12 de gener del 2008

CiU vol ser decisiva a Madrid per recuperar la política de transvasaments

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va remarcar ahir que els nous plans d'emergència de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) són «un insult a la intel·ligència» dels ciutadans. Puig, que ahir era a Tortosa per participar al consell de federació de Convergència a les Terres de l'Ebre, va lamentar que el govern català vulga resoldre ara la sequera amb uns transvasaments que el tripartit s'havia negat a fer. «La nova cultura de l'aigua ha estat una estafa política greu del tripartit», va afirmar Puig, que va afegir-hi que durant els últims quatre anys s'ha transvasat «més aigua que mai del Ter a les conques internes de Catalunya». A més, Puig va acusar el govern de voler «amagar» la interconnexió de xarxes a la futura planta dessaladora de Cunit, on la connexió es faria «subterràniament».
En aquest sentit, Puig va tornar a defensar la necessitat d'interconnectar la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) amb la resta de xarxes del país, però també amb un futur transvasament del Roine a Catalunya. Així, va assegurar que si després de les eleccions estatals CiU torna a ser «decisiva a Madrid», posaran damunt de la taula la necessitat d'assolir un acord hispanofrancès que faciliti el transvasament del Roine, «la solució definitiva» a la falta d'aigua. Segons Puig, la solució de portar aigua amb vaixell, des del Roine o des d'alguna dessaladora d'Andalusia, és «tercermundista» i pròpia de països «que no han fet els deures». L'exconseller de Medi Ambient també va argumentar que una interconnexió de xarxes amb canonades reversibles també permetria una gestió «sostenible» dels recursos hídrics: «Si fes falta, a l'Ebre també es podria fer arribar l'aigua del Roine», va remarcar.
Podeu llegir la notícia completa al diari El Punt d'avui,

51 comentaris:

  1. En aquest comentari, i sols de forma aparent, deixare de tocar el tema polític i vos fare dos reflexions que, aparentment(repeteixo:aparentment), res tenen que veure amb el tema de l'aigua:¿perqué l'únic riu del mon que va de Sud a Nord es el Nil?, ¿perqué des de fa molts anys una potencia mundial estudia l'origen de la vida en el Delta de l'Ebre(Punta de la Banya). Penseu i resoldreu el misteri que, inclós, pot explicar perqué s'evalua la possibilitat de portar aigua a BCN en vaixell o tranvassar aigua del Roine...
    Signat: PPRPP

    ResponElimina
  2. A Felip Puig s'adequa a n'allò que va dir Mark Twain:

    "Whisky is for drinking, water is for fighting over".

    Pos això. Que abans de fer segons quines propostes begui menys de lo primer i més de lo segon, que estem al 2008 ja i no a l'època dels romans i els seus aqüeductes.

    ResponElimina
  3. Ja tinc prou problemes amb el catala i castela, que nomes falta que hagui d'agafar un diccionari per a traduir de l'angles. De totes maneres, que veu ( segons tu ) mes güisqui que aigua m'ha quedatn clar.

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. La gent no canvia, i Felip Puig és transvasista i carca (ja vàrem llegir el seu article a LVE sobre "l'amor lliure"). El que ens cal és la clarificació total del govern català. No valen mitges tintes i rebutjar qualsevol transvasament. Em sembla dramàtic que quan poden tinguin a la boca la paraula "nova cultura de l'aigua", per reivindicar els seus ideals transvasistes. Ens cal, però, fermesa de la Conselleria de Mediambient de la Generalitat perquè cal ens tregui tots els dubtes que la possible portada d'aigua a Barcelona ens han posat damunt de la taula. També sobre el tema de la interconnexió de xarxes, ens cal clarificació absoluta. Els qui som antitransvasistes de cor no ens casem en polítics o en sigles, volem resultats d'aquests polítics i d'aquestes sigles. Tampoc poso en dubte ningú, senzillament voldria clarificacions. Felip Puig que digui el que vulgui, ja sabem què hauria fet ell quan manava i es desqualifica sol.

    ResponElimina
  6. Felip Puig al rebuig!
    La millor imatge d'aquest personatge transvasista és la de darrera del vidre de l' autocar tacat de famg dels defensors del Delta.Hem de tindre memòria i aquest senyor? no s'ha estimat mai les nostres terres.

    ResponElimina
  7. 5:46

    LLEI DE NEWTON

    L´aigua de l´Ebre , no crec que pugi, més, "Minitrasvassament " ,
    ja van farts , fins a Vilanova si no més , crec , con Newtom , que més aviat,l´aigua baixara .
    Posdata: No m´agrada la violencia.
    KONIEC!

    ResponElimina
  8. Ja m’agrada que parlin clar! Aquests de CIU no canviaran mai...

    ResponElimina
  9. Estaria bé que Bel donés una opinió clara sobre que en pensa de tot això. Però no ho farà, és massa polític.
    Haurem d'acabar sortint al carrer una altra vegada...

    ResponElimina
  10. Sempre he tingut molt clar que és feixisme. No crec que la política de l'aigua tingue que tenir regles diferents a cap altra, entre altres coses perque és política, vital però política, per mi si se l'ha de quedar Aragó que la tingui Tarragona. Crec que és un problema de gestíó, de racionalitat i d'entesa entre partits i territoris. Un post de la naturalesa del que parla de assassinat és feixisme, la noticia la veig per un canal local i a altres mitjans: el titular és manipulació fastigosa. La violència que es va exercir sobre persones i entitats és feixisme i suposo que per dissimular es publicarà aquestr post i que intelectuals que es proclament republicans es pitjaran en la república, en la tolerància i el diàleg, en nom d'una defensa de la terra i de l'aigua dogmàtica i dictatorial. Al final recordeu a qui li fatlarà aigua serà a tots per una irracionalitat fora de mida. El feixisme sempre torna, però passa factura. Al temps.

    ResponElimina
  11. 6:29

    Interpreta , bé el que dic, esta vegada , i no m´agradaria , l´aigua de l Ébre, per si no hu saps , la volen portar a Valencia i més avall.
    Me penso que perdo el temps amb tú.
    Vaig a veure al " Barça "

    ResponElimina
  12. No és per molestar, però a uns quants dels que escriuen per aquí els aniria bé fer exercicis de redacció i sintaxi. Entre les comes a cabassos d'un, i el totxo espès de l'altre, que sembla que no sap massa bé com funciona el tema de les oracions subordinades, al final no s'entén res.

    ResponElimina
  13. És lo que els hi demana el cos i el que sempre els hi ha demanat. Transvasar l’aigua del Roina a Barcelona, fer infrastructures i anar contractant empreses d’amics i coneguts. Per cert. S’oposen a la MAT i farien un aqüeducte. I per on passaria?

    ResponElimina
  14. De la primera entrada, no entenc res - però, per si és una pregunta de veritat, a Anglaterra els rius Trent, Don i Dearne tots van de sur a nort.
    De Puig, pos si, seria millor que ens diguen alguna cosa els "nous" CiUs que havien apres la lliço, que tenen la seu de la NCA al seu poble i que inauguren monuments anti-transvistes, no?

    ResponElimina
  15. 8:25

    Soc lo de les comes a cabassos , te parlare cla :
    El PSOE i el PP, aprovaran , una llei , per l´any que ve , li diran :"Ley de interes nacional" i llavons , portaran l ´aigua de l´Ebre , a Valencia i més avall ( Xerta /Calig ).

    ResponElimina
  16. S'ha de ser un lladregot per fer aquestes declaracions.No esperave res més del ex-conseller de Ciu de medi ambient.El més fotut de tot és que els convergents ebrencs no el fadin callar,senyal que tornem a estar al començament d' un nou transvasament.Tornarem a sortir al carrer Sr Puig.

    ResponElimina
  17. 10: 41
    Per si no hu saps el PSOE , tindra majoria absoluta, al Puig , li queden molts anys a l´ oposició.
    Bona Nit i tapet!

    ResponElimina
  18. Els lladregots sou aquells que vos creieu amos i senyors d'un bé public i que no voleu, ni sabeu dialogar . Un dia caurà el mur de Berlin i seguireu negant l'evidencia.

    ResponElimina
  19. Jo de vosaltres tornaria a llegir bé les declaracions de Felip Puig. On parla de detracció d'aigua de l'Ebre ? En tot cas l'interconexió de xarxes actuals (sense el Roina) el patrocinen l'actual govern de la Generalitat. No fem sidral per interessos electorals...!

    ResponElimina
  20. 11:26

    Lo Minitrasvasament del Ebre , ja porta aigua fins a Vilanova , tinc amics sociates de per alli , i confien encara tindren més i més lluy.
    No se qui va negociar lo Minitrasvasament pero es van pasar.
    Una data el Consorci d'Aigües de Tarragona es la empresa que gira mes diners de tota la provincia

    ResponElimina
  21. "Sidral per interessos electorals". Molt bé, molt bé... I es pot saber que feia este senyor per aquí, si no moure's per interessos electorals? Llegir les declaracions del sujeto este me couen bastant, ho confesso, però més li va coure a ell el perdre les eleccions, i que el transvasament que recolzava fracassés.

    ResponElimina
  22. 11:48. dis-li Antonio Faura.

    ResponElimina
  23. 1:21
    LLEI DE NEWTON
    Lo trasvasament, al nord ja funciona , que no hu saps! lo que cal es parar lo del sud, entre tots ,farem de l´Ebre el Mar d´Aral.
    Los de la Vegueria metropolitana de BCN, volen més aigua i els del Regne també en volen xuclar.
    This one is the question

    ResponElimina
  24. SOu la re-hostia: aquí ja parlen de restriccions i fan(el fill d'un alcalde) informes mediambientals negatius al creixement o al Catalunya Sud o a plans parcials o a polígons industrials.Ara diuen que el arrossaires tenen que canviar l'època de cultiu per tal de fer garantir el subministre ala gran ciutat. A Girona ja van parlar de restricions a tot l'àrea del Ter. A Barcelona continuen amb la construcció a la Diagonal amb un creixement sense aturador i no fan informes dient: no podeu créixer per que no teniu aigua, I vos escandalitza que digin que la nova cultura és una estafa: dons que collons és, Una estafa dels tres que la tenien que fer. menys dogmatisme i més humilitat a tots estos que militen a partits , doneu- nos explicacions i no consignes que sou culpables d'estafa política val? Au home que som grandets per seguir la vostra infantil enrabiada

    ResponElimina
  25. Bel que no digi res que ja sabem tots com les gasta, fum fum i fum
    i respecte a Puig jo li vaig dir de tot i si es necesari ho tornare a fer, "no problem".

    ResponElimina
  26. Tota aquesta colla d'antitransvassistes victimistes pijoprogres de l'ebre potser canviarien d'opinió si visquéssin a la Catalunya central (sabeu on és això? , i veiéssin perillar l'aigua de boca a casa per culpa de l'àrea metropolitana de Barcelona que xucla els recursos hídrics del Llobregant assecant-ne tots els pantans.
    Molta hipocresia antitransvassista, perquè no us afecta directament, però els que patim l'espoli de recursos de Barcelona i rodalies les passem i les passarem putes.
    Si al transvssament del Roine. Prefereixo tenir aigua a casa i transvassaments que ésser un pijoprogre, quedar molt guai i no tenir ni una gota a l'aixeta de casa.
    Per mi tots els ebrencs antitransvassistes sou una colla d'hipòcrites, ras i curt.

    ResponElimina
  27. I tu? no seras de la Catalunya catalana en conte de la Catalunya central?.
    Vols dir que no equivoques el tret, si tu mateix par-les de l'acaparacio de Barcelona, que collons ens acuses a natros. Ah, i si natros som ebrencs pijoprogres per fefensar-nos, tu ets un centralista dels que penses que Catalunya s'acaba al coll de Balague, i dien el que dius, nomes m'obligues a dir-te: si no tens aigua per a veure, veu Font-Vella o Viladrau.

    ResponElimina
  28. kanopus06

    si a la catalunya central teniu problemes perque l'àrea metropolitana vos deixa "aixuts", aclarivos en l'àrea metropolitana i no mos vinguesseu a traslladar els vostres problemas als "pijoprogrestontosdelculdel'ebre"

    de totes maneres els problemes no se solucionen enfrontant territoris, ni amb insults i descalificacions, així que una miqueta "mes de modos" com diuen per estes terres

    per cert, tant sed que tenen a can fanga, pero si en dos anys tindran una desaladora de la meitat del trasvasament previst en l'epoca del PP, per a que volen tanta aigua, a vore si s'ofegaran o agafaran una borratxera

    ResponElimina
  29. Collons , hi ha qui s'escandalitza per que li diuen pijo progre i no s'escandalitza quan parlen de ASSASSINATS POLÍTICS I D'INSULTAR a qui toque . El problema és que són pijos `progres i instal·lats de dretes disfressats d'esquerres.( Com deia MARX : Pregunteu quin lloc ocupen ala cadena de producció). Un perill a la llarga a patir Terres de l'Ebre i Catalunya. Patir ja patim ja, però ells i elles viuen de collons. Defensen privilegis?? Dons són carques.

    ResponElimina
  30. 2:05

    Veig que tens conversa ,amb lo del Bages , per cert lo Cardoner , sembla un barranc, los de la vegueria metropolitana de BCN se l´han xuclat!
    Li recomano al del Cardoner , que defenso lo seu riu , lo nostre ja el defensarem natros.
    Una mica " mes de modos "
    Ara m´en vaig a veure , que diu la Narbona, ella es la clau del margé , per los propers anys , lo Puig , no crec que tingo majoria a Madrid, la majoria son 176 escons.

    ResponElimina
  31. juas, juas, juas... Acabo de fer una mirada al blog de l'Heroi de la Catalunya Interior (aka Kanopus 06), i tot lo que puc dir és que, xiquet, te fa falta un polvo. Tio, has d'aprendre a disfrutar una mica més de la vida...

    ResponElimina
  32. 4.52

    Falta més sexe ,si senyor, i aixi marxa la mala llet!
    Jo ja soc un client de la Viagra, pero reconec , que em fareu torna jove.
    Quin invent la Marfanta !

    ResponElimina
  33. La sensació que tinc jo és que la culpa només és nostra. No hem sabut posar aquests de CiU al seu lloc durant els darrers anys i ara, després de veure com han aguantat tot i donar suport al transvasament del nostre riu, venen a casa nostra a fotre-se'n a la cara i parlar-nos de transvasaments. Només natros som responsables d'això. Així, que, reflexionem una mica. Les principals ciutats del nostre territori estan governades per CiU, per un partit transvasista. De què va servir tanta lluita. Els resultats han fet que ara, quan venen al nostre territori, ja poden dir perfectament el què pensen dels transvasaments. Al cap i a la fi, igual guanyen les eleccions. Natros mateixos.

    ResponElimina
  34. Home, en este cas, la culpa deu ser dels que han votat a CiU. Per part meua, més no puc fer...

    ResponElimina
  35. 10:50

    Que jo sapigue , lo Puig , no hi és al govern de l ´Estat , ni al de la Generalitat.
    Ni els alcaldes de aqui ( de tots los colors ), tenen compètencies amb trasvassaments de l´Estat.
    Li recomano que guardo les forçes , per lo dia de 10 Març , i l ´expliqui tot a la Sra. Narbona

    ResponElimina
  36. Això que les principals ciutats del país estan governades per CiU és d'una hipocresia sense límits, una mentidatípica dels sociates o les seves submarques com esquerra o iniciativa.
    Allà on suma el tripartit, a l'ajuntament hi ha tripartit. Clar, parlar del transvassament del Roine està prohibit, perquè ho va suggerir Pujol, a més els que no som de Barcelona i patirem restriccions per culpa de l'àrea metropolitana que ens dónin pel sac.
    En canvi portar aigua amb vaixells des d'Almeria és super progre i ecoloxista de debò oi?
    Continuo pensant que això de les manis antitransvassaments només són una excusa per fer política anticonvergent, i evidentment, prosociata.
    A més, el país no s'acaba en les vostres terres, lo del no al transvassament ho hem pagat molt car els catalans que no som d'allà.
    Apa, aneu tots a votar els sociates o les seves submarques i somicar una mica, que potser si els sociates treuen majoria absoluta encara en fotran un de pitjor que el del PP.

    ResponElimina
  37. 1:35 OCTOPUSI 007

    Xeic , aqui baix , m´agradaria , que no es parles de " Societats Pajarils "
    Preocupet del Cardoner i no et fotos pesat.

    KONIEC

    ResponElimina
  38. kanopus06 veig que els "filoconvergents" esteu resentits a mes no poder

    cou això de que la societat catalana os haigue dit "xatos descanseu uns anyets que ja la heu cagat prou"?

    suposo que no ho entendras però a les Terres de l'Ebre, els temes de l'aigua no tenen color

    ResponElimina
  39. Un altre troglodita, el Puig, aquestos fan lo de embolica que fa fort i els seus petits trols a escampar mitjes veritats o millor mentides directament.

    ResponElimina
  40. Kanopus 06 prente algun tranquilitzant.

    ResponElimina
  41. Kanopus06, que no te'n enteres de res. Ja que no t'ho diu l'interessat ( anonim 10:50), t'ho dire jo:
    Per a l'immensa majoria dels que per aqui ( marfanta) ens movem, " el nostre territori" son Les Terres de l'Ebre no el pais, com tu dius per a rebatre que la majoria de les ciutats mes importans estan governaes per CIU.

    ResponElimina
  42. 4:16

    Has vist " Bailando con Lobos "?, miratela bé , perque els Lakotas pensaven com tú i avui al seu Territori i viuen uns altres !
    Que ningú , es pensi , que té tota la raó , un dia la tenen uns , un dia els atres.
    Ja em diràs que opines despres del dia 10 de Març .
    Perque el 10 de Març , s ´obri la caça de l ´aigua, a tota Espanya.
    Lo fotut de tot això , es que votis , a qui votis , faran lo quels interessarà.
    Hu vec pelut lo del Ebre , perque els partits sol busquen vots, i natros no estem sols .
    T´aseguro que ja vida , fora d´aqui. (MIL.LIONS DE VOTS )
    Los mil.lions de vots , me fan mol respecte i a la vegada por.

    ResponElimina
  43. i vinga a difamar...salsa rosa!!

    ResponElimina
  44. 4:50, soc 4:16, no puc esta mes d'acord amb tu. El que m'hauries d'explicar es perque m'ho dius a mi tot aixo, si jo l'unic que he pretes es puntualitzar que quant algu es referia al " nostre territori " crec que ho feia pensant amb les quatre comarques de l'Ebre.

    ResponElimina
  45. Aquestos alliberats de CIU son massa que no teniu feina quina vergonya
    que algu foti el favor de fer una llista dels ordinadors d'on es fan aquest mun de missatgets ostia es que aixó ho pagem entre tots
    es fotut que als anys 90 es contractava gent a les oficines de contractació per llegir el diari ara es per estar tot el dia per aqui xeics prou prou i prou.
    Que us pagem entre tots.

    ResponElimina
  46. 5:15

    Perdona , pero lo que veig , es que ja molta gent que es prepara per la guerra ( espases , llançes ),i mol poc sentit comú.
    Més a més son fans de Salsa Rosa i al nostre país , aixo sobra.
    Disculpes , un´altra vegada , no vull ofrendre a ningú

    ResponElimina
  47. 5:43

    Ets masa " Torquemada III " , que bo que ets , no m´agrada Salsa Rosa , peró continuarem xarran.

    ResponElimina
  48. Ni Torquemada ni osties a mi no em diguis ni piu.
    La meva conciencia no em permet parlar amb vagos i maleantes.

    ResponElimina
  49. veig que tenim ganes que Gustau ens tor-ne a castigar amb la supressio de l'anonimat, perque, insults a part, no crec que identifican-nos fossim tan frivols i pocasoltes.

    ResponElimina
  50. Algú ha comentat alguna cosa sobre el transvàs d'aigua amb vaixells a l'àrea metroplitana? si no és en tuberia es farà d'un altre mitjà! què importa, l'aigua s'agafarà de l'ebre, i la gent tan contenta dient que ciu és transvasista, mentres el tripartit mira a un altre costat

    ResponElimina
  51. CIU,CIU,CIU = caca

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta