9 d’abril del 2009

El PSC insta el govern de Tortosa a posar fil a l'agulla per afrontar la crisi

El portaveu del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, va afirmar ahir que els efectes de l'actual crisi econòmica són «pitjors» al municipi que en altres indrets, i va fer una crida al govern de Ferran Bel perquè «deixe de mirar cap a un altre costat» i prengui mesures per pal·liar la crisi. Segons Sabaté, Tortosa va aprofitar els anys de bonança econòmica durant els seus dos mandats a l'alcaldia, i es van posar les bases per consolidar aquell creixement, amb l'aprovació del nou pla d'urbanisme, el polígon industrial Catalunya Sud i els plans parcials dels portals, per implantar indústries aparador al costat de l'autovia de l'Aldea. A més, Sabaté va recordar que va deixar l'alcaldia amb 16.000 persones afiliades a la Seguretat Social i 1.132 veïns desocupats, una taxa d'atur del 6%. «Ara mateix hi ha uns 2.552 tortosins desocupats, i una taxa d'atur del 16%», va dir Sabaté, que ahir compareixia acompanyat per alguns regidors socialistes i per tant amb el director dels serveis territorials de Treball, José Martín. Segons l'exalcalde, el govern de CiU i ERC es limita a tirar endavant el fons estatal d'inversió local, els plans d'ocupació de la Generalitat i la urbanització dels portals. Però encara no ha fet res per garantir l'aigua al Catalunya Sud; incentivar les empreses; reduir la pressió fiscal als ciutadans per fomentar el consum i el comerç, o impulsar la creació d'un centre de recerca, desenvolupament i innovació.
Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 09-04-2009 Pàgina 8

23 comentaris:

  1. No entenc com pot dir aquestes coses el senyor Sabaté, manant els seus a la Generalitat i al govern central, un Ajuntament poca cosa pot fer per evitar que una empresa marxi d'un territori, voldria saber si la Generalitat ha pagat tot el que deu a l'Ajuntament, ja que els ajuntaments han de ser finançats per aquesta, davant la devallada d'ingressos.
    Sobre els seus mandats, en bonança economica, quantes empreses noves de més de 20 treballadors es van instal·lar a Tortosa en 8 anys?

    ResponElimina
  2. En temps de crisi totes les administracions tenen que dirigir els seus objectius cap a dos vessants, l'atenció social i l'inversió. No sap vostè que a Tortosa el Govern Socialista li dona més de 6 milions d'euros per gastar en obra pública? Quan l'estat havia facilitat una inversió com aquesta als municipis sense que aquests tinguin que posar res de la seva butxaca? Ha fet cap modificació pressupostaria l'ajuntament de Tortosa per atendre les dues vessants avanç esmentades? Tot al contrari, tinc entès que tenim empresaris que es queixen de que l'ajuntament els hi paga amb mes de 6 mesos de retard.

    ResponElimina
  3. Quan els socialistes van arribar al govern de Tortosa es van trobar sense ni un pam de sol industrial al municipi. En els 8 anys de govern van fer el polígon Catalunya Sud i van deixar molt avançades les negociacions amb una empresa que podia crear al territori uns 500 llocs de treball. Que a fet el govern convergent en els quasi dos anys que porta governant?

    ResponElimina
  4. Seguin el mateix argumentari del senyor Sabaté podríem dir que mai a Catalunya havia tingut tant d’atur en xifres absolutes, com des de que esta Montilla de president de la Generalitat...
    Mare de Deu quina parella de “cracks”...!

    ResponElimina
  5. Amic Josep Maria, el que el PSC va fer va ser treballar, perquè ha tortosa hi pugues haver activitat economica.
    Durant 20 anys de govern de Ciu no es va fer ni un sol metre de sol industrial, ni de terrenys comercials.
    El govern del PSC, va generar el poligon Catalunya Sud, et recordo i et recordaré sempre que el poligon Baix Ebre a Campredo, va ser creat en epoca encara del General Franco, i va haver de haver-hi un govern del PSC a Tortosa per a poder crear sol industrial.
    Sin no hi ha terrenys, no hi ha industria.
    El govern de Joan Sabaté, de la ma del ministeri d'industria amb José Montilla al capdavant, i posteriorment sent aquest ja President de la Generalitat, va aconseguir convercer a una importantissima empresa extremenya per tal de que s'instal.les al poligon Catalunya Sud.
    Dos anys de govern de Ferran Bel i aquesta empresa no pot venir perquè el govern de Ferran Bel no fa més que posar pals a les rodes, i en temps de crisi a qüalsevol lloc de Catalunya i d'Espanya estarien detràs d'aquesta empresa per tal d'accelerar la seva arrivada i natros a tocar el que no sona.

    ResponElimina
  6. Es tant poc rigorós culpar de la crisi a Zapatero com volgué donar a entendre que des del municipi es poden fer grans coses per pal·liar aquesta. Els efectes, lleugerament, però la crisi en si...les mesures estan mes amunt i no depenen precisament ni de l'Ajuntament ni de Convergència.
    Per una altra part diu Sabate que al municipi son "pitjors" els efectes de la crisi que en altres llocs.....que no viu tothom en municipis?

    ResponElimina
  7. Parlant d'activitat econòmica, els Portals Nord, Centre i Sud, son obra del govern del PSC per tal d'impulsar el comerç de la nosta ciutat, si bé el govern de Ferran Bel ha aturat el portal Sud ja que allí hi ha interessos particulars d'un regidor de CiU, el Nord i el Centre van endavant.

    Tortosa de la ma del govern socialista de Joan Sabaté, va deixar preparada a Tortosa com l'única ciutat de les terres de l'ebre inclosa al POEC (pla d'orientació per a equipaments comercial) 15.000 m2 de sòl comercial, amb terrenys a Ferreries (zona entre pont del tren i pont nou) terrenys de RENFE, i mercat del Peix.
    A dia d'avui l'únic que ha vist la llum es el mercat del Peix, i perquè ja estava gairebé enllestit amb el govern de Sabaté, el Viena ja estava lligat per Rafel Lluis feia molt de temps.

    Senyors de CiU, treballen facin el favor de treballar i paren d'una vegada de mirar endarrera, mirin endavant la ciutat necesita mirar endavant i aconseguir sortir del pou que vostès l'estant fent entrar.

    ResponElimina
  8. L'actual alcalde de Tortosa esta Hipotecan el futur de la nostra ciutat.
    En temps de crisi l'alcalde de Tortosa no fa res perquè industries ja compromeses s'instalen al territori.
    No vull pensar si finalment es confirma el 90 acomiadaments de Guardiola i els 500 de Lear.
    Tortosa viurà una catastrofe que lo de Seat serà un acudit, i Ferran Bel i el seu govern mirant-se el melic i sense fer res.

    ResponElimina
  9. I si mentre Bel fa o no fa, Ho fes el Departament de treball i el President? i hi posessen tots els mateixos esforços, incloent-hi viatges) diners etc. com amb SEAT? al cap i a la fi son empreses que fabriquen elements per a cotxes, no?

    ResponElimina
  10. Cucafera, penso que els resultats de les gestions i els viatges als que fas referencia per part de la Generalitat s'han concretat en nous modes a Nissa i Seat.
    El problema de Guardiola i de Lear, es que fins que no arranqui l'industria automovilistica tindran problemes.
    Ara bé, no em negaràs que la politica de promoció econòmica del govern de Ferran Bel esta sent nefasta, a dia d'avui el seu exit màxim, ha estat la fira de la pauma, hem sembla que ja esta tot dit amb això.
    Ferran Bel fa aigues per tot arreu, esta demostrant que no sap gestionar, i que l'únic que sap fer es donar copets a l'esquena.
    En el nostre blog lopontdebarques.blogspot.com
    li dediquem un article a com porta el PINCAT un altre tema de com fa aigues.
    Ferran Bel va dir que ho faria bé, però a dia d'avui l'única cosa que tenim clara, es que Fer-ho bé per a Ferran Bel no es Fer-ho Bé per a Tortosa.

    ResponElimina
  11. Continuo pensant que pot fer mes pels treballadors de Guardiola i Lear la Generalitat que l'Ajuntament. I penso el mateix amb Bel d'Alcalde que si ho fos Sabate.

    ResponElimina
  12. L'opinió es lliure, però Bel no fa res per millorar l'econòmia de Tortosa.
    De la de l'ajuntament ja ni en parlo.

    ResponElimina
  13. La política de promoció econòmica que pot fer un ajuntament no fa tenir comandes, ni exportacions ni beneficis a cap empresa. Un ajuntament solament pot promocionar un espai que teòricament esta dotat de tota la infraestructura necessària. En tot cas es la Generalitat qui te la paella pel máneg a l’hora de donar la autorització corresponent. Ara, com ja se sap, es un moment de molta confusió. Qui s’atreveix a fer una inversió ? El problema no es dels ajuntaments, estiguin governats per qui sigui, el problema es un altre de mes greu.

    ResponElimina
  14. Sr. Mc calan, vull insistir en lo tema.
    Acerias Gallardo, en un consell d'administració va decidir portar la seva empresa amb 500 llocs de treball al polígon Catalunya Sud.
    Les gestions les va fer personalment el ministre d'industria José Montilla, posteriorment ja com a President de la Generalitat va aconseguir el compromis del consell d'administració, a partir d'aquí ja passa a ser cosa del consistori tortosí.
    Tot anava molt bé, però des de l'arribada de Ferran Bel a l'alcaldia la cosa s'ha paralitzat i tot fa preveure el pitjor.
    Si finalment es pot demostra que la falta d'interés del senyor Ferran Bel fa que 500 llocs de treball marxen de Tortosa, la gent ho ha de saber.
    Des de aquest punt de comentari de LA MARFANTA, l'únic que estic fent es advertir del que pot passar.
    Ahir en roda de premsa els regidors dels PSC van denunciar la passivitat de l'alcalde Ferran Bel en tot el tema de la crisi.
    Si bé es cert que les limitacions del consistori son les que son, també es cert que el senyor Ferran Bel no esta fent res perquè la cosa vagi a millor.

    ResponElimina
  15. Todd Anderson; em dona la impressió que en aquest tema de “Acerias Gallardo” estàs donant pals de cego. Es molt normal que en cas de que encara estiguin interessats en fer aquesta inversió, l’assumpte requereix molta discreció i no “esbombar-lo” com fas tu públicament a un blog d’opinió. Abans de venir un complexa com aquest, hi han moltes coses a lligar, i no precisament amb l’Ajuntament sinó amb la Generalitat de Catalunya. Jo estic plenament convençut que el nostre alcalde fa el que li deixen fer en aquest tema, però també puc dir-li que sigui qui sigui l’alcalde d’aquesta ciutat se’n alegraria de poder donar cobertura als llocs de treballs directes i induïts que aquesta industria podria donar.

    ResponElimina
  16. D’eixam apuntar no mes una cosa. Hi han competències que ara per ara ni tant sols son de la Generalitat sinó de l’Estat .

    ResponElimina
  17. Sr. Todd Anderson, del grupo Salamanca en sap alguna cosa?
    També deu ser culpa de Bel.
    Si les coses van lentes es perque es van fer molt malament, el seu admirat alcalde i companyia, potser si que van posar sol industrial pero sense aigua ni llum, i es el que fa retrasar les coses, i no ens enganyessem, sense millors infraestructures no podem competir en el sol industrial de Barcelona, i les infraestuctures a n'aquest estat les controla el seu partit.

    ResponElimina
  18. Quan vulguen truqem al senyor Salamanca, i ja veura el content que està amb el senyor Bel, podria equivocarme, però a dia d'avui encara esta esperant que el senyor Bel truque per dir-li que és alcalde i que tenen alguna cosa de que parlar.
    Pel que fa a les infraestructures, si no avancem més basicament es degut a que natros no ho posem fàcil, el retard de l'A7 el provoca el fet de que natros hem presentat al.legacions a dojo, i encara no s'ha tancat el tema (manifestacions dixit).
    Si vol parlem de la C-12, quins obscurs interessos (vots basicament) s'amaguen darrera de la revolta dels veïns del canalet, premi al jesusenc de l'any, diners de l'EMD per finançar advocats, segueixo o paro?
    I de l'A-68 a dia d'avui el senyor Bel no ha dit encara "esta boca es mia".
    Que la gent de CiU ara ens vingue a donar lliçons de "discreció" es el millor acudit que em podien explicar en divendres sant, sembla mentira que el reis de les filtracions i les indiscrecions ara vinguen amb aquestes.
    I per últim, tornem al tema que ens ocupa, el senyor Bel no posa el que ha de posar per tant de que Tortosa surti de la crisi.
    Cada administració ha de fer la seva feina,
    Administració Central (Zapatero) Pla d'inversió Local 6.000.000 d'euros per a Tortosa, credits a a través de l'ICO, ajudes a les empreses i mes de 50 iniciatives des del mes de juny del 2008.
    Administració autonomica (Montilla) des de l'abril de l'any 2008 més de 42 mesures contra la crisi, no cal dir dels viatges al Japó i a Alemanya, per intentar salvar més de 5.000 llocs de treball, Credits a traves ICF, un excelent treball de les conselleries de Treball (Mar Serna) i Innovació i Empresa (Josep Huguet) per tal de conseguir que no és perguen més llocs de treball a la sagnant llista d'aturats.
    Adminstració Local (Ferran Bel) a dia d'avui l'única iniciativa coneguda tirar endavant el Pla Inversió Local que no és obra d'ell sino del govern central. I el pitjor del cas per tirar endavant obres que havia d'haver començat l'any 2008 i que no havia fet perquè el pressupost se li havia acabat o perquè no en sap més.
    Senyors, que tinguin una bona Pascua i si marxen de vacances que ho passen bé.
    Fins dimarts.

    ResponElimina
  19. Todd Anderson, ja se que fer autocrítica i mes de manera publica es una mica complicat, però com jo, que hi farem, tinc una certa vocació d'advocat del dimoni, no tinc cap obligació amb res ni ningú( en aquest sentit) i si mes no per animar-ho una mica, pos som-hi:
    Vist d'una altra manera, no hauria de ser el Sr. Salamanca qui hauria de trucar al nou Alcalde de Tortosa? encara que fos com a norma elemental de cortesia? ( o interes).
    Quant als "susodichos" 6 milions d'euros del pla d'inversio local, home siguem seriosos, clar que es un regal del cel per als ajuntaments, ja ho vaig comentar el primer dia que es va aprovar, i Bel també va dir que tant de bo n'hi hagues un cada any...ara, d'aquí a volgué fer creure que aquesta es mesura especialment destinada a Tortosa i els tortosins, pos no. Ni mes ni menys que ha estat una mesura que s'ha posat en marxa amb la sana intenció, això si, de pal•liar la crisi intentant crear uns centenars de milers de llocs de treball; però es com si lo dels 400euros ( mesura prou antisocialista, per innecessàriament igualitària ) ho venem com una cosa adreçada als municipis perquè els beneficiaris viuen en municipis.
    A68: Bel no ho se, el que si que sembla que va dir "esta boca es mia" es el nou ministre de foment Sr. Blanco ( antes Pepiño ); segons La Veu de L'Ebre, en una entrevista que va fer estant a Morella, va dir que faria tot el que estes a les seves mans ( que era i encara serà mes ) per a que la sortida d'aquesta via fos per Castelló. Atribuir les dil•lacions quan no les omissions en les obres d'infraestructures necessàries al fet de que natros "hem presentat al.legacions a dojo" i a les manifestacions de protesta, son excuses de mal pagador. El que s'ha de fer es actuar d'una vegada i punto.
    Tot l'anterior no vol dir que no estesem d'acord, per exemple, amb el tema canalet ( potser vaig ser el primer en denunciar-ho pels blocs). Peró la perdiu la maregem massa, TOTS. I uns perquè protesten i els altres perquè estudien les protestes..."la casa sin barrer".
    Per acabar, a mi els que mes em defrauden son de qui mes espero, de segons qui ja espero poca cosa, i per tant no em defrauden tant. No se si m'explico.

    Vaig a buscar frigoles.

    ResponElimina
  20. Tood Anderson; deixa’m fer-te unes matisacions:
    Si el senyor Salamanca te una virtut, es la d’estar “content” amb la meitat del poble, fruit d’un tarannà personal que podríem qualificar indulgentment de “raro ,raro”...
    Però tampoc voldria entrar en valoracions personals sinó en fets....
    Miri; jo no discuteixo la bona voluntat del senyor Montilla que el portà a viatjar a Alemanya i al Japó, però encara es prematur parlar de resultats, dons la fabricació del Q3 encara no es segura, i en quan la Nissan, els japonesos li varen treure al senyor Montilla un vol regular setmanal a Tokio anada i tornada de l’aeroport del Prat- Barcelona. Així dons encara ens toca esperar resultats.
    Quan les infraestructures que esmentes, “ni quito ni pongo” perquè la responsabilitat la te qui governa, i tu saps perfectament qui son.
    Quan el Pla d’Inversió Local penso que abans que res s’han de tenir primer els “cacaus” assignats, firmats i al sac, desprès licitar etc etc. Això requereix un temps. No demanis a l’administració local la celeritat en l’execució de unes obres que no demostra la autonòmica en l’acompliment de les seves.
    Passar-ho bé. Bones Pasqües!

    ResponElimina
  21. I al final de tota esta penícula, la "CULPA" de qui és??
    (té una trama molt enrevessada i, entre frígoles i caragols, ancara no me n'ai anterat!!)
    ;-) :-) ;-)

    ResponElimina
  22. Emulant al refranyer:
    "Entre todos la mataron y ella sola se murió"

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta