28 d’agost del 2009

La Cambra de Tortosa dóna suport a Horta, on comença la neteja de la zona afectada per l'incendi

Una delegació de la Cambra de Comerç de Tortosa, encapçalada pel seu president, José Luis Mora, es va reunir dimecres amb l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs. L'objectiu de la trobada era analitzar la situació després de l'incendi forestal que va cremar més de 1.100 hectàrees al massís dels Ports, així com establir àmbits de promoció i col·laboració. En la reunió també hi van participar la regidora de Serveis Socials i Festes d'Horta, Sònia Carbó, i el president de l'associació local d'empresaris, així com alguns empresaris representatius del comerç i del turisme de la població. Alguns dels acords destacats de la trobada van ser la necessitat de treballar per coordinar totes les actuacions que les diferents administracions i institucions fan al municipi, per potenciar tots els actius turístics i comercials d'Horta de Sant Joan. D'una manera especial, es va remarcar la importància del ressò nacional i internacional de les activitats organitzades amb motiu del centenari de la segona estada de Picasso a Horta. Durant la reunió també es va constatar que el paisatge del municipi no ha canviat per l'incendi, i es va acordar que l'edició d'enguany de la Baixada a Pedal i Rem, que promou la Cambra de Comerç de Tortosa a finals de setembre, tindrà un protagonisme especial a Horta. Així, abans de la sortida, l'alcalde farà una recepció als participants, i Ferràs i Mora donaran la sortida oficial de la prova.

D'altra banda, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va informar ahir que ja han començat els treballs per retirar la vegetació cremada a la zona del riu Canaletes i als barrancs. L'actuació, que durarà tres mesos i tindrà un cost de 80.000 euros, preservarà la vegetació que pot rebrotar i servirà per restaurar espais fluvials.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 28-08-2009 Pàgina 10

1 comentari:

  1. No se si ho entenc, o es tracta de sortir a les fotos?....
    El dia 7 d'aquest mateix mes va haver-hi un altra reunió de característiques semblants amb la Cambra de Reus, a l'àmbit cameral ( com diuen ells ) de la qual pertany Horta de Sant Joan i ara una altra amb la de Tortosa.
    No cal dir que ja fa anys que la Terra Alta hauria de pertànyer a l'àmbit de la de Tortosa, però mentre això no sigui així.....
    I no ens enganyem, voleu dir que al poble en trauran cap gran profit de tot plegat?. Els qui s'han d'abocar son les administracions amb els seus recursos i punt. Que tampoc tinc clar que s'hagi de fer alguna cosa especial com si hagués passat una catàstrofe sense precedents. La catàstrofe i a mes irreversible, desgraciadament, va ser la pèrdua de cinc vides humanes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta