7 de maig del 2008

El govern d’Ulldecona vota diferent sobre la interconnexió

L’alcalde d’Ulldecona, Josep-Lluís Millan, va aprofitar el ple de dilluns a la nit per oficialitzar la seua baixa d’ERC. De fet, la secció local d’ERC ha donat suport a la decisió de Millan, que amb la seua baixa ha volgut rebutjar la posició dels republicans sobre el transvasament a Barcelona. Així, després de posar el càrrec a la disposició de l’assemblea local i de consultar-ho a la secretària municipal, Millan va decidir deixar el partit però continuar a l’Ajuntament com a independent, dintre del grup municipal d’ERC. De la mateixa manera, els republicans també van decidir mantenir el pacte de govern amb el PSC, que a la tardor farà que Millan siga substituït per Núria Ventura.
En aquest context, el ple d’Ulldecona va aprovar dilluns una moció presentada per ERC sobre les mesures adoptades contra la sequera, que va rebre el suport dels grups de CiU i d’Ulldecona Grup Independent (UGI), mentre que el PSC va votar-hi en contra. La moció dóna suport als principis de la nova cultura de l’aigua i a la manifestació convocada el 18 de maig a Amposta, i reclama un pronunciament del Parlament sobre el decret que permet el transvasament a Barcelona. La regidora del PP, Isabel Salas, volia renunciar a votar, però el seu vot va comptar com a abstenció, ja que la regidora va quedar-se al públic i no va sortir de la sala.

El Punt (7-Maig-2008)
Foto: Ajuntament d'Ulldecona

Més informació a El Punt:
-Les obres sempre pendents del Delta
-La regressió i el cabal ecològic
-
Reunió al maig
-
Alguns projectes d'execució imminent
-
Boada anirà al Solsonès per les avionetes antipluja
-
Adjudicaran a Agbar la canonada de l'Ebre
-
L'ACA valorarà la proposta d'avançar la portada d'aigua de l'Ebre
-
Pujol reivindica la política d'aigua de CiU
-
Medi Ambient «estudiarà» portar aigua del CAT en vaixell
-
L'Aigua No ens la Prendran s'afegeix a la manifestació convocada per UP per dissabte a Tarragona

31 comentaris:

  1. Tot i que entenc perfectament Millan, persona de llarga trajectòria nacionalista, i que ha fet un gest de clar suport antitransvasista, no crec que cap càrrec electe antitransvasista hagi de dimitir. Com a exemple, els del PSOE d'Ulldecona no dimitiran i tindran el poder, com també passaria a la delegació del govern. Dimitint ho deixen tot en mans del PSOE, els quals estaran encantats d'assolir més poder del que tenen. Ens cal fermesa antitransvasista des dels ajuntaments i d'altres institucions, però no cal servir-los amb safata uns càrrecs que faria més poderós el PSOE.
    Cal plantar cara a les direccions nacionals des de dins, i no deixar cap càrrec en mans de transvasistes.

    ResponElimina
  2. Aquests són els Grups actuals de l'Ajuntament d'Ulldecona:

    PSC-PM: 5 regidors
    - Núria Ventura Brusca
    - Neus Borràs Guàrdia
    - José V. Alonso Ortega
    - Demetrio Querol Pasalamar
    - Enrique Edo Castell

    CIU: 3 regidors
    - Lluc Raga Sauch
    - Núria Balagué Raga
    - Josefina Salvatella Martínez

    UGI: 2 regidors
    - Celestí Hervàs Picazo
    - Javier Martínez Madrigal

    ERC-AM: 2 regidors
    - Josep-Lluís Millan Masdeu
    - Josep Rodrigo Panisello

    PPC: 1 regidor
    - Isabel Salas González

    Vols dir que en 5 regidors el PSC de Ulldecona té la majoria absoluta?

    La majoria li dona ERC o no ?

    ResponElimina
  3. El PSC no té majoria, per tant necessita almenys dos vots, en aquest cas els d'ERC

    ResponElimina
  4. Sota el meu parer personal, el Senyor Millan ha llançat una cortina de fum per fer veure que canvia alguna cosa..., per no canviar res.

    ResponElimina
  5. Reirero les meues felicitacions al Sr. Millan. Un dels pocs polítics que s'ha comportat com Déu mana, que ha actuat amb coherència als seus principis, amb desència política i que no ha traicionat a la seua gent defensant lo indefensable.
    Quina força han demostrat los polítics d'Esquerra dions d'este partit transvasista?
    Cap ni una. Nul, absolutament lo seu poder d'influir en Carots i cia. Que continuen donant suport al PSC a la Generalitat i continuen formant parti d'un govern transvasista.
    Lo Sr. Millan se'n a donat conte de que dins d'este partit no hi havia res a fer i a pres una desició. Una desició que per a qell, de ben segur, no ha estat gens fàcil. Una desició, que de ben segur, i com s'ha demostrat pels foros, ha fet que els seus propis ex-companys de partit, l'insultessen i l'ataquessen vilment.
    Per què l'han atacat? Perquè els ha posat en evidència actuant com ho hauríen de fer ells.

    ResponElimina
  6. La comedianta parla d'insults a Millan. Quins? Hi ha hagut algú d'ERC que l'hagi insultat? on? Aquesta xica, que no té mai feina (sempre està a l'ordinador, a totes hores) té una imaginació malèvola. tothom ha respectat Millan. Ella el defensa per seguir amb la seua obsessió. A Amposta, criticàvem que durant 52 números de la revista local va sortir a portada la cara de Roig. Als posts de la comedianta, sempre surt ERC pel mig. És una autèntica malaltia, no sé si té cura.

    ResponElimina
  7. Millan va decidir deixar el partit però continua a l’Ajuntament com a independent, dintre del grup municipal d’ERC. De la mateixa manera, els republicans també van decidir mantenir el pacte de govern amb el PSC, que a la tardor farà que Millan siga substituït per Núria Ventura.

    Es guanya alguna cosa alterant l’ordre si al final tot continua igual?

    ResponElimina
  8. Pos Ernest Benach a l'entrevista que li va fer el Cuní, no és que el deixés molt ben parat. Desfensar-lo, lo que és defensar-lo, més bé no...
    I és que això, és molt feo. Que els que han sigut companys teus de partit fa quatre dies, te tracten d'estes maneres, quan l'únic que has fet és ser coherent.
    Als que dieu que això no ha servit de res. Jo crec que sí. Esquerra ha perdut una alcaldia. Si en perdés moltes més, ja veuríem si canviaven d'opinió i deixàven de ser transvasistes.

    ResponElimina
  9. Comedianta,
    tu has estat companya de partit fa quatre dies, i en parles d'ells post sí post també, i d'una manera que jo no ho faria ni dels del PP. A més, segur que Millan no et voldria al seu costat, com no et vol ningú. En els dos posts has fet més faltes que errors ERC.

    ResponElimina
  10. Em fa gràcia veure bramar la comedianta, quan a les primàries d'ERC de Tortosa era acèrrima partidària de...Monclús. Tot un exemple de persona d'esquerres...i amb un passat nacionalista...Ella, amb el seu estil destructiu habitual, defensava Monclús a morir, i posava tota la merda damunt de l'altre candidat, ja que d'enredar en sap molt. Ara, de treballar, no ho farà mai,

    ResponElimina
  11. Mira, jo critco tan a uns com als altres.
    Lo que passa és que vatros voleu encolamar-li el mort tan sols als socialistes quan vatros esteu fent lo mateix que ells.
    Què vol dir que si surtim del poder, estos llocs seran ocupats pel PSC?
    I si és així, quin problema, hi ha?
    Ja he dit moltes vegades que tan lo PSC com Esquerra són partits transvasistes. Allavons, me és ben igual qui ocupe el poder i qui mos fasse la canonada.
    I sí, jo vaig ser d'esquerra, però justament quan vaig vore que donàveu lo poder a un partit espanyolista com el PSOE me'n vaig sortir molt decepcionada. Però en la cara ben alta.

    ResponElimina
  12. comedianta, vas votar Monclús o no? La resposta ja la sabem, erets monclusista.

    ResponElimina
  13. Si xaleu fent encendre la comedianta que s'encén com un misto. Sobre matèria hidràulica n'entén tant com jo sobre capellans.

    ResponElimina
  14. Va votar a Monclús perque Monclús li feia la pilota i li deia que gent com ella feia falta a ERC i que no marxés.

    ResponElimina
  15. És coerent lo que ha fet l'alcalde d'ulldecona? O sigue que plega d'ERC perquè no vota en contra del RD i aguanta el carrec que té gràcies als transvasistes del PSOE. Damunt lo PSOE tindrà l'alcaldia d'ulldecona en pocs mesos perquè millan, no transvasista, votarà a fabor d'una alcaldessa transvasista. I això ara es diu coerencia, pos no ho entenc

    ResponElimina
  16. La nova postura dels esquerrans de l'Ebre peta sobretots per dos punts:
    1- Volem aguantar los càrrecs perquè si no los ocuparan los socialistes.
    2- Volem aguantar los càrrecs perquè si no no podrem fer força des de dins del partit per a que tornen a ser antitransvasistes.

    Estos dos punts dic que peten, perquè referent al primer, tan hi fa que la cadira l'ocupe un tranvasista del PSC, un tranvasista de ICV o un tranvasista de Erc.
    Referent al segon, la cúpula de Esquerra ha demostrat que passa olímpicament de lo que li puguen dir los polítics del seu partit a les Terres de l'Ebre. Com pensen influir en res? Hom podria pensar que estan esperant a que baixe l'esperit sant i ilumine als dirigents del seu partit. O que estan esperant al procès assembleari del juny per a votar al sector d'esquerra que s'ha mostrat antitransvasiste. No ho crec.

    ResponElimina
  17. comedianta, jo peto amb el cul.

    ResponElimina
  18. Si el PSOE aconsegis tots els càrrecs que dixaria esquerra correrien a fer el transvasament cap a valència, que els permetria robar vots del PP que no va aconseguir portar-los l'aigua de l'ebre. En canvi, ni ERC ni IC-V en traurien cap benefici d'això i per tant no el farien. La gent d'ERC del País Valencià està absolutament en contra del transvasament, ara i quan el PHN del PP. Aprèn a diferenciar, comedianta, i mira't les coses amb una mica de criteri, que ERC no ho età fent gens malament perquè, en la mesura de les seves possibilitats, que són tan poques com els votants li han volgut donar, ens està defensant com a territori.

    ResponElimina
  19. Llorenç, voler fer entendre això a a la comedianta és com pretendre que un musulmà digui que Al·là no existeix.

    ResponElimina
  20. El psoe podria fer el trasvassament cap a valencia dema mateix, no fa falta que 4 carrecs d'erc li donen permis, ho podria fer per que te el dret i l'obligacio de legislar, i el recolzament de la majoria de la població.

    No ho fa, no ho ha fet i no ho fara per que no creu en la sostenibilitat medioambiental i economica dels trasvassaments com a solucio estructural.

    Qui vulgue o pugue entendre aixo perfecte, qui no, te el dret a la pataleta, a la demagogia, a dir que deixa el carrec i no deixar-lo o a lo que vulgue. També te el dret a presentar una llista a les properes eleccions, amb un programa clar i concis i posar-lo a disposició del votant " con un par ", donar la cara i saber el que es governar i estar a les verdes o les madures. Pot ser aixi començara a tractar a la ciutadania com adulta.

    ResponElimina
  21. No els payassos té raó en dir que el PSOE rep el suport aclaparador de la ciutadania. Tenen més poder que mai ha tingut abans ningú. tothom els vota. Això sí, es van presentar a eleccions com a antitransvasistes i ara són transvasistes. Potser també tingui raó que es presentin a eleccions amb una llista transvasista, i la gent igualment els voti. Al PSOE sempre se li perdona tot, el voten fins i tot els pallassos.

    ResponElimina
  22. Però què dieu?
    Què és lo canal Xerta-Sènia,(Xèrta- Marina d'Or) si no aigua cap a València?
    Ja s'està fent. Gràcies al tripartit.

    ResponElimina
  23. comedianta, canses amb la mateixa cançoneta dia sí dia també. Obsessa!!!

    ResponElimina
  24. I ho repetiré tantes vegades com face falta.
    Les veritats no es poden amagar.

    ResponElimina
  25. És increïble que puguis parlar de "veritats", i et creguis tu amb la "veritat". Sóc molt contundent ideològicament, però mai no m'he cregut amb la veritat absoluta com tu fas. La teua cançoneta és veritablement patètica.

    ResponElimina
  26. A veure si baixeu del limbo.

    El Periodico del 05/05/08: Més del 80 % catalans donen el vistiplau a totes les mesures antisequera

    Veure: http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=506536&idseccio_PK=1008

    ResponElimina
  27. La gent de tots los pobles de les Terres de l´Ebre diuen:

    Més del 99,9 % dels habitants de estes Terres donen el vistiplau a totes les mesures antisequera d´inversions que pateixen estes Terres.

    Veure: Comunicacions, Serveis socials , ajudes als estudiants, a la gent de la tercera edat......i una llarga llista de frustacions ó decepcions que arrosseguem in secula seculorum .....

    Amén!

    ResponElimina
  28. PESÓE, PESÓE, PESÓE!!!Seguiu cridant la seva glòria i confiant en el talante, ja voreu a on mos portaran a tots. sí, sí, voteulos i féulos crèixer, ja voreu com patirem. Lo mal és que patirem tots, los que NO els vam votar ni els votarem mai també.

    ResponElimina
  29. Psoecialista de les 8.32: No tens vergonya de comentar una enquesta encarregada pel teu partit, al vostre diari, i amb els vostres resultats.

    ResponElimina
  30. Diculpa, no soc del psoe, com tu suposes. Vaig variant el meu vot en funció de cada moment. Per cert, és lamentable que apliques la teva lògica a la resta de la humanitat: sino estas a favor meu ets del psoe. Em sembla que necessites ajuda ...

    Em considero bastant mes objectiu que la majoria de hooligans dels dos bandols que escriuen aquí. El meu diagnostic és molt clar, i em sap greu pq soc de l'Ebre tot i que visc fora: el prestigi que tenia la Plataforma a tot Catalunya ha desaparegut i cada cop que surt dels seus representants per la tele, se'ls veu com un grapat d'extorsionadors que amb l'excusa de l'aigua volen resoldre altres temes que no tenen res a veure amb el riu.

    Ho sento, però no és la meva oipnió, és que el pensa la majoria de gent de l'area metropolitana.

    ResponElimina
  31. Soc lo de les 8:48 , me es indiferent a qui votis , però entendras que realment qui necessita ajuda és el nostre Territori.
    Los extorsionadors no son los de aqui baix , sino els politics i els poders factics de l´area metropolitana de BCN.
    Parlen tots de ser reversibles , pues que ho siguin en tot, potser a tu no te hagués calgut marxar.
    La majoria de gent de l´area metropolitana voten PSOE.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta