19 d’agost del 2010

Cinc detinguts per haver comprat dones i obligar-les a prostituir-se a la Ràpita

Les noies eren obligades a prostituir-se al costat de la carretera N-340.
Foto: CCCB a 
ADN
Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut cinc homes, d'entre 20 i 32 anys, per la seua presumpta implicació en la compra de dones romaneses per obligar-les a prostituir-se en la carretera N-340, al seu pas per Sant Carles de la Ràpita. En el moment dels arrestos, el grup suposadament s'estava lucrant de l'explotació sexual d'onze dones d'entre 19 i 38 anys.

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, la investigació policial ha estat dirigida pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d'Amposta, i iniciada fa poc més d'un mes. Les dones, presumiblement, eren captades a Romania per homes que, sota una falsa aparença de relació sentimental, els prometien una vida millor a Catalunya. En arribar a la província de Tarragona, eren venudes a un grup de proxenetes que les obligava a exercir la prostitució a peu de carretera.

El grup es comportava violentament amb les víctimes si es resistien a prostituir-se, amb contínues amenaces de mort, agressions físiques i sexuals i vexacions, alhora que les obligava a mantenir relacions sexuals amb els membres del grup. Fins i tot, havien arribat a tancar en un domicili una dona durant cinc dies, sent agredida i vexada constantment per, finalment, tornar-la a la carretera a continuar amb la prostitució.

Les dones havien de realitzar qualsevol tipus de servei demanat pel client, inclús sense cap tipus de protecció ni precaució, i al preu que marcaven els proxenetes. En finalitzar la jornada, havien de lliurar-los tots els diners. En cas que la dona quedés embarassada, l'obligaven a continuar amb la prostitució fins a un estat avançat de gestació i posteriorment li feien interrompre l'embaràs de forma temerària, posant en perill la seua vida.

La investigació policial, que es dóna per conclosa, ha culminat amb la detenció de cinc persones, totes elles amb domicili a Vinaròs, per la seua presumpta participació en els delictes relatius a l'exercici de la prostitució, contra els drets dels treballadors de ciutadans estrangers, agressions sexuals, detenció il·legal i contra la salut pública. Els arrestats van passar a disposició judicial divendres passat i el jutge va decretar presó provisional per a tots ells. Els agents continuen fent gestions per localitzar la resta de víctimes d'aquest grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta