26 de juliol del 2008

La Festa del Renaixement de Tortosa assoleix avui el clímax amb més de 130 actes

L'organització va dedicar la jornada d'ahir als comerciants

La directora general de Comerç, Gemma Puig, va inaugurar ahir Lo Taulell al Carrer, l'activitat en què els comerciants de Tortosa engalanen els aparadors, es vesteixen amb roba del Renaixement i trauen els seus articles al carrer, per convertir la ciutat en un gran mercat d'època. Avui, la Festa del Renaixement afrontarà el seu dia més fort, amb més de 130 actes.

Com ja és tradició, la Festa del Renaixement va dedicar la seua segona jornada al comerç. Al matí va obrir les portes el mercat d'època i la mostra d'oficis, que enguany s'han traslladat al passeig de Ronda i a la pujada del Castell. Ja al vespre, va fer-se la inauguració oficial de Lo Taulell del Carrer, a càrrec de la Gemma Puig. A més, el seguici de procuradors va estar acompanyat pel grup d'Abanderats de la Colla Jove de Dolçainers, així com pel director dels serveis territorials del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa a les Terres de l'Ebre, Josep Felip Monclús. L'alcalde de Tortosa i procurador en cap de la Festa del Renaixement, Ferran Bel, va aprofitar els seus parlaments per recordar que l'èxit de festa ha estat gràcies a la implicació de la societat civil tortosina. «Molts de vosaltres hi participeu activament, però sobretot treballeu al llarg de tot l'any per poder organitzar la festa», va dir Bel dirigint-se als comerciants. De fet, l'alcalde va destacar la «implicació» del comerç de Tortosa des dels orígens de la Festa del Renaixement, enguany fa tretze anys. Com a mostra de reconeixement, Bel va recordar que en aquesta edició les associacions de comerciants de Tortosa han rebut l'estendard de la Festa del Renaixement. Va ser durant la cerimònia inaugural, quan l'associació de restauradors Platigot van cedir l'estendard als representants de les entitats de comerciants.
D'altra banda, el director de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, va fer ahir una primera valoració molt positiva de les primeres hores de la festa. Tomàs va destacar l'èxit de la nova posada en escena de la cerimònia inaugural, així com l'ambient que hi havia a les tavernes des de primera hora. A més, el director va remarcar la bona acceptació que ha tingut el nou espai festiu habilitat al recinte de les Avançades de Sant Joan.

El Punt (26-Juliol-2008)

>>Consulta clicant aquí tot el programa d'actes d'avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta