22 d’abril del 2010

La CANC continua la roda d'assemblees informatives i convoca una protesta a Ascó

[Nota de premsa] La CANC inicia una nova ronda d’assemblees informatives als municipis de la Ribera d’Ebre i Terra Alta, dirigides a facilitar informació contrastada sobre el cementiri nuclear. La primera d’aquestes assemblees informatives es va realitzar divendres passat dia 16 d’abril al Casal de Garcia, on hi van assistir més de 150 persones de la població. El ponent va ser el geògraf i professor a la URV, i portaveu de la CANC, Sergi Saladié.

En el torn de preguntes, els assistents van demostrar el seu interès en el tema, donat el gran nombre de intervencions que varen fer. Un veí de García afirmà: “Els pobles que no cobren de la central nuclear, tenen els mateixos equipaments que nosaltres”, deixant entreveure que el model nuclear no acaba aportant més benestar que altres models. Una altra veïna del poble digué: “Com pot ser que amb una majoria de la societat i del territori que no vol el cementiri, l’Estat espanyol encara mantingui la candidatura d’Ascó?”. La majoria de les intervencions van mostrar la seva indignació amb aquest fet, traslladant així tota la responsabilitat al PSOE, al capdavant del Govern espanyol i el Ministerio de Industria, i que és l'encarregat últim de desestimar definitivament la candidatura d'Ascó.

Les properes assembles i actes previstos seran el 30 d'abril a La Fatarella i el 7 de maig a Tortosa i a la Palma d’Ebre. El 21 de maig a Ascó hi haurà una jornada de protesta amb xerrades i diversos actes reivindicatius.

La CANC vol recordar que el rebuig a la candidatura d’Ascó a acollir el cementiri nuclear és total, amb 140 Ajuntaments, 12 Consells Comarcals, les Diputacions de Tarragona i Lleida, i el Parlament de Catalunya, que han aprovat mocions/resolucions en contra del cementiri.

D’aquestes institucions, destaquen els 8 ajuntaments de la zona nuclear d’Ascó (Móra d’Ebre, Flix, Corbera d’Ebre, La Fatarella, La Palma d’Ebre, La Torre de l’Espanyol, El Molar, i Vinebre), que representen el 62% dels municipis d’aquesta àrea i el 80% de la seua població. En el conjunt de les Terres de l’Ebre i el Priorat, el 80% dels municipis (60 ajuntaments) s’han posicionat en contra del cementiri, igual com ho han fet tots els Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre i el del Priorat. La resolució del Parlament de Catalunya en contra del cementiri es va aprovar amb 111 vots a favor i cap en contra.

Per altra banda, més de 150 entitats de tota Catalunya s'han manifestat en contra d'ubicar el cementiri a Ascó, i la CANC va presentar gairebé 7000 al·legacions contra aquesta instal·lació.

I segons una enquesta encarregada pel propi ajuntament d’Ascó, el 60% dels habitants de la comarca de la Ribera d’Ebre estan en contra del cementiri nuclear.

Al marge del consistori asconenc, cap ajuntament, cap institució, cap consell comarcal, cap organització, cap sindicat, cap patronal, ni ningú, ha aprovat en els seus òrgans de decisió cap resolució ni moció de suport a la candidatura d’Ascó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta