15 de juny del 2011

Les diputades de l'Ebre rebutgen el setge dels 'indignats' al Parlament


Les xarxes socials han estat aquest dimecres una via molt directa de saber com han viscut les diputades i el diputat de les Terres de l'Ebre la jornada de protestes al parc de la Ciutadella de Barcelona. La regidora tortosina i diputada de CiU, Meritxell Roigé, recordava al seu mur de Facebook que dissabte ja va haver de sortir escortada de l'Ajuntament de Tortosa, assetjada i increpada pels 'indignats', i que avui no l'han deixat entrar a peu al Parlament del país. "M'han empès i he entrat amb un cotxe de policia", ha escrit abans d'afirmar que és "lamentable i inacceptable" que, "en nom de no sé què", li hagen impedit fer la seua feina. L'exregidor Joan Caballol ha escrit en el mur de Roigé a Facebook un missatge d'ànim, i també els nous regidors Alfredo Ferré i Domingo Tomàs. En concret, el nou regidor de Festes i Serveis s'ha declarat "emprenyat amb tanta indignació gratuïta". "Et pots indignar, et pots enfadar i et pots manifestar, però mai pots perdre el respecte a les persones i a la seva llibertat", ha conclòs Roigé poc després.

A través del seu mur a Facebook, la també diputada tortosina de CiU, Mila Fernández, ha tranquil·litzat alguna de les seues amistats i ha fet una referència molt breu sobre la protesta dels indignats: 'Seria mes facil si fessin servir les eines de la democracia per dir la seva...' A banda, ha penjat al seu mur un enllaç a la declaració unitària del Parlament de Catalunya. L'altra diputada ebrenca de CiU, l'ampostina Annabel Marcos, també ha tingut problemes per accedir al Parlament. De fet, segons diverses fonts, Marcos ha hagut de ser atesa amb una crisi d'ansietat pels serveis mèdics de la cambra catalana, després d'haver rebut una poalada d'aigua i d'haver estat sacsejada pel braç per alguns dels 'indignats'.

Per la seua banda, la regidora d'Ulldecona i diputada del PSC, Núria Ventura, ha penjat un article al seu bloc personal, titulat 'Trista i indignada'. "Avui he arribat plorant al Parlament", ha escrit Ventura, que ha intentat entrar al Parlament en quatre ocasions: una en tasi, una a peu i dos en seguici oficial. "El que he viscut no ho oblidaré. Insults, crits, empentes ... un espectacle dantesc protagonitzat per violents camuflats d’indignats cridant contra els polítics, dient ser la veu del poble i intentant bloquejar el normal funcionament d’una institució que és la seu de la sobirania popular. I això té un nom: feixisme", ha conclòs la diputada socialista. "Això no és broma i no fa gràcia que ataquin o insulten diputats i diputades o treballadors i treballadores del Parlament. Apel·lo també a la responsabilitat dels mitjans de comunicació en tot això", ha remarcat Ventura, que és periodista de professió. Però Ventura ha anat més enllà: "Avui l’únic que s’ha aconseguit és que no es parli de l’aprovació dels pressupostos de les retallades, uns pressupostos amb què CiU i PP han començat a caminar junts per desmantellar l’estat del benestar i uns pressupostos que posen la directa en la privatització de serveis públics com la salut. Tot plegat, digne de qualsevol república bananera i no del nostre país. La imatge de Catalunya arreu del món avui està sota mínims. I jo estic trista i indignada".

El regidor de Deltebre i diputat del PP, Joan Bertomeu, no s'ha topat directament amb els manifestants, ja que ha accedit al recinte del Parlament dins d'un vehicle policial.

Imatge: CiU a Flickr

3 comentaris:

  1. A la Meritxell: no vas veure com t'oferien flors?
    Jo si. La guardo seca i xafada a casa. Romàntic que és un.
    Tanta patxoca que feies en les grenxes allisades i els tacons fins com agulles. I com t'agafaves al Ferran! Hi ha "feeling" entre els dos, ho sento.
    Et dedico un conte:

    Era una vegada un iaio que deia quelcom així:
    "Mane qui mane, és igual.
    Als titellaires no els importa canviar canviar de titelles.
    Les titelles no poden dir res més que el que diuen els titellaires.
    Los titellaires han de fer lo impossible que a que als petits rics els hi agrade l'espectacle, els pares els paguen i puguen tornar a actuar en les seues festes."
    I els nets li preguntaven:
    - I no res més?
    - Bé només una petita cosa, responia l'avi:
    "Que en cada festa moltes formigues son xafades. Però en això ni les titelles, ni els titellaires, ni els que els hi paguen, ni els fills d'estos s'hi fixen mai"
    Y colorin, colorado...

    ResponElimina
  2. Se'n pot parlar molt dels incidents d'ahir i de fet tots els mitjans en van plens i no crec que jo aporti res nou.
    Només dir que ahir la notícia havía de ser els pressupostos i d'aquests no se'n va parlar.
    A qui ha beneficiat doncs, tots aquests aldarulls?
    I si és indignant veure com algú maltracta a algú altre, com és d'indignant que uns polítics no sàpiguen fer front als problemes del seu país i els que paguin siguin sempre els més desfavorits?

    ResponElimina
  3. Han comés un greu error, doncs aquestes pràctiques si alguna cosa no són, és democràtiques. A més l’ús de la violència com avui, desprestigia un moviment que va començar sent una molt bona idea i que està degenerant molt.

    Per cert hi ha un vídeo, que acusa a un grup de mossos infiltrats de ser els instigadors dels actes violents. http://www.youtube.com/watch?v=k5rtJes8MeI. Queda patent que estaven infiltrats, però no crec que fossin els “violents”, al vídeo no es veu.
    De totes maneres no és la primera vegada que es parla de la existència de grups d’infiltrats” que es dediquen a exaltar a la massa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta