13 de juliol del 2009

Roquetes i Jesús ja tenen nou passeig

Els alcaldes de Tortosa, Ferran Bel, i de Roquetes, Francesc Gas, amb el president de l’EMD de Jesús, Pere Panisello, van inaugurar ahir a la tarda les obres de millora de la carretera que uneix el poble de Jesús i Roquetes. La posada en servei del nou passeig va coincidir amb la celebració de les festes majors de Roquetes i de Jesús, fet que ha generat una notable afluència de persones. A l’acte també hi va assistir el director dels serveis territorials de Governació de la Generalitat de Catalunya, Carles Pasqual. L’obra suposa la reconversió de l’antiga carretera entre Jesús i Roquetes en un passeig arbrat de palmeres amb calçada i voreres noves, nou enllumenat, bancs i papereres, xarxa de serveis, i la inclusió d’un carril bici al llarg de tota la via. La longitud del vial és de 450 metres, la superfície total urbanitzada és de 8.840 metres quadrats, i la secció d’amplada, de 16 metres. El 65 % de la carretera pertany al terme de Tortosa i el 35 % restant a la ciutat de Roquetes. Entre els detalls de l’obra, destaca que a la part de Jesús el passeig s’amplia fins a tenir un caràcter gairebé de plaça, on es disposen uns bancs coincidint amb l’accés al CEIP Daniel Mangrané. El cost final de l’obra ha estat d'1,1 milions d'euros, 723.230 dels quals són amb càrrec al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). L’arquitecte Carlos Vergés és l’autor del projecte bàsic i d’execució de la urbanització d’aquesta carretera, mentre que BECSA és l'empresa que ha realitzat l'obra.

Bel va recordar que “estem davant de la primera gran obra de la Mancomunitat Tortosa-Roquetes, una obra llargament reivindicada que al final s’ha pogut desencallar”. L'alcalde de Tortosa va assegurar que “aquest projecte, junt al que està duent a terme la Diputació de Tarragona entre Tortosa i Roquetes, deixa les connexions entre aquests dos municipis al més alt nivell”. Bel també va agrair la paciència dels veïns, per la durada de les obres, i va remarcar que Tortosa i Roquetes continuaran treballant en nous projectes conjunts. Per la seua banda, l’alcalde de Roquetes va afirmar que ara les dues poblacions tenen un passeig que, “sense reduir les distàncies, ens apropa com a pobles veïns, incrementa la seguretat viària, i millora la comunicació entre les persones”. Gas va dir que aquesta inauguració és la millora manera d'acabar les festes de Roquetes, i va destacar la “bona sintonia” entre els ajuntaments de Tortosa, Roquetes i el Departament de Governació. El president de l’EMD de Jesús, Pere Panisello, va fer notar que aquest és un dels primers projectes que es van encarregar des de l'EMD i va expressar la seua satisfacció pel resultat final de l'obra. “És un veritable passeig que dóna seguretat als vianants i garanteix una millor connexió amb Roquetes.” Finalment, el director dels serveis territorials de Governació, Carles Pascual, va voler assenyalar “les bones relacions entre els municipis implicats en aquest projecte, per damunt de colors polítics, cosa que reverteix en una evident millora dels serveis públics als ciutadans”.

Foto: Ajuntament de Tortosa

9 comentaris:

  1. Tot molt be, però voldria fer una observació. No vull saber el que ha costat vorejar el passeig amb palmeres ( semblen phoenix ) i realment ara queda molt bonic encara que l’ombra que pugui fer es poca. Opino ; i repeteixo que es la meva opinió , que amb la evidencia del avanç de la plaga del escarabat “picudo” que esta fent estralls, haguessin pogut preveure un altre tipus d’arbres per no caure en un manteniment caríssim en cas d’invasió.

    ResponElimina
  2. i la meva opinio es que les que hi han ( DE PALMERES ) al devant del mercat de Tortosa, molt bon especte no fan.
    Per cert, no se si accidentalment o no, pero les del passeig inaugurat ahir, una, ja va estar a punt de cremar-se.
    Mc Calan, entens de tot, eh?

    ResponElimina
  3. Podríem posar plataners com los del parque.... ah! però, no!! que igual llavors venen los asturnells i comencen a cagar-la... la carretera, clar.

    ResponElimina
  4. lo millor serà que cadascú se tape del sol com bonament pugue (paraigües, mocadorets, xadors, burques...)

    ResponElimina
  5. Sobre tot si passes tu per allí; no sigui que els estornells t’agafin amb la boca oberta...

    ResponElimina
  6. Millor posar palmeres k un altre tipus d'arbre que consumeixi més aigua. Les palmeres necessiten de molt poc manteniment.

    Al crèixer ja faràn sombra, si + no en faràn + que els arbres de la carretera de Jesús a Tortosa.

    Com b diu Mc Calan, les palmeres son Phoenix, xo estes en concret són Phoenix canariensis.

    Cucafera, les del mercat tenen diferent aspecte xk són d'una altra espècie, concretament la dactilífera, Phoenix Dactylifera (provinent de l'àfrica, xl Marroc concretament).
    De totes formes com akí esteu a totes ho miraré!! ajajaj

    Sobre les plages, estes palmeres no tenen cap plaga k les puge eliminar. Suposo k Mc Calan et referies a una plaga k si k afecta a un tipo de palmera, la dàctilifera, xo solament afecta a les palmeres amb edats avançades, xo ja està superat. Les noves plantacions seràn resistens a akest fong. (ja en vindrà un altre). Xo crec k a esta latitud en k ens trobem no els afecta tant. Al nord de l'âfrica si k han tingut greus problemes en les plantacions de productives.
    De les palmeres s'aprofitat casi tot!!.

    Salut i a mi, el passeg m'agrada!, Ja tocava!.

    ResponElimina
  7. Trobo perfecte de que s’hagi fet una selecció de l’espècie per no tenir que lamentar l’escarabat ( que no el fong ) del que parlava.
    De moment queda guapo.

    ResponElimina
  8. I tú, McCalan, procura anar per la sombra que, com diu la dita: "La m...a pel sol se fon"....
    Una abraçada per a tú també

    ResponElimina
  9. Els que es derriteixen al sol son els bombons ...No m’estaràs fent proposicions veritat ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta