xarxes segur que es quedaran a casa

    com més sirem millor

    ResponElimina
  9. WC,
    ja està bé! La demagogia l'esteu fent vatros, los sociates, a cada moment!
    Ara resulta que la majoria ha d'ofegar a les minories. Ni que fos cert, que la majoria està a favor del transvasament, això no li donaria necessàriament la raó.
    Hi ha molta gent de Barcelona que tot i la informació sesgada que els hi feu arribar des de el mitjan de comunicació als quals teniu segrestats des de fa temps, continuen dien que estan en contra de la gestió que heu fet des del govern de Catalunya.
    I això no té res ha vore amb les dretes o les esquerres, si no en ser coherent i defensar lo que és nostre.
    Sou vatros qui no està amb lo poble!

    ResponElimina
  10. Les comunitats de regants de l'Ebre no representen a la gent de l'Ebre, ells només es dediquen a fer negoci de la venta de l'aigua i los importa poc lo Delta,

    FORA CAT JA!!!!

    si no poden arreglar el canals és igual que l'aigua que es perd ja va a parar al Delta

    ResponElimina
  11. Los de CiU s'agafaran los dits i fort, quan a Madrid hauran de votar en los sociates a favor del transvasament del Segre

    ResponElimina
  12. WC

    L'esquerra en general te l'obligacio de defensar els drets del poble, dels treballadors, penseu que les manifestacions a barcelona van ser un exit per la capacitat de convocatoria de la PDE ?

    Si des de les terres de l'ebre som capaços de portar 30.000 persones a una manifestacio a barcelona, els socialistes o iniciativa en poden posar 300.000 , qui tindra rao? que es més legitim? que no es pot justificar? si es questió de cridar n'hi ha que cridaran més que els de la PDE.

    O sigue que les manifestacions de fa uns anys eren , promogudes i promocionades per canviar el Govern de la Generalitat per PSC i ICV de Barcelona i no per salvar el riu ?

    I si fan una manifestació a Vinaros 3.000.000 de Valencians , Murcians i..........?

    Potser cridaran més que les 30.000 de les Terres de l´Ebre ?

    O sigue tot era i és marketing !

    ResponElimina
  13. 11:22

    Vec que encara no ho entens lo que passa i passarà , no cal els vots de CIU , al PSOE lo que li cal son els vots del PP, i repartir-se el pastis de l´aigua , no li dones voltes a lo del Segre que tot és fum, fum i més fum

    ResponElimina
  14. quina fixació tenieu en CIU, si ara són el trispartit qui ho farà, pesats que sou uns pesats

    ResponElimina
  15. Los de CiU DEFENSEN LA INTERCONNEXIÓ DE XARXES

    la interconnexió de xarxes ÉS UN TRANSVASAMENT,

    que defensen d'una p.... vegada lo nostre Delta para varià

    ResponElimina
  16. Anonim de les 11.26 ( eics poseu noms per que si no es un lio )

    NO , jo el que dic es que la unio fa la força, i catalunya junta va forçar per a parar la barbaritat del trasvassament, cadascu cedint alli on podia cedir.

    El riu te els dies comptats per aixo els trasvassaments no son solucio estructural, es una BURRADA FER TRASVASSAMENTS , que no ho veieu? que alli on no n'hi ha no s'en pot treure ? pero qui s'ho creu una solucio permanent com a trasvassament ? que preneu als tecnics per imbecils?

    A favor dels trasvassaments com a solucio estructural hi son CIU i el PP, ningu més, ni cap altre partit politic ni nigu amb 2 dits de coneixement.

    I a més el que dic es que estic d'acord en que es porti aigua a barcelona per a beure, i nomes com a cas excepcional, sigui del segre o d'on sigui.

    ResponElimina
  17. En el día de hoy atacado por todos los frentes y desarmado el ejército del Ebro las tropas nacionales han alcanzado sus últimos objetivos militares. El trasvase ha empezado (Segre o connexió CAT-Ter/Llobregat).


    Señores!! a por los ROJOS!

    ResponElimina
  18. 12:20

    Los rojos i els nacionals van tots junts agafadets de la maneta.

    Xeic a quin món vius ?

    Avui es 2 d´Abril de 2008

    ResponElimina
  19. 12:14

    Per a beure ja en tenen , lo que no tenen es aigua per les industries i altres coses com lo seu desenvolupament , per això NO.

    Aqui tenim aigua i energia sol fan falta infraestructures, perque no reparteixen tota la industria per tots los Territoris ?

    ResponElimina
  20. wc, descansa un ratet, que t'hagafara algo. O no tens faina, o estas jubilat o amortitzes el sou de funcionari fen una mica d'apologia?
    Para, home para, que ja sabem el que penses....inclus, qui ets.

    ResponElimina
  21. Mira si te collons, aqui tenim aigua, si, pero al poligon Catalunya sud, NO.

    ResponElimina
  22. Jo treballo per a mi i faig lo que me dona la gana, com sempre quan no hi ha argument alguns comenceu a dir tonteries.

    Mentre el propietari del bloc ens deixi que jo sapigue aqui es pot dir el que es vulgui i quan es vulgui, sense insultar.

    ResponElimina
  23. ah! i este " sabem qui ets" sona molt malament, es que a partir d'ara quan surti de casa haure de mirar detras? m'estas amenaçant ? nomes per que no vaig en la teva linea?

    ResponElimina
  24. WC i l´altre

    No hos baralleu que no caldrà , lo Conseller anira a resar lo rosari.

    Baltasar s'encomana a la Moreneta perquè plogui.

    Baltasar demana ajut a la Mare de Déu de Montserrat

    El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha reconegut, en declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio”, que, tot i que és “agnòstic”, es va encomanar a la Mare de Déu de Montserrat perquè fes ploure. Va ser durant els funerals de Cassià Maria Just quan es va adreçar a la Moreneta i li va dir “saps que sóc agnòstic, però si pots fer alguna cosa, fes-ho”.

    ResponElimina
  25. WC, ja sabem que ets un sociata al qui l'ebre i Catalunya li importa una merda, només vos importa el govern d'espanya, manar allà, i si per a n'això se pot treure redit electoral surtint a les manifestacions pos ho feu.

    ResponElimina
  26. A les nostres terres ha estat durant molt de temps tradició que quan no plovia, es treia el sant Cristo gros o la Verge de torn en processó demanant l’aigua del cel este és el tema de fons
    Però tornant al tema de la pluja, al nostre país també tenim sequera des de fa molt de temps. Portem un parell d’anys que ni neva ni plou, per desesperació de pagesos i de les "estacions d’esquí"i dels barcelonins.
    Tornarem a treure en processó els sants a veure si el de dalt ens fa cas? O optarem per solucions més tencològiques, com fan els xinesos, i provocarem pluja artificial?

    ResponElimina
  27. wc, soc el de les 12:33. tranquil, home tranquil. Mira si t'amenaço que en el meu comentari, primer em pregunto a que et dediques, i despres et dic que se qui ets.

    Era per desengrasar, encara que la grasa amb l'aigua, no se no se,

    Ah, una altra cosa, com saps que no vas en la meua linea? si no ho se ni jo, quina es la meua.

    ResponElimina
  28. Com sigui que el règim de concesions d'aigua es basa en un sistema de compensacions, només voldría exposar que el "minitrasvassament" té previst d'origen, la captació directa del riu amb totes les limitacions técniques que pot tenir al cabal per les instalacions existents...Es evident que no es llimitarán als 3 m3/s..La interconexió de xarxes es un fet.

    ResponElimina
  29. Emergència nacional: Cal més electricitat per a l'àrea metropolitana i per a les comarques gironines; el Govern aprova una nova central nuclear a les Terres de l'Ebre, a Vandellós (amb bona part del terme geogràficament situat a la comarca natural del Baix Ebre) i més parcs eòlics a la Terra Alta per a preservar les serres de l'Empordà.
    Emergència nacional: l'abocador del Garraf està ple. El govern de la Generalitat no pot permetre que 5 milions d'habitants estiguin en aquesta situació i aprova un macroabocador a les extenses planures de Roquetes, de fet al Baix Ebre no hi havia cap abocador que aportés 40 llocs de treball. Un cop se clausuri en 50 anys milers de tones de rodes triturades d'arreu de Catalunya serviran per a tapar-lo.
    Emergència nacional: el Govern acaba acceptan el dipòsit de residus nuclears davant del fet que les Terres de l'Ebre són la opció més factible i on s'han generat.
    Emergència nacional ... TOT ES POSSIBLE.

    ResponElimina
  30. lo comentari de dalt meu es molt bo!

    Envia'l algun diari!!!!!!!111

    ResponElimina
  31. Telèfons d'emergència nacional
    Per telèfon.

    La Generalitat de Catalunya posa a la vostra disposició un telèfon d'atenció ciutadana per sol•licitar informació i altres telèfons especialitzats per a necessitats més concretes.

    Telèfon Únic d'Emergències 112
    Telèfon 112; 679 43 62 00 (missatges SMS per a sords)
    Fax 900 500 112 (per a sords)

    Horari d'atenció
    Les 24 hores

    Observacions
    Telèfon gratuït. El servei de missatges SMS té la tarifa normal.

    Funcions
    Telèfon d'avís per als ciutadans/nes de Catalunya davant d'Emergències Nacionals

    ResponElimina
  32. Doncs gràcies anònim 6:23. Però m'agradaria no haver-lo escrit mai i estic segur que a tú tampoc llegir-lo. Visca la Vegueria! No als transvasaments! ASTOROT

    ResponElimina
  33. es collonut apologia de la demagogia, i de l'individualsme que ens ataca, quina pena... i tan pobres com som.

    ResponElimina
  34. Fer apologia de la trampa, del mal, del terrorisme o de l’engany seria un mal servei a la societat i a la opinió pública. No cal dir que tothom ho ha d’explicar i comentar tot, amb pels i senyals, però sabent que hi ha uns límits que no és poden traspassar. Un d’aquests límits és la mentida o, encara el que és pitjor, les mitges veritats.
    Quantes opinions es formen a partir de veritats a mitges.

    ResponElimina
  35. Donde está el salvador Sabaté?, el que se creia la figura del territorio y ahora esconde la cabeza debajo del ala!!, que triste. Quedese en el senado y no vuelva por Tortosa, gente como usted ni la necesitamos ni la queremos.

    ResponElimina
  36. El transvasament del Segre se va demanar al novembre de 2007. Diu el conseller que a Madrid li van dir que vale pero que calles fins despres de les eleccions.

    Aixo te un nom: engany. I lo mes greu, amb finalitats electoralistes

    No entenc com una societat moderna (en teoria) com la nostra accepta aquestes jugades del mon de la politica. En un estat normal haurien de dimitir.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta