20 de novembre del 2008

L'Estat i la Generalitat acorden que els pous es tanquen quan acabe la neteja del pantà de Flix

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar, van confirmar el seu suport a l'acord que va assolir, dimarts, la mesa tècnica del pla integral de protecció del Delta (Pipde), amb l'objectiu d'impulsar de manera coordinada l'inici de les obres de neteja del pantà de Flix. A la reunió, de la qual ni l'Estat ni la Generalitat van informar fins ahir, van assistir representants d'institucions com el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí; la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA): els departaments d'Agricultura i de Política Territorial, i la societat estatal Acuamed, que executa les obres. La descontaminació de l'embassament de Flix té un pressupost global de 180 milions d'euros i una durada prevista de tres anys. Així, una de les mesures de protecció i prevenció «suplementària» del pla d'emergència és la construcció dels pous de Vinallop, al terme de Tortosa, que en cas de contaminació del riu durant la neteja de Flix hauran de garantir l'aigua potable al Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i a la mateixa població de Tortosa. L'Estat afirma que els pous només entrarien en funcionament en cas que s'activés el pla d'emergència, aprovat a l'abril després d'un acord amb el govern de Catalunya. «Aquests pous tenen un caràcter merament preventiu i són temporals, de manera que una vegada es completi el procés de descontaminació de l'embassament seran clausurats», s'afirma en el comunicat conjunt que ahir van emetre el Ministeri de Medi Ambient i la Generalitat de Catalunya. Al mateix comunicat es recorda que «pròximament» començaran les obres d'un mínim de sis pous, ampliables fins a 12, per garantir un cabal d'1,2 metres per segon.

El Punt (20-Novembre-2008)

2 comentaris:

  1. Un acord unilateral, sempre es un mal acord...

    ResponElimina
  2. I la resta de pobles, tindran aigua de boca? I si la contaminació dura més de tres dies i els pous es contaminen també? Per què no els aparten més del riu? Per què no agafen l'aigua que tenien a tarragona per enviar a barcelona quan la suposada sequera? No me'n fio ni un pèl perquè "donde dije digo, digo diego". I lo que més mal pot fer, perquè al final aigua per veure en podem comprar d'embotellada (un crim ecològic d'altra banda), com regarem? L'arròs i los horts dels pobles del delta reguen d'aigua del riu!!! (per si no ho saben...)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta