23 de maig del 2009

Els propietaris rebran uns 300 euros per l'ocupació temporal de les finques dels pous de Vinallop

El ritme de les obres s'alenteix per no afectar els treballs als arrossars del Delta

Les obres dels pous d'emergència de Vinallop, vinculats a la descontaminació del pantà de Flix, avancen a un ritme lent. La canonada principal, que connectarà els pous amb el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), ja està enllestida, però encara no han començat a perforar-los ni s'han fet les obres al canal de la dreta, per no interferir en els treballs als arrossars. Mentrestant, s'ha creat un fons de compensació per als propietaris, que cobraran uns 300 euros per l'ocupació temporal de les seues finques.

Els propietaris expropiats per la construcció dels pous d'emergència de Vinallop han vist que el ritme de les obres s'ha alentit en les últimes setmanes, coincidint amb la inundació dels arrossars i els primers treballs als camps del Delta. «La part de les obres que afecten el canal de la dreta encara no s'ha pogut fer, però els propietaris sí que hem constatat que s'han fet els sondejos previs a la perforació dels pous», va explicar ahir un portaveu veïnal, Àngel Martí. En canvi, la canonada que haurà de connectar els pous amb la xarxa del CAT, paral·lela al canal de la dreta, ja està enllestida. «Van tenir molta pressa a aixecar les actes d'expropiació, ocupar les finques i posar en marxa els primers treballs a Vinallop, però ara les obres van més lentes i al pantà de Flix encara no s'ha fet res», va recordar Martí.

D'altra banda, el portaveu va assenyalar que els propietaris han rebut una sèrie de cartes en què se'ls informa de la creació d'un fons de compensació per a l'expropiació temporal de les finques. Segons Martí, els veïns expropiats cobrarien quantitats «minses» per les ocupacions temporals dels terrenys, d'entre 200 i 300 euros. «Això no és res, tenint en compte que arrencaran els arbres i que hauran de passar quatre o cinc anys perquè els fruiters recuperin la seua producció», va dir Martí. «Fins ara només coneixem les propostes d'indemnització que formen part del dipòsit comú, però després cada propietari haurà de negociar la seua compensació», va afegir-hi. Martí va remarcar que la major part del centenar de propietaris afectats per les obres reben l'assessorament legal de la Unió de Pagesos. A més, sospiten que les finques on es construiran els dotze pous seran expropiades definitivament.

Sanció pel mural pintat a la C-12. «Hi ha hagut pressions als propietaris perquè venguen les finques, i sembla que els pous seran una infraestructura blindada, que podrà servir per reforçar el minitransvasament a Tarragona», va recordar ahir el portaveu. A més, Àngel Martí va lamentar la multa que Carreteres ha posat al propietari de la caseta on van pintar un mural contrari als pous. Com ja va avançar El Punt el 14 d'abril passat, Carreteres va advertir el pagès que li obriria un expedient sancionador si no esborrava el mural reivindicatiu, ja que podria distraure els conductors que circulen per l'eix de l'Ebre (C-12). El requeriment, amb data del 21 d'abril, ja li ha arribat per escrit. En declaracions a ACN, el coordinador territorial de la Unió de Pagesos, Joan Montesó, va dir que la sanció «coarta la llibertat d'expressió». Montesó va recordar que «moltes empreses ubicades a l'eix de l'Ebre també tenen murals d'anuncis i no passa res», i va alertar que «potser caldrà denunciar Carreteres si no fa esborrar totes les pintades que hi ha a la C-12, des d'Amposta fins a la Vall d'Aran».

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 23-05-2009 Pàgina 8

8 comentaris:

  1. Qui multa a carreteres per mafiós?

    ResponElimina
  2. Això és democràcia? Llibertat d'expresió?
    Carreteres no té vergonya ni l'ha coneguda. A vore que surte el reponsable d'esta multa. Perquè algú deu ser el responsable, no? Pos que done la cara.

    ResponElimina
  3. A més a més, la llei diu que no està permesa la publicitat, i que jo sàpigue aquí de publicitat no se'n està fent.

    ResponElimina
  4. Heu de saber que no hi ha un sol propietari multat.
    A mi també m'han multat. Vaig rebre la carteta l'altre dia. Quan volen ja s'espavilen, ja!
    Per cert, al mateix lloc, feia poc, va estar col·locada una pancarta enorme que anunciava venta de pisos. I s'hi va estar anys i panys i ningú li va dir res. Allò si que era propaganda!

    ResponElimina
  5. No estic gens d'acord amb el tema de les multes. Sobre tot amb l'arbitrarietat que sembla amagar-si. Ara be, Menasanch, no trobes que el sentit de la llei deu anar pel fet que un cartell/pintada etc. pot distreure, mes que perquè sigue propaganda, protesta o art?.
    O no es evident que l'objectiu de la pintada es atreure ( no distreure ) l'atenció dels conductors/es?.
    Amb la llei a la ma........

    ResponElimina
  6. Home, Cucafera!
    Que potser no distraia el gran cartell anunciador del residencial Estel?
    Vostè me pot dir que pot ser al que no li interessés comprar pis, potser no. Però el cert és que el cartell estava molt més a prop que este i era molt més gran. I carreteres ni es va immutar.
    A més, com sap carreteres que esta pintada la he fet jo? I si me l'ha fet algú sense permís? Si a tothom li pega per pintar-me el mur, potser carreteres hauría de vindre a repintar-meu i no vulguer-me ficar una multa.
    Ara, bé. Resulta que al cartell ficava: No als pous traïdors, si al riu Ebre. I això per a carreteres distrau més que l'anunci d'una venta de pisos i amés a més segur que esta fet per terrotistes i no sé quantes coses més.

    ResponElimina
  7. Quin disolvent has utilitzat?

    ResponElimina
  8. No en penso utilitzar cap. Allí es quedarà i si volen que la vinguen a traure.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta