11 de desembre del 2008

ERC i ICV no assistiran a cap dels actes oficials per la visita dels Prínceps a Tortosa

Com ja va passar fa dos anys amb la visita dels ducs de Palma a la ciutat, ni republicans ni ecosocialistes assistiran avui als actes que s'han organitzat a Tortosa per la presència de Felip de Borbó i Letícia Ortiz. El portaveu d'ERC i segon tinent d'alcalde, Ricard Forés, va confirmar ahir que els dos regidors d'Esquerra no assistiran a la recepció oficial que ha programat l'Ajuntament, ni tampoc al dinar organitzat per la Cambra de Comerç. «No hi ha cap motiu especial, només tenim altres feines a fer», va afegir-hi Forés, que va matisar que volia defugir qualsevol polèmica, i que respecta la decisió de la Cambra de Comerç de portar els prínceps d'Astúries a Tortosa. En la mateixa línia, el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, també va assegurar que respectava la decisió de la Cambra, però que no compartia la necessitat de convidar els prínceps per presidir la cloenda del centenari. De fet, ahir al migdia ICV no havia estat convidada a participar en la recepció institucional, i només havia rebut una invitació per assistir al dinar, el preu del qual era de 60 euros per persona. «No som monàrquics i el fet que vinguen els prínceps no ens estimula», va concloure Forcadell.

També pots llegir la notícia completa a El Punt:
-Polèmica i fortes mesures de seguretat per la visita dels prínceps a Tortosa

També pots llegir:
-Quant ens costa la visita del príncep? (bloc Vent de Dalt, de Felip Monclús)
-El borbó jove, amb el dinar pagat, per Tortosa (bloc d'Emigdi Subirats)

22 comentaris:

  1. ERC, El mateix dret que us assisteix a no acudir a la recepció als Prínceps us va assistir per a presentar una moció a favor de tombar el monument i el mateix que us ha permès no presentar una moció per a rebutjar aquesta visita o la recepció. El de no anar per tenir altres "feines a fer" es graciós però infantil i covard.

    ResponElimina
  2. A mi tampoc m’estimularia un menú de 60 eurets...Segur que puc menjar millor per menys..
    Però els representants dels partits politics tenen manera de repercutir la despesa i el preu no es excusa suficient. Esser republicà no esta barallat amb mantenir unes formes.

    ResponElimina
  3. "Joves retinguts pels Mossos d'Esquadra a Tortosa durant la visita de Felip de Borbó i Letizia Ortiz"

    Diversos joves han estat retinguts pels Mossos d'Esquadra durant la visita de Felip de Borbó i Letizia Ortiz a Tortosa. Aquests joves, alguns dels quals anaven en direcció a la Plaça de l'Ajuntament per a mostrar el seu rebuig a la monarquia espanyola i a la seua presència a la ciutat, han estat identificats per Mossos d'Esquadra de paisà, i després d'intimidar-los i escorcollar-los els hi han requisat les banderes i pancartes que portaven.

    Els joves han estat retinguts durant més d'una hora i vigilats per Mossos Antivalots per tal d'impedir-los l'accés a la Plaça de l'Ajuntament i evitar així cap element discordant en la recepció. Ha estat per tant, una decisió totalment política i no té res a veure en la seguretat i la integritat física de Felip de Borbó i Letizia Ortiz.

    Els Mossos també han retingut joves que simplement passaven en aquell moment per l'Avinguda Generalitat i a la Plaça de l'Ajuntament gent més gran ha estat fortament reprimida i se'ls han pres les banderes antimonàrquiques.

    Volem denunciar la contínua retallada de llibertats, que avui s'ha visualitzat amb l'impediment d'exercir el dret democràtic a la llibertat d'expressió, i el paper dels Mossos d'Esquadra i la Conselleria d'Interior. Exigim responsabilitats polítiques a la Conselleria d'Interior i a la seua delegada a les Terres de l'Ebre, Pili Andreu, fets com els d'avui confirmen els límits de la llibertat d'expressió i de la democràcia espanyola, i legitimen encara més les crítques cap als Mossos d'Esquadra i la Conselleria que dirigeix ICV.

    Exigim als responsables polítics locals i als responsables de la visita reial un posicionament ferm i una denúncia clara dels fets.

    Finalment volem denunciem l'existència d'arxius il·legals on hi ha dades polítiques de persones que participen en moviments socials. A moltes de les persones retingudes se'ls ha preguntat sobre la seua participació en col·lectius i moviments socials de les Terres de l'Ebre, malgrat mai abans havien estat identificades per cap cos policial. L'existència d'arxiu polítics és inacceptable en un estat democràctic i està clarament prohibida per la Constitució Espanyola.

    a les Terres de l'Ebre volem viure en llibertat! prou repressió i control social!

    Casal Popular Panxampla
    www.panxampla.org

    ResponElimina
  4. Amics Pamxampleros, retinguts no el mateix que detinguts, i els antiavalots no tenen forma humana de saber que vosaltres anàveu en bones intencions (!) , Comprenc el vostre cabreig però si us voleu expressar en una manifestació crec que s’ha de demanar permís previ (com sempre ). Així son les normes... Una abraçada a tots

    ResponElimina
  5. Vos felicito, aquí ( al teatret de la vida ) cadascú fa el paper que li toca.
    L'únic, que aquesta mena de comunicat sembla que ja estes escrit abans de la vinguda.

    L'actuació del Mossos ha pogut ser mes encertada, menys o regular, però recordo que no fa gaire uns joves van ser absolts d'un delicte per haver cremat unes fotos del Rei, al cap i a la fi això es el que compta.
    Per altra part, si ha existit una flagrant violació d'algun dret, ja sabeu el que teniu que fer: Denunciar-ho, no nomes públicament, també a la comissaria.

    ResponElimina
  6. Paxampleros, es curiós que us acolliu a la mateixa constitució que consagra com a forma d'estat la monarquia que combatiu.
    Una gran mostra de coherencia!!!!

    Salut republicana!!!!

    ResponElimina
  7. "QUÉ ES LA AGITACIÓN POLÍTICA

    Es el arte de poder fijar una idea, por parte de un cuadro político, quien ante un público determinado y a partir de un acontecimiento inmediato logra su atención, partiendo del conocimiento de su lógica, costumbres, cultura y su forma de expresarse y recibir mensajes.


    Entonces, el agitador utiliza un ejemplo muy bien conocido por su base para aclarar cuál es la contradicción central -como una sola idea-contenida dentro del problema que se nos presenta. Desde ahí tratará de despertar el descontento, la indignación y la movilización del pueblo y dejará que el propagandista explique en su totalidad el carácter de la contradicción, su contexto nacional e internacional, las tendencias que éstas tienen y el fin último que perseguimos.

    El agitador, desde luego, no solo explica el carácter político que adquiere el hecho sino que también llama al pueblo a la acción. Pero esto solo es posible si se le llama a la acción en el acto, en el lugar mismo del atropello y si el ejemplo en la acción parte del mismo agitador.

    Así gana autoridad política ante la población y puede canalizar todas sus luchas y manifestaciones espontáneas contra la explotación y la opresión política. Se convierte igualmente en el principal defensor de los intereses de los trabajadores.

    De esa manera, la agitación política es un elemento muy importante que integra toda la actividad política revolucionaria. Ella nos posibilita muchas veces tener un punto de partida en nuestro trabajo para desarrollar la conciencia política de los trabajadores y para desatar su creatividad, canalizar su acción spontánea y convertirla en acción transformadora permanente."

    Perdoneu per l'extensió d'aquest gragment extret de http://www.sinaltrainal.org/javiercorrea/?p=18.

    Ho sento gent del Casal Popular Panxampla, però la major part d'accions que feu són "d'agitació i propaganda".

    ResponElimina
  8. Està molt bé desacreditar i traure importància al fet que diverses persones avui no hagin pogut exercir el seu dret a la llibertat d'expressió, o en algun cas, a la llibertat de moviments. (un noi ha estat retingut quan passava pel mercat i anava cap al seu cotxe, es veu que el noi havia participat en protestes alguna vegada i això volia dir que era també un element perillòs que calia neutralitzar, suposo...)

    Segurament eren molt perillosos (només es portaven a ells mateixos, alguna bandera i pancarta) jo crec que el greu és que es vulgue eliminar qualsevol persona crítica de l'espai per on ha de passar la feliç parella i els feliços súbdits cofois que els acompanyen...

    ResponElimina
  9. Panxampleros, que no ho sabieu que Tortosa és Zona nazional?
    Per favor, continueu en la vostra "agitació i propaganda" durant molts anys, que sou de les poques coses que redimixen este poble...

    ResponElimina
  10. Pos jo de propaganda no en vull; i menys que m’agitin i em redimeixin ... que un ja te uns anyets...!

    ResponElimina
  11. Mc Calan, tu el que no vols és propaganda contrària al que tu defenses.

    I és legitim perquè tothom ho fa, però no sé si és legitim defensar i acceptar que esta propaganda es limite en uns mètodes que estic segur que no acceptaries per a tu, ni per als teus.

    N'hi ha que teniu una nul·la capacitat d'empatia, i una doble vara de mesurar molt hipòcrita.

    En fi, n'hi ha que continuarem defensant la llibertat d'expressió, encara que això vulgue dir que quan personatges com tu n'hagueu de fer servei... també la pugueu utilitzar.

    ResponElimina
  12. Josep, jo crec amb la llibertat d'expressió però a la vegada crec amb la democràcia representativa.

    T'explico?

    Un partit polític, amb tot el de negatiu que tenen, es presenta a unes eleccions i reb X vots. Si? En un moment podrà dir m'han votat X persones. Si?

    Alguns moviments filoanarquistes-antisistem no creuen en les institucions, però van al metge, a l'escola, van en bicicleta per camins asfaltats, els recullen la brossa de casa seva. Si?

    I legítimament expressen i defensen unes determinades idees que representen a X.

    Pregunta: A quantx X representen aquests moviments?

    Com no es presenten a eleccions no sé quans votants els hi donen suport. La seva representativitat s'ha de mesurar pel nivell extern d'agitació, propaganda i soroll?

    Símil:
    Visc a un bloc de pisos. No estic d'acord com es gestiona la comunitat i a les reunions de la Junta de propietaris foto un bon catxull, però... no em presento mai per president. Que bonico.

    Qui té una doble vara de medir?

    ResponElimina
  13. el que em vols dir és que tot s'hi val contra qui no pensa com vosaltres, no?

    no entraré en el joc de números, però si t'agraden jo els miraria bé, tindria en compte quanta gent no vota, quanta vota a cada cosa. però ja et dic, crec que la sociologia és més complicada que això, i el suport que té cada cosa és difíl de medir com ho fas tu.

    si ho miréssem així, a les terres de l'ebre no haguéssem tingut dret a manifestar-mos la primavera passada. però suposo que en la teua vara de medir, llavors potser sí que era legítim, no?

    reduir els moviments socials a soroll i propaganda és pura demagogia, ho saps no?

    crec que des del principi estàs sent cada vegada menys respectuòs amb les opinions que difereixen de la teua. però el teu respecte cap a la llibertat d'opinió (dels que no opinien com tu) fa estona que l'has deixat clara.

    ResponElimina
  14. Josep: "N'hi ha que teniu una nul·la capacitat d'empatia, i una doble vara de mesurar molt hipòcrita"
    No em sento al·ludit en absolut, però no crec que aquesta sentencia demostri un especial respecte cap a la llibertat d'opinió dels altres.
    Respecte a l'atribució implícita que fas dels abstencionistes, es tant gratuïta com falsa. Si a prou feines ens aclarim en si els vots que de forma clara rep cada candidatura ( que si son prestats, que si venen d'aquí o d'allà...) ara ens posarem a atribuir el 40 % ( per posar una xifra )dels electors a qui mes ens agraden o mes empatia ens pensem que tenen. Pos molt be, potser divertit, legitim però de rigor poc.

    ResponElimina
  15. No tenim llibertat d'expressió perquè ho digue la Constitució Espanyola ni perquè el Rei sigui un gran demócrata, aquesta llibertat és fonamental, això vol dir que no ens la dóna ningú, és prèvia a qualsevol llei o règim polític. La Constitució pot dir el que vulgui, el que compta són els fets. S'han respectat avui els drets fonamentals? ¿Igual que havien "guerres preventives legítimes" (Aznar i Bush dixit) hi ha "restriccions preventives a les llibertats fonamentals" legítimes?????

    ResponElimina
  16. Emili, acabes de descriure a la PDE pel que fa a l'agit-prop, però aquests són dels bons suposo. Els del casal tenen tot el dret a protestar com qualsevol altre, independentment que tinguin X o Y vots. I malgrat siguen antisistema amb els seus impostos paguen els sous entre altres dels mossos que els retallen la llibertat d'expressió. La proxima vegada, recomano als protestants que porten jaqueta i corbata i una bandera espanyola, aixi passaran desapercebuts.

    ResponElimina
  17. "Je ne suis pas d’accord avec ce que vous dites mais je me battrai pour que vous puissiez le dire librement" Voltaire.

    ResponElimina
  18. Josep, jo no tinc cap vergonya de demanar disculpes si algú es senteix ferit i pensa que no respecto la seva opinió.

    Estàs disposat a fer el mateix?

    Podría discutir-te durant hores sobre si els drets són consustancials a la persona o venen predeterminats per la societat.

    L'home primitiu no tenia drets. Ho saps? Perquè un dret sempre té la seva correlativa obligació.

    Jo m'he manifestat moltes vegades, o et penses que tan sols et manifestes tú. I jo no et privo el dret de manifestar-te, però como t'ha dit algú vivim en societat i el dret de manifestació està regulat.

    El que et volia dir, és que la força de la raó no té rés a veure amb la raó de la força. Força, pots pensar tú, és la que utilitzen els Mossos d'esquadra quan t'identifiquen. Però força també és violentar l'activitat de terceres persones.

    Que pensaries si entrés gent amb pancartes al Casal i comencés a vociferar en contra dels antisistema?

    Ho tolerarieu pacíficament? Admetrieu que hi ha gent que pot pensar diferent a vosaltres? Els deixarieu fer pintades a les vostres portes, al vostre mobiliari?

    Ai, Josep, aquesta doble vara de medir de la que acuses als altres...

    ResponElimina
  19. Lluís, la PDE també utilitza "l'agit-prop". Però els seus objectius finals semblen més definits, i ordenats cap a la consequció d'un objectiu comú. I de fet, l'han aconseguit en diferents ocasions.

    Per tant no és un tema de bons i dolents (fa anys vaig deixar de veure pelis de vaqueros-bons i indis-dolents).

    El mitjà potser el mateix, però el fi és molt diferent. Tinc la sensació que uns esgoten la seva activitat amb el mitjà. Manca de profunditat en la seva estratègia?

    Tot, des de el respecte. Però respecte per tots, sempre dic el mateix. Caldria conjugar: jo penso diferent, tú penses diferent, ell pensa diferent, nosaltres pensem diferent, vosaltres penseu diferent, ells pensen diferent. I no passa rés!!!!

    ResponElimina
  20. Josep; penso que ha quedat molt entenedor, i molt ben explicat pels meus predecessors, que la discordança en idees no mereixen els qualificatius que m’has obsequiat.
    Podria maxacarte verbalment, però avui m’has agafat conciliador.

    ResponElimina
  21. No sé què teniu contra l'agit-prop. Tots els grups amb ambició d'influir sobre un o altre aspecte utilitzen els mitjans de que disposen, siguen més o menos sofisticats, per a aconseguir-ho. No calen tantes mostres de falsa ingenuïtat, que un ja té uns anyets també...

    ResponElimina
  22. Jo personalment no tinc rés en contra de "l'agit-prop", però com he dit abans m'agrada conèixer (o entendre) quin és l'objectiu.

    Perquè el que és ingenu és pensar que amb unes pancartes contra la monarquia i una campanya crítica contra la seva vinguda a Tortosa, es pot aconseguir una república.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta