29 de setembre del 2008

Brossa al Segon Carreró de la Sang

Dissabte a la tarda hi havia molta animació a la zona comercial de Tortosa, amb molta gent pel carrer i a les botigues, però la ciutat no oferia la seua millor cara. En una zona de pas com la Travessera de l'Àngel, que uneix la baixada del pont i la plaça de la Constitució amb la zona de vianants del carrer Sant Blai, hi havia aquest trist espectacle de brossa i brutícia a la cruïlla amb el Segon Carreró de la Sang. La situació no és nova. Pel fet que queda una mica amagat, en paral·lel al carrer de l'Àngel i al carrer Sant Blai, el Segon Carreró de la Sang té un problema crònic de falta de neteja. Evidentment, els primers culpables són els desaprensius que utilitzen aquest carreró com si fos un abocador públic, tot posant de manifest el seu greu incivisme. A més, també és un carrer molt utilitzat per algunes persones que hi fan les seues necessitats fisiològiques. Però també és cert que l'Ajuntament hauria de reforçar el servei de neteja en tots els punts més conflictius i també en aquests que donen una mala imatge de Tortosa. En una ciutat bruta i desendreçada, la gent de fora no voldrà vindre a comprar, i això és encara més greu quan l'economia no va bé... De la mateixa manera, també caldria que algú (la policia municipal, o potser una brigada verda?) vigilés què s'hi fa en carrers com aquest, així com que se sancionés les persones que deixen la brossa al carrer. Un problema que no només afecta la zona comercial, sinó també l'Eixample i els voltants de la plaça Alfons XII. Els contenidors no són tan lluny com perquè els veïns vagen deixant la brossa domèstica al costat dels cartrons i els residus dels comerços...

7 comentaris:

  1. El problema cronic no es de neteja, sino de gent guarra

    ResponElimina
  2. D'acord, però observo que darrerament s'esta instal·lant la idea que si esta brut, la culpa es de la gent, i tampoc sempre es així. I si ho es, abans ( amb Sabate) tambe ho debia ser, no?

    ResponElimina
  3. Que te a veure el govern amb que hi hagi gent guarra ? Sempre n’hi ha hagut i n’hi haurà independentment del govern de torn... Suposo que es pot emetre una opinió sense clau política..
    O no?

    ResponElimina
  4. Crec que abans he començat dient " D'acord" i simplement he volgut sintetitzar la meva opinió que no volia allargar i pensava que s'entenia prou el que volia dir, pero be: Una de les assignatures pendents de l'anterior govern va ser les mancances en matèria de neteja de la via publica, recollida d'escombraries etc. i per aquest motiu va rebre prou i molts cops amb rao. I jo, -irònic de mi- m'ha semblat adient fer notar que, si ara sembla donar-se a entendre per molta gent, que la culpa de certs dèficits en la neteja es de la deixadesa de la gent, abans, també. No es tant complicat ni cal interpretar-ho en cap clau política. Es simplement una qüestió d'equanimitat. Per a mi.

    ResponElimina
  5. Evidentment, els primers culpables són els ciutadans que embruten (com en el cas de les bengales de Montjuïc, els primers culpables són els que les encenen i les llancen). Però el que jo he dit és que l'Ajuntament també hauria de reforçar la neteja en aquells llocs en què més s'acumula la brutícia, abans i ara, posant més mitjans i més personal si és necessari.

    ResponElimina
  6. S'ha constatat que als llocs que es deixen bruts, la gent tendeix a enbrutar encara més; i als llocs que se mantenen nets, pos al contrari. Si se neteja rapidament els grafitis o xicles o ..., es veu que la gent te "vergonya" (una mica almenys) de embrutar més.

    ResponElimina
  7. Tot i estant d'acord amb la tendència que diu Brian, hi ha gent que ni aixó!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta