23 de febrer del 2012

Incendi del bosc de ribera al costat del pont del Mil·lenari de Tortosa


Un incendi es va registrar ahir al migdia al camí del Pont del Mil·lenari de Tortosa, en un canyissar a tocar del riu Ebre. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís del foc a un quart de dues del migdia, i fins a la zona s’hi van desplaçar quatre dotacions dels bombers. El foc va cremar aproximadament una hectàrea de vegetació, i no es va poder donar per extingit fins a les sis de la tarda. Les causes de l’incendi no han transcendit. Però cal recordar que enguany han ampliat el període de prohibició de fer foc la comarca del Baix Ebre, que habitualment va del 15 de març al 15 d’octubre. Així, la sequera ha provocat que enguany quede prohibit encendre qualsevol tipus de foc des del passat 20 de febrer, inclosa la utilització de fogons de gas o barbacoes de qualsevol tipus en els terrenys forestals, siguen o no poblats per espècies arbòries, i la franja de 500 metres que els envolta. També queda prohibit cremar rostolls, fer foc per activitats relacionades amb l’apicultura, llençat coets, globus, focs d’artifici o qualsevol altre artefacte que continga foc, i l’ús de bufadors o similars en obres realitzades en carreteres o camins que travessen terrenys forestals.

2 comentaris:

  1. Davant la imatge, lo que em crida l'atenció és la torre de la llum. Que porta una "alt voltatge" i que esta just damunt del bosc de ribera.
    I el transformador, clar, lo mateix del mateix, just al mig del cremat.
    Que curiós!

    ResponElimina
  2. Un dia ens cremaran lo parc...aquest incendi com es podria qualificar, de forestal o urbà? I un atorre damunt un bosc de ribera, junt a una ciutat...es pot concebre una insensatesa major i més perillosa?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta