13 de gener del 2008

Narbona recorda que els transvasaments han de ser l'última opció

Si continua sense ploure com hauria de ploure, està clar que l'aigua tornarà a ser un tema electoral, com ho va ser fa quatre anys. La diferència és que ara mateix no hi ha un gran transvasament de l'Ebre al damunt de la taula, i per tant la temperatura política i l'enfrontament entre territoris no és tan viu com quan encara era vigent el Plan Hidrológico Nacional (PHN) del PP. Hi ha, això sí, tota una sèrie de projectes que constitueixen greus amenaces de transfèrencia d'aigua de l'Ebre fora de la seua conca. La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, que més d'una vegada ha reconegut les pressions que rep, també dins del PSOE, perquè l'Estat torni a planificar un gran transvasament, diu que s'està intentant canviar la idea que els ciutadans tenen sobre l'aigua, i l'altre dia va recordar que els transvasaments han de ser sempre l'última opció. Així, Narbona va denunciar les dificultats que està posant el govern del PP al País Valencià, i que impedeixen que es puga construir la planta dessaladora més gran d'Europa, que hauria de donar servei a Alacant i Múrcia. Però ja sabem tots quina és la posició de la Generalitat Valenciana: quin sentit té tirar l'aigua dolça de l'Ebre al mar, i que es torni salada, per després haver de dessalar-la? El govern del PP ho té clar com l'aigua.

25 comentaris:

  1. ROINE;ROINE ;ROINE : Si és veritat lo canvi climàtic, Roine abans que creixin palmeres al Pirineu.

    ResponElimina
  2. Roin, Roin, Roin, és voler fer negoci a costelles del contribuent.

    ResponElimina
  3. lo del Roine es fer bufar coloms,
    solució cara d'obra i de cost energètic, i que a mes a mes, mas fa dependens del govern de sarkosy (lo lligon)

    aquesta solució només la defensen los convergents, pels seus tractes "amistosos" amb algun que altre personantge de la societat francesa que gestiona el canal Llengadoc-Roussillon (BLR)

    os recordo aquesta noticia de l'any 2002

    http://www.elpais.com/articulo/espana/Generalitat/envia/Gobierno/proyecto/llevar/agua/Rodano/Cataluna/elpepiesp/20021118elpepinac_12/Tes

    al final del text diu: "Los proyectos para conectar la cuenca del Ródano con la red catalana de abastecimiento de agua han sido elaborados por la sociedad francesa BLR, que es la que quiere vender el agua. Mas admitió que uno de los inconvientes es que el agua saldría más cara."

    el canal Llengadoc-Rousillon de 75 m3/S porta aigua del roine fins la zona de montpeller i te un problema gran de viabilitat economica des dels seus inicis perque MAI han gastat l'aigua que tenen concedida, ni per asomo,
    per això, temporada tras temporada, la gent de BLR (empresa que gestiona aquest canal) ofereixen l'aigua per a Barcelona per així ser rentables econòmicament
    per sort de moment nomes tragen los convergents en este projecte,
    llògic si tenim en compte la de reunions, dinars, sopar i altres merendoles varies que els de BLR els han pagat per a vendre'ls la moto

    ResponElimina
  4. 3.31

    Narbona dixit :els transvasaments han de ser sempre l'última opció.
    Ja toquem de peus a terra, la Sra. Narbona ,tindra la clau de l ´aixeta , els propers anys ,espero que no demani ajuda al Sr. Pepe Borrell, perque si depen d´ell se dixarà "lo grifó obert " , hu dic per la "Memòria Històrica "

    ResponElimina
  5. Perdoneu peró el tema del tranvasament o no de l'aigua de l'Ebre em pareix tan malt evaluat, estudiar i planteijat com el de Tortosa ciutat universitaria. Com els dos temes donem per a molt espai solçament intentare donar dos idees:
    1ª- Tortosa fa molts anys que amb l'UNED es ciutat universitaria. Aquesta Universitat junt amb l'Escola Universitària d'Infermeria son les uniques opcions històriques i, en termes econòmics (junt amb la UOC)viables.No oblideu que una Universitat no deixa de ser una empresa.Una empresa està alli on te clients i, en aquest sentit, qui invertira la millonada que suposa una Universitat a les Terres de l'Ebre ?.Tot lo demés(RV;diplomatura d'empresarials) es fer volar coloms i la RV es l'unica(i minsa)concesió que ens han donat amb anys fins lo reconeixement de fet de la Vegueria.
    2ª- Tenim que aixecar la vista del terra i mirar al front, al futur.Lo riu no es un llac rodeijat per les Terres de l'Ebre.Es un riu que naix a Fontibre i té molts amos, apart de nosaltres que, ull, som los darrers.Si no tenim força, negociem.I qui s'ha unit a les Terres per fer un front comú ?.Lo de les manifestacions, essent meravellos i històric, no es una organització permanent a nivell institucional. I qui s'ha reunit per establir un ordre de prioritats en el moment(que vindra...)om tinguessim que negociar ?.
    En fi, una ciutat universitaria sense mirar el costos i circumptàncies es com un antitrasvasament sense aigua que baixe pel riu.
    Signat: Partit Per la Regeneració de la Política Pública

    ResponElimina
  6. 6:54
    L´Espanyol ha perdut al camp del Almeria per 1-0.

    ResponElimina
  7. I per falta de peles , tornen a BCN amb " lo barco de l ´aigua ",
    sira lo primer viatge de molts?

    ResponElimina
  8. ¡ cachis ¡, i jo que vaig ficar un 2 a la quiniela...

    ResponElimina
  9. 6:54

    Perdona noia, pero parlavem de la Narbona , no de la Universitat de la Narbona.

    ResponElimina
  10. L'altre dia estava mirant la pel.licula "el dia de mañana" (si algú no l'ha vist va sobre les consequencies del canvi climatic) a Canal 9.
    mentre feien anuncis vaig veuren un que hem va alterar moltissim. l'anunci deia "quin sentit té tirar l'aigua dolça de l'Ebre al mar, i que es torni salada, per després haver de dessalar-la?" l'anunci acavava amb el logotip de la Generalitat Valenciana.
    Apart de no entendre com un govern pot crea una crispació tant gran, el que més hem va sobta fou que el fecin entre mig d'una pel.licula que parlava de tot lo contrari.

    ResponElimina
  11. Sabeu que el Govern Català està buscant alternatives per porta aigua a Barcelona en vaixells. S'estan estudiant diferents llocs com, el Roine, Tarragona i la planta desalinitzadora de Múrcia.
    Aquest últim cas hem va sobta, i lliguin vaig poder veure que el govern Valencià no la fa funcionar argumentant que gasta massa llum.
    Jo llavors hem faig la pregunta, com potser que el govern Valencià faci el que vulgui (per una qüestió electoral), amb una cosa que hem pagat entre tots?

    ResponElimina
  12. 8.44

    La planta desalinitzadora no es de Múrcia, es de Almeria i no es conya.

    ResponElimina
  13. La ministra Narbona inaugura en Carboneras la mayor planta desalinizadora de agua de Europa
    Los que la han probado dicen que el agua está 'más sosa'.
    ALMERÍA .- La ministra de Medio Ambiente, Cristina Narbona, ha inaugurado en Carboneras (Almería) la mayor planta desalinizadora de agua de mar de Europa.

    ResponElimina
  14. la desaladora de carboneras fica en evidencia que aquells que diuen que no tenen aigua i la demanen de casa d'un altre, a preu zero

    pero quan la tenen de casa i l'han de pagar, llavors no la volen

    a tots mos agrada qe mos donen coses, pero quan aquestes tenen preu, llavors ja no mos fan tanta falta

    ResponElimina
  15. I quin sentit té traslladar una aigua que es pot dessalar in situ.

    ResponElimina
  16. Jesús , la Llei dels Matrimonis Gais , ja està legalitzada.
    Lo " ZP " i el " Registrador de la Propietat " , podria ser que la " tastessin " amb trovades puntuals a la " tercera fase "
    Veus ,com té sentit, la cosa !

    ResponElimina
  17. Al PP fa molt temps que tant li fot tot Zaplana ho va dir molt clar -"yo estoy en politica para ganar dinero" -més o menys, i per tant ells fa temps que saben que el nostre pais te que dessalar i no pot agotar els aquifers tant els els de superficie com els del subsól, peró aixó no els dona els vots dels troglodites que encara avui es creuen aquestes veganades.
    Jo com no ho soc troglodita vull dir per començar no miro C9.

    ResponElimina
  18. 3:35

    Lo de dessalar , es perque , no poden fer una altra cosa , esperet que s´aixequi " la veda " , per allà el 10 de Març.
    Te va a entera , lo que vale un peine !

    Que cegs que esteu !

    ResponElimina
  19. lniavui en dia es mes fàcil i econòmic desalar i si pot ser desalobrar millor que fer gran macroinfrastructures com els macroaqueductos

    la diferencia entre desalar i trasvasar es que una desaladora no la fa qui vol, sino qui te tecnologia per a fer-la, mentres que un canal a l'engros el pot fer hasta el mes tonto,

    en l'obra de desalar suquen pocs i grans i amb l'obra de fer canals a l'engros suquen molts i serveixen per pagar moltes campanyes i "companyes"

    l'obra a lo bestia es un niu de corrupció

    ResponElimina
  20. 6:35

    Ara , si qué has fet diana , un 10.

    KONIEC

    ResponElimina
  21. 6.35

    Lo de companyes , encara em pixo de riure ara.

    ResponElimina
  22. Gustau noi volen o... carregar-se't l'invent, INRI.
    Sort.

    ResponElimina
  23. 8:29

    Si molesto Plego , no voldria , carregarme cap invent.
    Lo dret de discutir es bàsic, bueno Gustau ,l´amic , me despatxa.
    No vull trencar cap festa !
    Que tinguis sort , me sap greu .

    ResponElimina
  24. Os sigue, que no tanca l'opció del transvasament. Això ho hagués dit CiU i ja tindriem les pancartes i els carpantes polítics al carrer

    ResponElimina
  25. 8:29

    Lo 12:56 , no soc jo, seguin les teves instruccions plego, se que ja molts José Luis Morenos .
    Lo de vago , et dire , que els meus quefes de feina laboral , no compartixen la teva opinió.
    Lo de maleantes , també et , dire que feia poc que mon pare s´havia canviat de casa , i vaig tindre que porta a ma mare de romeria 4 vegades, a la capital del Priorat.
    THE END de MARFANTA

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta