8 d’abril del 2008

Naix la PDDE, al marge de la PDE

Una casa de pagès de Poblenou del Delta va ser l'escenari, divendres a la nit, del naixement de la nova Plataforma del Delta de l'Ebre (PDDE), un nou moviment social que rebutja els transvasaments, però al marge de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). De fet, la PDDE està formada per membres d'algunes de les plataformes locals que van desautoritzar el portaveu Manolo Tomàs, i que van desactivar-se un cop el govern del PSOE va derogar el transvasament de l'Ebre que projectava el PP. Amb tot, la PDDE es considera la dipositària del Compromís per l'Ebre, que el moviment social va signar amb el PSC, ERC i ICV a l'octubre del 2003, així com del treball que va dur a terme l'antiga comissió de relacions institucionals de la PDE. A més, la PDDE també es declara autònoma, i per tant només responsable de les posicions que puga manifestar pel seu compte. «Ens mostrem decididament en contra del transvasament del Segre o de qualsevol altre», afirma la PDDE en un comunicat en què titlla de «reprovable» la iniciativa del tripartit. El col·lectiu demana reunir-se oficialment amb «els màxims responsables» del govern català, així com una declaració conjunta del PSC, ERC i ICV contra el transvasament. De fet, la PDDE es reserva el dret de convocar mobilitzacions, segons quin siga el resultat dels contactes amb el govern.

El Punt (8-Abril-2008)

16 comentaris:

  1. Estan aconseguint el que volen...El “divide y venceràs” es tan antic com la humanitat. Sembla mentida que uns interessos comuns hagin portat a la escissió d’un moviment que era unitari , i era precisament aquesta unitat el que li donava la força.
    Permeteu-me que us digui que per assolir els objectius de fons (dels que tots hi participeu) no cal que fulanito o menganito sigui mes o menys simpàtic..Els personalismes no haurien de ésser font de divisió interna per raons de fons i de base. Tots defensem el mateix. Quan aquesta defensa estigui garantida ( que ara com sabeu no es així ) es podrà parlar dels matisos i de tendències..
    Penso que aquesta divisió ha estat lo pitjor que li podia passar a aquestes terres que tots estimem i en la defensa d’uns interessos comuns que malauradament ara estan mes en perill que mai.

    ResponElimina
  2. mira la blanca i l'hernan... quant de temps de no vore'ls. l'estratègia de fer esta plataforma em sembla molt clara, tergiversar lo discurs antitransvasista, descafeïnar-lo i tindre un "moviment social" dòcil que faci el joc a qui vol fer els transvasaments, alhora que desacredita a la gent en posicions més fermes i genera confusió entre la resta de gent.

    no és res de nou, fa anys que passen estes coses, és una estratègia molt vella. com a mínim que no ho paguen des de la generalitat...

    au!

    ResponElimina
  3. pos jo m'alegro molt de veure a l'Hernan i la Blanca felicitats per l'iniciativa, us desitjo que tingueu molts encerts com sempre i fins aviat.

    ResponElimina
  4. te n'alegres perquè també penses que cal una plataforma que aacabe legitimant qualsevol projecte del psoe, potser?

    ResponElimina
  5. m'en alegro per que vull que no es prou.

    ResponElimina
  6. Hernan que guay tornar a veuret i que guapo que ets bueno volia dir estas.

    ResponElimina
  7. Blanca felicitars a fer faena !

    Montse i Rosi.

    ResponElimina
  8. Exàctament, quina és la diferència que faci impossible la concurrència d'este grup en l'antiga PDE?

    ResponElimina
  9. A vere que uns son del PSC i els altres NO.

    ResponElimina
  10. noooo el problema es que uns son de CIU si si de CIU i els altres no.
    Vaja la PDE controlada per Tomás ha estat sempre controlada per CIU d'una forma o d'un altra (versió PDDE) i els de Tomas diuen lo que diu l'anonim anterior, que la PDDE ha estat sempre controlada pel PSC.

    ResponElimina
  11. la PDE controlada per CIU? jajjajajjajajja, la de tonteries que sou capaços de dir los prosociates,
    de fet també van arribar a dir que MT feia el joc al PP

    ja li hagués agradat a Sancho i al PP controlar a la PDE, però va a ser que no, per sort l'unic color de la PDE es el color de l'aigua

    ResponElimina
  12. Quan veig esta foto només puc pensar que eramos pocos y parió la burra.

    ResponElimina
  13. Dir que la PDE està controlada per CiU és una falsedat interessada. Per altra banda, també molt barroera, ja que no té en compte lo que ha passat durant com a mínim, los últims 10 anys.
    Això no s'ho creu ni la mare del que va parir l'autor de la trola.

    ResponElimina
  14. lo de que qui controla la PDE es CIU fa temps que la gent de seny ho te clar, fins i tot els que tenen mares que els ha parit.

    ResponElimina
  15. Som capaços de crear dues plataformes, però continuem votant a partits centralistes (espanyols o catalans, però centralistes).

    El que tinc clar és que per aturar (temporalment pel que estem veient) el transvasament la PDE va ser un moviment fort i unitari. A partir d'ara suposo que haurem d'acostumar-nos a parlar de antitransvasistes de dretes i d'esquerres i és més que probable que comencin a proliferar entitats tipus: PGLA (Plataforma de Gais i Lesbianes Antitransvasistes), FEEA (Federació Ebrenca d'Electricistres Antitransvasistes) o ARABE (Agrupació Rural Antitransvasista del Baix Ebre)...

    Bromes a part crec que amb el que se'ns ve a sobre aquesta divisió és una mala noticia per al territori (i bona per als transvasistes).

    ResponElimina
  16. emprenyat del sud el teu psedonim esta un poc tocat, no??
    Bromes a part fa molt temps que el moviment social estava dividit, de fet des de la mani de Bruseles que la cosa estava trencada, imaginat
    i sobre tot no t'amoines que tots son grandets i saben el que es fan.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta