10 de juliol del 2008

Tortosa anuncia Antònia Font i Jarabe de Palo com a plats forts de la Cinta

El govern introdueix pocs canvis en el model de festes, que enguany seran del 6 al 13 de setembre

El regidor de Festes, Jordi Folqué, va avançar ahir un esborrany del que serà el programa de les Festes de la Cinta 2008, que finalment seran del 6 al 13 de setembre, tot i que la proclamació de les pubilles i el pregó es faran el 30 d'agost. Folqué va destacar l'esforç econòmic que ha decidit fer l'Ajuntament amb l'objectiu d'aconseguir unes festes participatives i gratuïtes, en què dues de les principals atraccions seran els concerts dels grups Jarabe de Palo (10 de setembre) i Antònia Font (13 de setembre). Els dos concerts (hi ha una tercera actuació encara per concretar) també seran gratuïts i es faran a la plaça de davant del nou pavelló firal.

Folqué va explicar que enguany el govern ha decidit no retallar les Festes de la Cinta, tenint en compte que la Diada de Catalunya cau entre setmana, i que aquest fet també condicionarà la Cinta del 2009. El regidor va recordar que la durada ha estat un dels punts de l'intens debat que hi ha hagut durant els últims anys a Tortosa sobre el model de festes. Però Folqué va dir que després de la gran participació en la majoria d'actes de l'any passat no podien concentrar el programa, ja que la coincidència d'horaris seria perjudicial. «El nostre model de festes és aconseguir la participació del poble i la implicació de les entitats», va precisar Folqué, que va afegir-hi que la realitat és que al llarg de la història no s'han fet gaires escurçaments en la durada de les Festes de la Cinta.
Amb tot, el primer acte oficial de les festes enguany serà el 30 d'agost, amb el pregó, la proclamació de les pubilles, i la coronació de Sofia Lombarte i Laia Lamas com a reina i reina infantil de la Cinta 2008. Folqué va precisar que encara no saben qui serà el pregoner, ni si després de la proclamació de les pubilles es programarà algun tipus d'acte lúdic. Però les Festes de la Cinta no s'iniciaran oficialment fins al 6 de setembre, dia en què hi haurà la tradicional ofrena; la presentació de les penyes; el ball en honor de les pubilles (a la plaça d'Espanya o al pavelló firal), i potser un concert.

>Davant del pavelló firal

«Si es fan al pavelló firal, tant el ball de les pubilles com els concerts de Jarabe de Palo i d'Antònia Font es faran a la plaça del davant, encara que el pavelló té l'escenari a la part del darrere», va dir Jordi Folqué. De fet, el regidor de Festes va recordar que la inclinació de la plaça va provocar alguns problemes l'any passat. Folqué també va avançar que durant les festes s'instal·larà a Tortosa el prestigiós Circ Raluy, però que encara no saben si enguany hi haurà la festa dels 40 Principals. La Diada del Tortosí Absent es mantindrà en diumenge, i també repetirà l'Orquestra Meravella amb un concert i un ball al parc, després de l'èxit de l'any passat.

El Punt (10-Juliol-2008)

9 comentaris:

  1. ¿Que passa? Es que ara adaptem les festes al pregoner? Ja ha passat a Jesús, que el pregó s’ha fet una setmana abans de començar les festes i estic veient que a les festes de la Cinta estan fent exactament el mateix. Després diu el Sr. Folqué que encara no se sap qui serà el pregoner. I jo que m’heu crec.

    ResponElimina
  2. a jESÚS ja fa anys q la presentació de les pubilles i el pregó se fa una setmana abans!! i no penso ni q estigue bé ni malament, és una opció sense més rellevància crec!!
    Pel q fa a Antònia Font m'alegro molt de q vinguen!! és un gran grup q ja he vist 2 cops i no m'importarà repetir-ho. Jarabe de Palo ha perdut una mica de "fuelle" pro tb pot estar bé.

    ResponElimina
  3. On és el model de festes que tenien preparat la gent de ciu?...
    Com sempre, quan ets a l'oposició critiques el govern i un cop al govern alló que era dolent ja no ho és tant.
    Algú em pot explicar els motius que fan que no puguin canviar la durada de les festes per que l'onze de setembre cau entre setmana aquest any i el següent?...
    Vol dir això que el model de festes de ciu, tant ben preparat, només serà vàlid els anys que l'onze de setembre caigui en cap de setmana?...
    Espero veure ara a la gent d'iniciativa demanant disculpes per dir que el regidor de festes no tenia cap previsió. Ha quedat demostrat que el model de festes ja feia un any que el tenia preparat (fan el mateix de sempre), només tenia que preguntar-li a l'onze de setembre com li anava.

    ResponElimina
  4. ei, en que quedem, al setembre o per reis?
    "no s'iniciaran oficialment fins al 6 de gener" :)

    Pels que no podeu esperar fins al gener, este dissabte, dia 12, al Parc de Tortosa, Festa de la PDE (www.ebre.net per detalls).

    ResponElimina
  5. El més fort és que no només m'ha colat a mi, sinó que també se li ha passat al corrector del diari. Gràcies per avisar, Brian!

    ResponElimina
  6. Ah, i mos veem a la festa de la PDE!

    ResponElimina
  7. No tenen model de festes, ni model de ciutat ni res de res, ni ells saben com van arribar al govern, bé ells si que ho saben.

    S'han estat vuit anys parlan malament del model de festes i ara ja porten dues edicions amb "copiar i pegar", demostren que son uns pesims gestors i que quan eren a la oposició van mentir sobre el fet de que ells estaven preparats per governar.

    D'altra banda, considero que Antonia Font que van actuar el mes de Juny de l'any passat, de la ma del llavors regidor Paco Juan, son el millor que li ha passat a la música catalana en els darrers deu anys, i encara que fa molt poc els vam veure a l'auditori Felip Pedrell no hem de deixar l'oportunitat de tornar-los a veure ara en un format diferent al aire lliure.

    ResponElimina
  8. Jo penso que el senyor Folqué el que hauria de fer es anar menys de tertulia en tertulia per estos bars de Tortosa "rajan" a tort i a dret de l'anterior govern i posar-se a treballar que ja seria hora despres d'un any.

    ResponElimina
  9. A qui ens agrada ballar agrairem una pista sense desnivell

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta