21 de desembre del 2015

Jarque recorda que ICV i En Comú Podem sempre han defensat el referèndum

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El número 3 d’En Comú Podem per Tarragona, el tortosí David Jarque, ha fet aquest dilluns una valoració molt positiva dels resultats electorals del 20 de desembre, en què la seua formació s’ha imposat tant a Catalunya com a la demarcació de Tarragona. De fet, En Comú Podem també ha guanyat en ciutats del territori com Tortosa. Durant una tertúlia a Canal 21 Ebre, Jarque ha afirmat que a Espanya ha arribat l’hora dels pactes, i ha dit que totes les forces hauran d’arribar a grans acords per resoldre els problemes de la ciutadania que han deixat les polítiques “absolutistes” del Partit Popular. Així, ha volgut descartar la celebració de noves eleccions. Però no ha dubtat en treure’s l’espina dels que havien acusat Iniciativa i En Comú Podem de ser una opció poc catalanista. De fet, Jarque ha recordat que mai s’han mogut de la reivindicació d’un referèndum per a Catalunya.

Per la seua banda, el republicà Francesc Barbero ha destacat la victòria d’Esquerra a les Terres de l’Ebre. En l’anàlisi de la situació que deixa aquest 20-D, Barbero ha assenyalat que el PSOE ho té complicat, ja que haurà de decidir si dóna suport a un govern del PP o bé intentar una coalició d’esquerres, però empassant-se la celebració d’un referèndum a Catalunya, tal i com els demana Podemos.

En la mateixa tertúlia, el socialista Manel de la Vega ha dit que el PP tindrà moltes dificultats per formar govern, però ha volgut deixat clar que el PSOE no té cap intenció de fer un pacte amb el PP de Mariano Rajoy. De fet, De la Vega ha dit que si el PP no pot formar govern, els socialistes explorarien “noves fórmules” per governar l’Estat.

Finalment, el convergent Joan Pere Gómez ha advertit que la governabilitat a l’Estat és molt complicada, i ha apuntat que no veu possible una gran coalició entre PP i PSOE. De fet, ha assenyalat que abans que això podria haver-hi eleccions anticipades. A banda, Gómez ha afirmat que el procés català surt reforçat amb els resultats del 20-D, ja que En Comú Podem aposta pel dret a decidir i, sobretot, s’ha evitat el govern PP-Ciutadans.

3 comentaris:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta