8 de juliol del 2008

La plataforma Salvem lo Canalet guanya el Jesusenc 2007

La plataforma veïnal Salvem lo Canalet va rebre dissabte el premi Jesusenc de l'Any 2007, que organitza la Fundació Josep Puig i que enguany arribava a la seua onzena edició. El col·lectiu va rebre el guardó, que s'atorga per votació popular, en el marc del sopar que va fer-se al Casal Jesusenc, i imposant-se en les votacions a la resta de candidats: Arturo Altadill i Sabaté, la Congregació de les Germanes de Nostra Senyora de la Consolació i l'escola de música Manel Martines i Solà. L'encarregat de rebre el guardó va ser el portaveu de Salvem lo Canalet, Antoni Melero, que va afirmar que confien que el «suport popular» a la plataforma puga servir per canviar el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre que proposa la Generalitat. Al sopar, van assistir-hi unes 150 persones.

El Punt (8-Juliol-2008)

4 comentaris:

  1. Fa una mica més d'un mes vaig veure el "panfleto" l'informatiu Jesusenc que edita el senyor Pere Panisello el nom dels nominats, i ara ja puc dir que he guanyat un sopa.

    Si el pobre Josep Puig, que en gloria estigue, aixeques el cap i veies el que fan amb el seu no segur que a més d'un no li tornaria a dirigir la paraula.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Suposso que el primer que cal fer , mentres no es demostri el contrari, es no dubtar de la pulcritut democratica de les votacions i del conseqüent resultat del "jesusenc de l'any". Dit aixo, caldria saber, pero, quin control es porta de la quantitat de butlletes que serveixen per a efectuar el votar, si nomes es pot votar un cop per persona etc. De fet el sistema ho permet, donat que les butlletes es reparteixen amb "l'Informatiu Jesusenc" durant els mesos d'abril, maig i juny a rao d'una per exemplar.
    I el problema de fons: (independenment de la correccio o no del procediment), quins merits han contret la plataforma? .
    La nominacio oficial deia: "per la seva capacitat com a moviment ciutada en la recerca d'un millor traçat de la variant de l'eix de l'Ebre que no afecti al futur desemvolupament urbanistic del poble de Jesus". Nego la major, puc acceptar la "capacitat", pero aixo no afegeix cap merit al seu treball com a colectiu. Pero el que clama al cel, es que m'hagi d'empasar que aquest treball es faci en pro del "desemvolupament urbanistic de Jesus" i dels jesusenc, que es pel que podrien fer-se acreedors d'aquest guardo.
    Mes d'un em pot dir que aixi ho ha votat la gent. Pos molt be, " con su pan se lo coman".
    Es la plataforma que hauria de guardonar i donar les gracies al poble per la concessio d'una subvencio per tal que es puguesin defensar els seus interessos.
    Tot l'anterior no treu merit a la seva lluita particular i personal en defensa dels seus interesos, pero, que no ens venguen sopars de duro. Ho han fet i ho fan per n'ells, no pel poble, perque si ens posem aixi, molts ni ho son de Jesus.
    Alguna altra vegada ho he tret al rogle: quant la lluita antitransvasament, que ha Jesus hi havia força representacio i plataforma, i que no defensaba interessos particulars, es va propossar a ningu d'aquest colectiu per a jesusenc de l'any?

    ResponElimina
  4. Fa un parell de setmanes d'aquesta noticia i dels corresponents comentaris i he de manifestar la meua mes gran sorpresa.
    Nego rotundament que ningu implicat directa o indirectament en la eleccio del jesusenc de l'any (procediment, nominacio, eleccio, etc.) no hagi llegit els comentaris que aqui s'han fet, aleshores, no mereix cap resposta?
    cap explicacio? cap justificacio? cap defensa?.
    Si algu es digna a donar alguna resposta, que ens informe dels vots de cada nominat.
    L'oasi de Jesus es infinit.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta