19 de novembre del 2009

La PDE espera una posició unitària de Tortosa per defensar el cabal ecològic


La segona reunió de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) amb els grups polítics de l'Ajuntament de Tortosa va tenir lloc aquest dimarts al vespre, sense cap acord definitiu. El moviment social va aprofitar la trobada amb els grups municipals per donar-los a conèixer l'esborrany de l'avantprojecte del nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre, que es farà públic al gener. Així, la PDE va reiterar als portaveus dels grups polítics que cal que Tortosa lidere un altre front institucional per reclamar que el nou pla de conca incloga el cabal mediambiental necessari per garantir la supervivència del tram català del riu. De fet, l'esborrany del nou pla de conca no fixa cap cabal ecològic, i ni molt menys recull el règim hídric aprovat per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, que també té l'aval del govern català i del Parlament. En canvi, l'esborrany del pla sí que té en compte les concessions d'aigua de la conca, a més dels regadius actuals i els previstos per al futur.

A la segona reunió, que no se sabrà si cristal·litzarà en un consens fins després d'una junta de portaveus, hi van assistir Meritxell Roigé (CiU), Ricard Forés (ERC), Jaume Forcadell (ICV), Cristina Bel (PSC) i l'alcalde, el convergent Ferran Bel. En el cas del PSC, la regidora va substituir el portaveu Joan Sabaté, que era a Madrid amb motiu d'una sessió al Senat. Per la seua banda, el portaveu del PP, l'independent Antonio Faura, no va assistir-hi perquè era fora de Tortosa per motius familiars. Tot i això, en declaracions fetes ahir durant la tertúlia a Ràdio Ebre, Faura va afirmar que «sempre» estarà «a favor del riu», i que la setmana passada va aprovar al Consell Comarcal del Baix Ebre una moció per reclamar que el pla de conca respecte el cabal ecològic.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 19-11-2009 Pàgina 9





5 comentaris:

  1. Sort del PP ;)

    Mentre, esperant, esperant, si hem d'esperar que adjudiquen un cabal ecologic amb cara i ulls , o només un ull - no cal demanar massa tampoc-, pos estem arreglats.

    Sembla que el "pla de tota la vida", la d'eixugar el riu, tira endavant, passant olimpicament de normes, directives, participació ciutadana, informació tecnica, sentit comu etc etc..........

    ResponElimina
  2. Podrà ser un gest autèntic d'unitat territorial?
    Que Ajunntaments sencers reclamin que al Pla de Conca es deterimine un regim de cabals adequat que no condeni l'Ebre ni a natros a anar perdent, i perdent i no aixecant cap.
    La subsidiarietat política ha de tenir un límit, el maltractament al territori i/o la seva gent.

    ResponElimina
  3. Ja passa que no tenim aigua a l'Ebre. El que ha costat que el Polígon Catalunya Sud tingui aigua del CAT.Perquè és aigua del CAT, eh? Ja no és aigua de l'Ebre encara que vingui de l'Ebre. I l'aigua del Xerta-Sénia, ja no serà aigua de l'Ebre tampoc, serà dels regants, veritat?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta