12 de novembre del 2010

La plataforma recorda a l'alcalde del Pinell el resultat de la consulta

El model a seguir al Pinell de Brai és la rehabilitació de la pedrera Elena, a Cerdanyola del Vallès.
La Plataforma de Veïnes i Veïns del Pinell de Brai ha volgut recordar, a través d'una carta adreçada al conjunt de la població, el resultat de la consulta popular que es va celebrar el 17 d'octubre sobre el projecte de l'abocador. El col·lectiu explica que el 5 de novembre es van entrevistar amb l'alcalde, Pere Martí (CiU), i amb un regidor, i que no els van assegurar que respectaran el resultat de la consulta ciutadana, que no era vinculant. “Vam donar un exemple de civisme i de democràcia”, ha destacat la plataforma. 456 veïns van votar en contra de restaurar l'argilera amb bales plastificades del rebuig de residus sòlids urbans, i 212 veïns van votar-hi a favor. “El Pinell ha dit que no a un model de país que condemna els pobles petits, i especialment les Terres de l'Ebre, a quedar-se la major part d'instal·lacions molestes i perilloses de Catalunya”, diuen. Segons la plataforma, la voluntat del poble hauria de ser respectada, i no saben per quina raó l'alcalde no va respondre si acataria el resultat. La plataforma demana l'anul·lació del conveni amb les empreses interessades i l'abandonament definitiu del projecte.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 12-11-2010 Pàgina 11

1 comentari:

  1. Seguim sent serfs dels comtats.
    Ufanosos ells, i plens de gent, es dediquen a consumir l'energia generada en la Catalunya pobra per mantindre les seves elevades tasses de consum elèctric. Mentrestant, la Ribera d'Ebre acull els seus residus a Tivissa.
    No contents amb això, la Terra Alta, sobre tot, i el Baix Ebre son objecte de l'especulació energètica amb la construcció i el projecte de centenars de molins de vent que seguiran amb aquest servatge destructor del nostre patrimoni.
    Lo de l'abocador del Pinell és un altre premi dels comtats a la nostra servitud. Un regal de brossa que ells, i només ells, han d'assumir pel seus desgavells i consumisme.
    Es tan fàcil l'espoli que a molts els pot semblar, fins i tot un regal dels Deus.
    Els que estimen la terra desperten i diuen prou.
    Els polítics, empegats als seus "sillons", mentrestant, ajupen el cap i belen.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta