19 de març del 2011

L'alcalde revela que ja havien decidit tombar la casa de Pedrell


A part de la policia local i dels tècnics de l'empresa municipal de gestió urbanística (GUMTSA), les primeres autoritats que van arribar al carrer Replà i a la plaça de Sant Joan van ser l'exalcalde Joan Sabaté i altres regidors del PSC, ja que es trobaven molt a prop. Poc després ho feia el regidor de Seguretat, Jordi Folqué. Més endavant també va acudir-hi la primera tinenta d'alcalde i regidora d'Acció Social, Anna Algueró, després de parlar telefònicament amb el president de l'associació de veïns de Santa Clara, Manolo Cardona. Abans de l'alcalde i de la regidora d'Urbanisme, encara va arribar primer el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, acompanyat pel president dels Amics dels Castells i del Nucli Antic, Jordi Jordan.

“La casa ja estava molt malmesa i, respectant tots els procediments amb la comissió de Patrimoni, teníem previst enderrocar-la”, va afirmar Ferran Bel. Segons l'alcalde, la demolició de la casa natal de Felip Pedrell ja estava inclosa, com a millora a les obres, en el projecte de reurbanització de la plaça de Sant Joan i del carrer Replà. Bel va anunciar que habilitaran un pas per als veïns, i que dilluns començaran les tasques de desenrunament de l'immoble afectat. L'alcalde va sentenciar que rehabilitar la casa era inviable, i va admetre que havien rebut denúncies veïnals que alertaven de la precària situació de l'edifici.

+Àudio:
-L'alcalde de Tortosa explica que ja tenien previst enderrocar la casa natal de Felip Pedrell amb motiu de les obres a la plaça de Sant Joan
-L'alcalde de Tortosa afirma que ja havien descartat rehabilitar la casa de Felip Pedrell per fer-hi una casa museu


Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta