19 de novembre del 2009

L'hospital de la Santa Creu de Jesús s'incorpora a la xarxa d'hospitals sense fum


L'hospital de la Santa Creu de Jesús ha estat declarat hospital sense fum per la Xarxa Catalana d'Hospitals Sense Fum, que coordina l'Institut Català d'Oncologia (ICO). En aquesta línia, la recepció de l'hospital va ser ahir l'escenari de l'acte de declaració d'aquest centre sociosanitari com a membre de la xarxa d'hospitals sense fum, amb la presència de representants de l'ICO i de la Xarxa Interprofessional de Control del Tabaquisme a les Terres de l'Ebre. De fet, l'hospital de Jesús és un dels primers centres sociosanitaris adherits a la xarxa, de la qual ja formaven part 54 hospitals. Així, l'hospital de la Santa Creu ja ha habilitat una àrea per a fumadors fora de les instal·lacions del centre. A més, també han preparat un audiovisual sobre l'ús i les conseqüències del tabac amb els alumnes del CEIP Daniel Mangrané, dins del pla de sensibilització de la comunitat, per conscienciar-los des de ben petits.

El president de l'EMD de Jesús i vicepresident executiu de l'hospital, Pere Panisello, va recordar que l'hospital de la Santa Creu va ser un dels primers centres que van demanar formar part de la xarxa. El coordinador del projecte, Manel Roda, va detallar que una de les primeres accions va ser fer una enquesta sobre l'ús del tabac entre 146 treballadors, un 34,9% dels quals es van declarar fumadors. Sobretot, el projecte de l'hospital de la Santa Creu se centrarà a promoure la deshabituació tabàquica dels treballadors del centre sociosanitari, ja que és molt complicat canviar els hàbits dels residents. «Estem parlant de gent molt gran, que fa molts anys que fuma, i que veu l'hospital com una segona casa», va dir Roda. Amb tot, el projecte sí que incidirà en els taxistes i els conductors d'ambulància que porten els pacients.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 19-11-2009 Pàgina 9





5 comentaris:

  1. I amb els vells que es fiquen a l'ascensor fumant com a carreteros,que fem els donem el RIP?

    ResponElimina
  2. Ofega l'orgull antitabaquista.

    ResponElimina
  3. Em penso que no m'explicat be,a la porta dels ascensor es solen ficar dos vellets que llancen mes fum que una locomotora...orgull antitabiquiste jo? Mario,pensa qui soc i et riuras una llarga estona.Besets de Rasquera

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Home!
    No em referia al teu comentari sinò a la noticia. De fet referma el teu.(potser amb una M' davant)
    I no tinc ganes de comentar-la més
    per no empestar de nicotina el fòrum.
    Tu que trobes!
    Gracies pels besets!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta