22 de juliol del 2008

Tortosa descarta obrir Les Carpes del Riu per facilitar les obres del campus

L'Ajuntament cedirà dijous els terrenys de Remolins a la URV, que enderrocarà la zona lúdica

La zona lúdica de Les Carpes del Riu hauria celebrat enguany el desè aniversari, però l'Ajuntament de Tortosa ha decidit que aquest estiu ja no obrirà les portes. El principal motiu és la imminent cessió de terrenys a la Universitat Rovira i Virgili (URV), que té previst construir el campus de les Terres de l'Ebre en aquests terrenys del parc de Remolins. La cessió definitiva del solar es farà aquest mateix dijous, amb motiu d'un ple extraordinari que ja ha estat convocat per l'alcalde. Ferran Bel va explicar ahir que la URV s'encarregarà de l'enderroc de les estructures, i que encara treballen per fer una altra zona lúdica a Tortosa.

Bel va confirmar ahir que enguany ja no obriran la zona lúdica Les Carpes del Riu, ja que aquest dijous faran la cessió definitiva a la URV dels terrenys en què s'ha de construir el campus. «Ja no hi havia cap intenció perquè obrissin, i a més no complien la normativa», va aclarir Bel, que va afegir-hi que l'any passat Les Carpes del Riu sí van obrir les portes perquè hi havia un acord entre els empresaris i l'anterior equip de govern. L'alcalde també va assenyalar que els treballs per desmantellar les instal·lacions podrien començar de manera imminent, ja que la intenció de la URV és iniciar les obres del campus d'aquí a un parell de mesos. De fet, el director del campus, Azael Fabregat, va anunciar durant la fira Expoebre que la primera pedra del campus es posarà al setembre. Però enguany no hi haurà res semblant a Les Carpes del Riu, tot i que l'Ajuntament buscava, des del març del 2006, uns altres terrenys per instal·lar-hi la nova zona d'oci nocturn de Tortosa. De fet, la realitat és que Les Carpes del Riu també es desmantellaran amb un any de retard sobre el calendari previst. L'anterior govern va estudiar instal·lar la nova zona d'oci a l'altra banda del pavelló firal, a l'horta del Pimpí, però encara no tenia prou terrenys a Remolins, i després també va descartar el barri de Ferreries, per la futura construcció de l'hospital al pla parcial de la Farinera. Per això, el govern tortosí també va pensar en un solar al sector del 13 de Gener, per no allunyar gaire la zona lúdica del nucli urbà.

>Sense cap alternativa clara

L'alcalde de Tortosa va explicar ahir que estan treballant per instal·lar una nova zona lúdica a la ciutat, però que fins ara només hi ha hagut contactes informals amb empresaris del sector. Bel va afegir-hi, sense voler concretar el projecte, que hi ha uns terrenys que aportarien una solució transitòria, però que potser caldria trobar un emplaçament definitiu. De fet, va dir que el desbloqueig dels quatre plans parcials ara suspesos per la inundabilitat dels terrenys permetria que l'Ajuntament tingués més opcions. Les Carpes del Riu van obrir portes el juliol del 1998, amb una inversió municipal d'uns 300.000 euros. Primer van ser explotades per l'empresa Gurguis SL, que també gestionava l'antiga discoteca Karibú; però a partir del juny del 2006 van ser adjudicades a una societat formada pels propietaris de cinc bars musicals de la ciutat.

El Punt (22-Juliol-2008)

7 comentaris:

  1. es una pena que les carpes sen vaiguen pero weno que am de fer aquí jo nno mano

    ResponElimina
  2. Hi ha coses que no entenc. Quan a l'any 1998 es va signar el conveni entre Marià Curto i l'empresa concesionaria, el contracte era per deu anys. Per tant el venciment era al setembre del 2007, altra cosa es que l'empresa concesionaria va subroga el contracte a una altra empresa però el limit continuava sent 2007.
    Per tant no hi ha noticia enlloc.

    ResponElimina
  3. T'equivoques, Todd Anderson. La concessió era per 10 anys i per tant caducava enguany, al 2008. L'empresa concessionària va renunciar-hi l'any 2006 i llavors l'Ajuntament va tancar un conveni amb una societat formada per cinc pubs de Tortosa, per un any, és a dir, fins el 2007. Amb tot, aquest conveni era prorrogable per més anys si ho volien els empresaris, fins que la URV necessités els terrenys per fer el campus.

    ResponElimina
  4. Si necessites més informació, mira aquesta notícia del 16 de juny del 2006...

    L’Ajuntament cedeix la gestió de Les Carpes del Riu a una societat de cinc empresaris de Tortosa

    El recinte lúdic obrirà el 22 de juny per afrontar l’últim any al parc de Remolins

    L’Ajuntament de Tortosa i els empresaris de cinc pubs de la ciutat ja han arribat a un acord per garantir la gestió del recinte de Les Carpes del Riu, que funcionarà un any més com a espai d’oci i discoteca d’estiu, a partir del 22 de juny. El conveni, que se signarà dimecres que ve, determina que l’explotació tindrà un termini d’un any, que serà prorrogable segons quan calgui cedir els terrenys a la Universitat Rovira i Virgili (URV) perquè puga construir el futur campus universitari de Remolins.

    La regidora de Governació, Consol Cordero, va poder anunciar ahir un acord que s’estava gestant des de feia mesos, amb l’objectiu de garantir el funcionament del recinte lúdic de Les Carpes del Riu. Sobretot, des que l’empresa Gurguis SL va comunicar a l’Ajuntament que no tenia intenció d’esgotar una concessió que en realitat caducava l’any 2008. A partir d’aquest punt, l’Ajuntament va començar a negociar amb els propietaris dels pubs de Tortosa, amb la previsió que els podria convèncer de tancar una hora abans del permès, cap a les dues de la matinada, i traslladar l’activitat nocturna a Les Carpes del Riu, que funcionen des del 1998. Però l’acord amb la URV per emplaçar el campus de les Terres de l’Ebre al parc de Remolins va provocar que les negociacions amb els empresaris locals s’acceleressin, ja que calia buscar algú que acceptés fer-se càrrec del recinte durant una única temporada, fins al 31 de desembre d’enguany. Com a contrapartida, l’Ajuntament es va comprometre a cedir-los uns altres terrenys en què poguessin construir un recinte lúdic del mateix estil. De fet, el mateix alcalde hauria proposat als propietaris dels pubs la cessió d’uns terrenys al nord del nou recinte firal, a l’horta del Pimpí. En aquell moment, la proposta encara havia de concretar-se, però la idea era configurar una zona d’oci molt potent, al voltant del pavelló de Remolins, el campus universitari i el tercer pont.
    Després que dilluns passat el ple de Tortosa rescindís el contracte amb l’empresa Gurguis SL, Cordero va poder confirmar que l’Ajuntament i els cinc empresaris locals, que han format una societat, podran signar el nou conveni d’explotació de Les Carpes del Riu la setmana que ve. La previsió dels nous gestors de Les Carpes del Riu és obrir les portes la nit del dijous 22 de juny, per tenir-ho tot a punt per la revetlla de Sant Joan. «Estem molt satisfets de l’acord assolit, perquè pensem que els promotors de la marxa nocturna de Tortosa són els que millor coneixen les necessitats i les demandes dels ciutadans», va destacar la regidora de Governació. En aquest sentit, Cordero va recordar que amb l’obertura de Les Carpes del Riu han volgut oferir un servei d’oci nocturn per als joves, «per evitar que marxin fora de Tortosa i hagin d’agafar els cotxes». Per la seua banda, els cinc locals que s’han volgut implicar en la nova societat són els pubs Welcom, Rembrandt, Bàsic, Cèntric i Merlet.

    ResponElimina
  5. "Sense cap alternativa clara"

    ResponElimina
  6. Gustau, d'acord no fem polèmica, ho acepto.

    Es una conversa que hauriem de tenir en persona, i ja ho faré.

    Cordialment.
    Todd Anderson

    ResponElimina
  7. D'acord, quan ens trobem ja t'ho recoraré ;-)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta