11 de febrer del 2010

[Nota de premsa] La galera i l’ostra rissada, protagonistes de la propera diada gastronòmica a la Ràpita

Sant Carles de la Ràpita repartirà el proper 20 de febrer, al pavelló firal, 350 quilos de galeres i 250 quilos d’ostres, en el marc de la sisena Diada de la Galera i l’Ostra Rissada que organitza la Regidoria de Turisme. Destaca la participació de dos restaurants més que en les anteriors edicions, amb un total de 15 establiments que cuinaran els diferents plats, així com la Confraria de Pescadors Verge del Carme, la Unió de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre i la marca Ostres del Delta l’Avi Agustí, que subministraran el producte fresc. Tanmateix, la Regidoria de Turisme ha convidat la comarca veïna del Baix Ebre a participar en la diada per tal de donar continuïtat a l’intercanvi gastronòmic amb altres territoris que es va impulsar l’any 2008. Aquesta iniciativa ha permès que restaurants de la comarca del Matarranya i dels municipis de Montblanc i Valls promocionessin els seus productes en les diferents diades gastronòmiques que s’organitzen al llarg de l’any al municipi rapitenc. En aquesta ocasió, la comarca del Baix Ebre estarà representada pel restaurant Torreó de l’Indià-Hotel Villa Retiro, de Xerta, que recentment ha obtingut una Estrella Michelin. Al costat dels restaurants, estarà l’associació d’empresaris de l’Estació Nàutica de Sant Carles de la Ràpita que aprofitaran la celebració gastronòmica per ofertar seves activitats nàutiques als visitants.

Pel que fa a l’organització de la diada, un dels canvis que s’ha fet és la venta anticipada de tiquets de degustació que ja es poden adquirir, al preu de 4 euros, als diferents establiments que participen en la diada. Així ho va anunciar ahir la regidora de turisme, Rosa Anglés, durant la roda de premsa de presentació del certamen. Al mateix temps, la diada del dia 20 de febrer serà el tret de sortida de la Setmana de la Galera i l’Ostra Rissada, durant la qual els restaurants col·laboradors oferiran, entre el 20 i 28 de febrer als seus establiiments, menús especials de 35 euros amb aquests dos productes del mar.

D’altra banda, la regidora de Turisme, Rosa Anglès, va anunciar ahir, en la roda de premsa de presentació del certamen, que aquest serà l’últim cop que l’Ajuntament organitzarà la diada de la galera i que serà el Col·lectiu de Cuina la Ràpita-Delta de l’Ebre qui, a partir de l’any vinent, se’n farà càrrec de la seva organització.


Es mantenen les captures però baixa el preu de la galera


La galera de la llotja rapitenca i l’ostra rissada de les badies del Delta de l’Ebre ecoincideixen en un mateix certamen gastronòmic des de l’any passat, ja que abans es promocionaven per separat. A principis d’any, es dedicava una diada a la galera i al mes de juny, a l’ostra i el musclo. L’organització va decidir canviar aquest format perquè és en les dates actuals, quan l’aigua està més freda, que tant la galera com l’ostra estan en les millors condicions per al consum. L’any 2009, la galera va representar el 10 per cent del total de captures que van entrar a la llotja rapitenca. Concretament, es van capturar 311 tones de galera, aproximadament la mateixa quantitat que el 2008. La principal diferència entre un any i l’altre va ser el preu, que l’any passat va baixar un 25% respecte el 2008 i va suposar una pèrdua de 300.000 euros. Les dades les va donar ahir el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Reverté.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta