2 d’abril del 2008

Una riuada sota sospita















Els pantans de Riba-roja i Flix van començar dilluns un desembassament no previst, que ahir va fer que l'Ebre assolís a Tortosa un cabal superior als 512 metres cúbics per segon. Un cabal cinc vegades superior als 101,6 metres cúbics que el riu portava dilluns, i que va fer que ahir el govern desaconsellés la navegació. La PDE creu que la mesura respon a les necessitats de les hidroelèctriques, però que també servirà a la Generalitat per simular que l'Ebre té una aigua que Barcelona podria rebre.

El Punt (2-Abril-2008)

6 comentaris:

  1. Mira tú va ser lo primer que vaig pensar: demà TV3 o TVE fent el llit als polítics. Pobre Sabaté ara s'haurà de quedar al Senat sense poder tornar a ser alcalde de Tortosa acabant com Beguer sense cap tipus d'herència política o de gestió destacable.

    ResponElimina
  2. Totes les televisions ( Antena 3 , Telecinco , la Cuatro , TV1 ,TV2 ,Canal 9 , fins TV3...........) vindran a filmar , per dir que la solució es l´ Ebre per acabar la sequera , això de baixar els 500m3/seg. és sol una tàctica , ja que Mequinença és al 50% de la seva capaçitat i durarà fins que s´aprovi l´interconexió de xarxes , però serà a nivell estatal i beneït pels dos grans partits estatals ( PSOE and PP ), el Xerta /Calig és un fet.
    El PSOE no vol una enorme manifestació de valencians , murcians i.......dien que els catalans no som solidaris amb el reste de l´Estat , si l´aigua de l´Ebre va a Barcelona amb lo nom de captació d´emergència los valencians i murcians ,també no voldran ser menos.
    Tot això de l´aigua de l´Ebre es una gran partida de “ajedrez” , a nivell estatal i les Terres de l´Ebre no som ni un sol peó.
    L´aigua de l´Ebre no anirà a desembocar al mar , si no que anirà amunt i avall , i lo més dolent que a canvi de rés ( cap inversió ) i los habitants de l´Ebre tots barallats per una vella consigna : DIVIDE Y VENCERAS.

    Jo proposo fer una Organització de Territoris Exportadors d´Aigua ( OTEA ), pareguda a L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), podria ser el començament...............

    ResponElimina
  3. Efectivament, no fa ni cinc minuts que he visc a TV3 ( la teva ) imatges ( d'hair ) del riu al seu pas per Tortosa. Evidenment que les imatges son certes.....pero quina poca vergonya, nomes cal esperar que, mes endavant, quant encara es par-le del tema i no hi hagin imatges del dia per ensenyar que el riu baixa prou , les agafin de l'arxiu. Com canal 9.
    Quina pena, quina tristo i quina poca vergonya.
    QUI SON ELS NOSTRES?

    ResponElimina
  4. més units que mai tots siguem del colr que siguem, digumen
    NO AL TRANSVASSAMENT!!!

    Jo se molta de gent que era del PP i de CIU i van anar a Barcelona, Madrid,...

    Ara espero el mateix dels votans del PSC, ERC i ICV. Ja que per damunt de tot es la defensa del Riu, lo nostre futur, per sobre de qualsevol ideologia!!!

    ResponElimina
  5. Estic d'acord en lo darrer anònim

    ResponElimina
  6. Avui he sentit com s'esmeleguen per les radios els polítics de LLeida. Els d'aquí no els hem sentit mai per a res. El tripartit, perquè ara els toca a ells, són d'una mediocritat increïble.Només diuen si boana als de dalt per seguir vivint de la política. Som els ciutatans per mig de la plataforma els que ens hem de defensar.
    Per què vos penseu que som el cul de Catalunya? Perquè els nostres polítics no serveixen per a res. No planten cara i encara ens miren amb aires de superioritat. Ens han enganyat tota la campanya electoral. Necessiten un bon meneo com en el seu dia ho vam fer en CiU.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta