11 de novembre del 2009

L'aceria d'Alfonso Gallardo ja no vindrà al polígon Catalunya Sud, segons 'Expansión'


El diari econòmic Expansión ha publicat avui que la crisi actual ha obligat el grup Alfonso Gallardo a aparcar el seu projecte d'instal·lar una planta siderúrgica al polígon industrial Catalunya Sud, entre Tortosa i l'Aldea. Segons Expansión, el grup extremeny no solucionarà els problemes del Baix Ebre, que busca indústries que s'implanten a la zona per recol·locar els treballadors que es queden al carrer després del tancament de Lear a Roquetes. En aquest sentit, Expansión cita  unes declaracions del conseller delegat del grup Gallardo, Juan Sillero, que ahir va assenyalar que la companyia s'ha vist obligada a "aparcar aquest important projecte a causa de l'actual crisi econòmica". L'acereria hauria creat al voltant de 500 llocs de treball a l'Ebre, una xifra molt semblant als 518 treballadors que Lear ha previst acomiadar després de tancar la seua planta de Roquetes. Sillero va assenyalar que "entre les noves oportunitats d'inversió que al seu dia va plantejar el Grup Alfonso Gallardo, hi havia la possibilitat de realitzar una important inversió en una planta siderúrgica a Catalunya, en concret a Tortosa, ja que reunia les condicions de terreny industrial, bones infraestructures i comunicacions ". De fet, durant la negociació entre el grup Gallardo i la Generalitat, que dura des de fa anys, i en què ha intervingut l'Agència Catalana d'Inversions, s'han aconseguit desencallar algunes traves relacionades amb les infraestructures. Així, el govern català va mediar davant Red Eléctrica Española (REE) per avançar l'arribada del subministrament elèctric a l'ampliació del polígon Catalunya Sud, on anava a ubicar l'acereria. Abans, el grup industrial havia formalitzat una opció de compra amb l'Incasol, que va disposar una ampliació del polígon de 40 hectàrees. Però la Generalitat havia de buscar també una solució per a la connexió del complex industrial amb la xarxa ferroviària, i la futura planta també tenia pendnet el subministrament d'aigua, de manera que la Generalitat estava en negociacions amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre

+Més informació:
-Gallardo aparca sus planes de abrir una acería en Tortosa (Expansión)

Aquest bloc també és accessible des del portal Marfanta.com, amb connexió directa als millors articles de l'ebresfera

28 comentaris:

  1. S'han de donar més facilitats perquè les indústries s'instal·lin al territori!

    ResponElimina
  2. Aparcar el projecte no vol dir en cap moment desistir del mateix. Tampoc vol dir que no es pugui abordar en diferents fases.
    Amb aquesta noticia no es parla encara una renuncia definitiva.

    ResponElimina
  3. Molt mala noticia per les nostres terres.
    Si finalment es confirma que Gallardo no ve, és un fracàs absolut del govern tripartit.
    Hem de dir que aquesta empresa tenia i te molts vincles en persones del partit socialista d'extremadura. El que vingues Gallardo aqui per a mi era el gran triomf dels socialistes, que en sortia beneficiada tota la societat ebrenca.
    Però ara emb el fracàs de les gestions amb la Lear, i amb la negativa de Gallardo a venir penso que és un gran fracàs del partit majoritari en el tripartit.
    Necessitem industria i ens es igual el color o la ideologia de les industries que vinguin, però necessitem llocs de feina, que ara no tenim.
    Esperem que el govern de la Generalitat, l'any que els hi queda, faci alguna cosa per solucionar els problemes.

    ResponElimina
  4. Jo estic d'acord en la creació de llocs de treball al "Territori", però a quin preu?
    A costa del medi ambient? De la salud de la gent del Baix Ebre i el Montsia?
    La gent no se pregunta per que l'interessa a una empresa d'Extremadura instalar-se a Tortosa-l'Aldea?
    Tenim tanta gent a les Terres de l'Ebre qualificada i preparada en el camp de la metalurgia per cobrir els supossats 500 llocs de treball?

    Perfavor llegiu el que posa en següent link, espero que almenys us faci reflexionar:
    http://aldea-foneria-no.com

    ResponElimina
  5. El que hem de reflexionar es si volem indústria o no. Avui dia la normativa mediambiental que les empreses tenen que complir dona garanties a la gent, però aquí entre plataformes "anti tot" i ajuntaments que no corren gaire a dotar el polígon d'aigua seguim deixant passar tots els trens.
    Potser si l'ajuntament de Tortosa, fa aproximadament un any, hagués fet cas als socialistes que van demanar en ple que es mancomunessin Tortosa i l'Aldea per dotar més ràpidament al polígon dels serveis que li manquen, l'empresa a hores d'ara ja estaria fen obres i seria mes difícil parar el projecte.

    ResponElimina
  6. No ens enganyem, si Gallardo no s’instal•la aquí és en primer lloc perquè la conjuntura econòmica actual no és favorable per a una nova empresa d’aquest tipus en un moment en que les històriques i grans empreses d’acers estan rebaixant producció i fent ERE’s. Si no hi ha obra, no hi ha tanta necessitat d’acer.
    En segon lloc en la ventolera actual i no em refereixo a la metereològica, no es tan fàcil buscar ajuts i ajudetes per als de la corda perquè el llautó es veu ràpid.
    Per a mi aquesta foneria sempre ha sigut un projecte “fum” que només era viable si es podien aconseguir ajudes i subvencions a tutipleni. Com això no és possible per la conjuntura actual, pos s’evapora la fum i punto.

    Però si algo ha ficat en evidència aquest projecte és que les empreses locals o d’altres, no es poden instal•lar al Catalunya Sud perquè no tenen ni aigua ni llum.
    Quina vergonya, al segle XXI amb un parc eòlic a sobre i amb la canonada del minitrasvansament per sota, el Catalunya Sud no te ni aigua ni llum.
    Vergonyós!!!!!

    Es mouran per demanar aquests dos serveis amb tanta premura com ho ha fet per Gallardo? Contaran estes empreses amb les mateixes possibilitats d’ajudes i recolzament com Gallardo? Són incògnites que se me plantegen

    Primera faena dels politiquillos del territori, ESPABILAR-SE PER TENIR AIGUA I LLUM.

    En segon lloc torno a ficar la noticia d’ahir “Vestas instala en Barcelona un centro mundial de reparación de molinos de viento
    La nueva instalación de la empresa de aerogeneradores creará alrededor de 60 puestos de trabajo | El grupo se ha apoyado en 'Invest in Catalonia' para elegir la implantación

    http://www.lavanguardia.es/economia/noticias/20091110/53821621946/vestas-instala-en-barcelona-un-centro-mundial-de-reparacion-de-molinos-de-viento-estados-unidos-colo.html

    Com pot ser que essent estes comarques les mes afectades amb la instal•lació de centrals eòliques, amb els problemes per a les empreses locals que això comporta (Mirar unes noticies mes endavant aquí mateix a la Marfanta), la part positiva d’aquest tipus de centrals es vaigue a instal•lar a fora d’aquestes comarques?

    Segona faena dels politiquillos del territori, ESPABILAR-SE PER A QUE SI MOS HEM DE TRAGAR ELS MORTS QUE NO VOLEN A ALTRES LLOCS, QUE MOS TRAGUESSEM LA PART BONA TAMBÉ

    I no és una qüestió de ser del NO, jo no me sento una persona del NO per a res, hi ha moltes coses a les que dic que SI, moltes mes que a les que dic que NO, però una cosa és dir SI i l’altra és dir SI i anar a comprar vaselina per a tragar en qualsevol cosa.

    ResponElimina
  7. Si es confirma aquesta noticia, serà molt dolent per al nostre territori.

    Ens hem de preguntar que volem realment. A Acerias Gallardo fa molt temps que des de l'ajuntament de Tortosa se li estan posant pals a les rodes, la paciencia te un límmit.
    A dia d'avui l'interes esta viu, però si l'ajuntament no fa els deures, (senyor Bel prou de sortir a les fotos i treballe d'una vegada), li montem plataformes en contra, tapen els pous de Vinallop que han d'ajudar abastir el poligon Catalunya Sud, i més i més traves, poca cosa bona podem esperar.
    Hem de posar de la nostra banda, ja n'hi ha prou de problemes, obrim les portes de casa nostra a la industria i deixem estar de monsergues a la gent que vol venir a invertir a casa nostra.

    ResponElimina
  8. Tota la raó a Sussanna.
    La Revolució industrial també va portar molts llocs de treball, però com treballava la gent? eren esclaus dels patrons. Va costar molt que els drets dels treballadors fossen reconeguts i el partit socialista hauría de ser el primer en no permetre que estos drets tornessen a ser paper mullar.
    Com tracta Gallardo als seus treballadors? Tot s'hi val a l'hora de crear treball? Hem de tornar a la època de la revolució industrial?

    ResponElimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. Vergonya cavallers, vergonya! Esta q a banda de ser el títol del nou disc d'Al Tall, grup valencià excel·lent, és el q penso en sentir estos comentaris d'almoïna q alguna gent de les TTE està brandant.
    Hem de posar un altre reactor nuclear a l'Aldea per a crear llocs de treball? Pareix q algú li semblaria bé i tot!! Vergonya em dona a mi!!
    Que no som nigú a n'estes Terres? Que no tenim dignitat? Que no som part d'un poble q pot ser moltes coses menys mesell i servil? Vergonya em dona a mi!!
    La mà d'obra q necessita Gallardo no seria pròpia fins d'akí a 15 0 20 anys!!! La mà d'obra vindria de fora!! O sigui q l'atur igual q ara!! I si tantes lleis ambientals tenim, com pot ser q Flix encara aboque al riu metalls pesants? I d'Ascó q me'n dieu?
    Vergonya cavallers, vergonya!! Estem suplicant en comptes de reivindicar!! Així se mos pixaran damunt i encara mos diran q plou, com diuen a Galícia.
    Volem un futur digne o no? Crec q tothom ho vol però amb aquesta actitud envers certes indústries aniquiladores del Territori, mo les continuaran col·locant pels segles dels segles!!

    ResponElimina
  11. Gallardo, com ens temíem, esta feta de la mateixa pasta que el Grup Salamanca, el xipiritiflautic navarrès del camp de golf, la fabrica de samarretes, el parc temàtic, etc, etc, etc.

    Jo li donaria un punt al PSC i un altre a l'empresariat tortosí i ebrenc (CiUeros inclosos).
    S'han lluit recolzant un "bleuf"!

    ResponElimina
  12. Chiripitiflautica es la sonrisa de mama,chiripitiflautica es la sonrisa de papa...i mentres tant jo que soc fill del Capitan Tan i Valentina,la sonrisa se ma gelat. Felicitats a tots als tiquis miquis,aldeans inclossos!

    ResponElimina
  13. Mala noticia la d'avui, però potser es el que ens mereixen no?

    -Plataforma contra la foneria, Gallardo diu que no hi ha foneria.

    -Plataforma contra salvem lo canalet, el desdoblament pendent de fer.

    -Pataforma contra la A-7, l'únic troç pendent de fer entre Ulldecona i l'Ametlla de Mar

    -Plataforma salvem lo velòdrom, les picines no estan fetes (potser en tres o quatre anys tot i la noticia d'avui) i el velòdrom alli esta caent, ni es cobreix ni es cobrirà.

    Segueixo, potser es el que volem, quan les Terres de l'Ebre siguin com el desert del Sahara, potser llavors moure'm el cul, de moment seguim creant plataformes que igual tenim sort i ens toca la grossa de Nadal.

    ResponElimina
  14. Aqui la revolució industrial mai ha arribat,cosa que es veu facilment en molts comentaris d'aquest bloc, que només parlen per als seus "amos", figura que avui per desgracia encara no s'ha extinguit al nostre territori, peró poc a poc es fa camí i un dia o un altre sortira Gustau i ens dirà que el "cacic ebrent" ha desaparegut i jo ho celebraré com toca.
    Un altra cosa es veure com els "mosets" ens volen fer veure a galet,vaja que ens prenen per ximples, diuent:Gallardo forma part d'una conxorxa judeosociata, que només vol contamiar el territori i bla, bla, bla...



    Lo important del tema es saber quants cops Bel ha parlat o s'ha interesat per aquest projecte????
    Quants cops ha parlat amb Gallardo?
    Què ha fet per posar els serveis que manquen al Cat Sud?

    Recordo que Sabaté va regirar cel i terra per l'instal.lació de Miquel Alimentació al Poligon Baix Ebre, va posar en marxa el Poligon Cat Sud, va tirar endavant els Portals de ciutat amb industria aparador....

    Es a dir, que es l'Alcalde el que te que fer ciutat i Bel cada cop es més un Alcalde que atura la ciutat i no sap conduir la ciutat cap a la prosperitat, més aviat sembla que ens vol tornar a fotre dins al pou del que semblava que anavem a poc a poc sortin.

    ResponElimina
  15. Aqui la revolució industrial mai ha arribat,cosa que es veu facilment en molts comentaris d'aquest bloc, que només parlen per als seus "amos", figura que avui per desgracia encara no s'ha extinguit al nostre territori, peró poc a poc es fa camí i un dia o un altre sortira Gustau i ens dirà que el "cacic ebrent" ha desaparegut i jo ho celebraré com toca.
    Un altra cosa es veure com els "mosets" ens volen fer veure a galet,vaja que ens prenen per ximples, diuent:Gallardo forma part d'una conxorxa judeosociata, que només vol contamiar el territori i bla, bla, bla...



    Lo important del tema es saber quants cops Bel ha parlat o s'ha interesat per aquest projecte????
    Quants cops ha parlat amb Gallardo?
    Què ha fet per posar els serveis que manquen al Cat Sud?

    Recordo que Sabaté va regirar cel i terra per l'instal.lació de Miquel Alimentació al Poligon Baix Ebre, va posar en marxa el Poligon Cat Sud, va tirar endavant els Portals de ciutat amb industria aparador....

    Es a dir, que es l'Alcalde el que te que fer ciutat i Bel cada cop es més un Alcalde que atura la ciutat i no sap conduir la ciutat cap a la prosperitat, més aviat sembla que ens vol tornar a fotre dins al pou del que semblava que anavem a poc a poc sortin.

    ResponElimina
  16. Pere, jo deixava ben clar en el meu comentari que era una mala noticia, i que cosiderava que era una cosa de les que havien fet be els socialistes, però com la majoria de coses del PSC tortosí molta planificació, molt projecte, però poca realitat.
    Ara resulta que Sabaté va fer el Catalunya Sud, i la Generalitat no te res a veure, o sigui quant inagura Bel alguna cosa el merit es de Sabaté per la planificació, però el que va fer la Generalitat abans del tristpartit no existeix.
    Jo la veritat l'unic que veig es que alguna cosa mou, piscines, parkings, Tortosa plena d'obres, però clar, segons tu, tot es gracies a Zp, que quant governava Sabaté no hi havia govern central...

    ResponElimina
  17. ...I es que la devoció no admet critiques...

    ResponElimina
  18. Mira les peles que han arribat a Tortosa, i a altres ajuntaments,amb el Pla Zapatero, es només compareble a quan algú li toca la grossa de Nadal,els socialistes van tindre que començar de zero i de Plan Zapatero cap.
    Amb més de 1000 M€ t'imagines la feina que haguessin fet els socialistes? que amb pedres van fer pans? Doncs potser es hora que t'ho plantegis.

    ResponElimina
  19. Ei que son de peles els milions!!!!

    ResponElimina
  20. "Amb més de 1000 M€ t'imagines la feina que haguessin fet els socialistes?"

    I tant que si ... :(

    ResponElimina
  21. Hi ha opinions que em fan sentir vergonya al.liena de ser d'aquestes Terres.

    El Josep Maria trobant vincles entre empreses, territoris i partits. Com diu el Pere, la conspiració judeomasónica del gran capital i el Club Bildenberg.

    La comedianta, parlant de treballadors i amos. Com si Gallardo tingués que tractar pitjor als treballadors que alguns inefables petits botiguers de la burgesa i idiotitzada ciutat de Tortosa.

    Vergonya, molta vergonya.

    ResponElimina
  22. Jo també he caigut algun cop en aquest tòpic, però, voleu dir que se'ls ha d'atribuir tanta força als Mora botigues de moda, Adam, Fores, Castellà o Pam i Toc ?. No home no, si els que tallen el bacallar son els xinos.
    Per altra part, de conspiració judeomasónica no n'hi ha, ara, de connexions ningú pot negar que les hi ha; nomes cal mirar on han anat el 90 % de les subvencions de la Junta de Extremadura durant un grapat d'anys i altres tractes de preferència; francament, veient alguna que altra Web sobre aquesta empresa, d'exemplar quant als treballadors, no sembla ser-ho...i clar que si, canalero, avui dia encara que algú no ho note o no ho sàpiga, encara existeix la relació treballador i amo i de vegades per a mal ( necessari si tu vols ) del primer.

    Quan a Gallardo:

    Gallardo, el Rockefeller extremeño

    informe sobre Gallardo

    jovenes contra la refineria

    afectados por gallardo

    PD " Ni quito ni pongo rey ", ves a saber qui hi ha darrera de tot el que es pot llegir. ( No arribo a saber ni qui ha darrera dels comentaristes de La Marfanta, imagina't ).

    ResponElimina
  23. Vergonya aliena tinc del comentaris que puc llegir a este blog. Crec que la no inversió (de moment???) de Gallardo al Catalunya Sud és la pitjor notícia econòmica que rep l'Ebre aquest any, perquè tots erem conscients que la Lear tancaria, només feia falta posar-li data, tots sabíem que la construcció no podia continuar al ritme que anava, que el turisme sempre és una incògnita, que el sector del moble està com un solar.
    I aquí ens posem a discutir que si Bel que si Sabaté, que si tal plataforma que si tal altra.
    Si som 4 gats, i encara estem desunits. Jo vull que la meua terra tingui futur, jo vull inversions industrials (però les hem de buscar natros, que ningú ens les portarà, desenganyeu-vos), jo no vull almoines per part de la Generalitat, els 12M €, per desenvolupament industrial són almoines, són totalment insuficients,(només la inversió de Gallardo era de 600M€),i més encara sense un pla estratègic, seran diners tirats en projectes i contraprojectes; és necessari saber el que volem, quina indústria al nostre territori, em de donar sensació d'unitat només així conseguirem que algú ens escolti.

    Salut!!!

    ResponElimina
  24. Xavier P,
    diu que tots erem conscients...
    Lo Solbes quan li parlaven de recessió deia que no trabajaban con esa hipótesis. Quan se parlava de bombolla immobiliaria es deia que no existia, i ara diu que tothom ho sabia?
    La Lear tanca perquè com han denunciat los seus treballadors, hi ha hagut algun pacte entre el govern i la empresa a porta tancada que no mos volen contar.
    A quin acord van arribar? Mentre Montilla, quan veu als treballadors davant del Parlament apreta a correr cap a dins i ni s'arrima. Això sí que fa vergonya!

    ResponElimina
  25. Jo si fos la Menasanch,que cada dia es sembla mes a la Belen Esteban de la Marfanta,prosaria un referendum i a l'abstencio l'anomenaria "contubernio judeo/masonico" Arriba la Nuria,"yo por mi hija...ma-to!"

    ResponElimina
  26. Totalment d'acord Xavier P. Quatre gats plens de tribus, clans i conformistes per a moltes coses i protestons de tertúlia de cafè.

    I Pee Wee Herman, aquesta vegada has estat molt lúcid. La Núria, ex comedianta, és sense dubte la Esteban de la Marfanta. Tot ho opino i de rés en tinc ni idea. Ho sento Nüria, et veig així.

    ResponElimina
  27. Quina coincidència..!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta