15 de juny del 2011

La XVIII Mostra de Jazz de Tortosa serà de cine


Chucho Valdés, Kyle Eastwood i la Bir Band de les Terres de l’Ebre seran els plats forts de la divuitena edició de la Mostra de Jazz de Tortosa, que enguany es farà del 27 de juny al 2 de juliol. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el director d’Acadèmic, Xavi Bertomeu, han presentat aquest dimecres el programa de la mostra, que en aquesta edició se centrarà en la llarga i fructífera relació entre el jazz i el cinema. De fet, Kyle Eastwood és el fill del director Clint Eastwood, i ha participat en algunes bandes sonores d’algunes pel·lícules del seu pare. Eastwood actuarà el dissabte, 2 de juliol, al teatre auditori Felip Pedrell...



També el concert de la Bir Band de les Terres de l’Ebre tindrà un repertori amb composicions i arranjaments molt lligades al cinema, amb estàndards del jazz escrits per músics com Glenn Miller, George Gershwin o Henry Mancini. La Bir Band és una formació integrada per 18 músics de les Terres de l’Ebre, que actuarà el dijous, 30 de juny, a l’auditori de Tortosa...

Finalment, l’altre plat fort de la Mostra de Jazz serà l’actuació de Chucho Valdés, que actuarà el divendres, 1 de juliol, a l’auditori Felip Pedrell. El fill de Bebo Valdés oferirà un concert amb la seua nova formació, els Afro Cuban Messengers. D’altra banda, la Mostra de Jazz ha convidat el director espanyol de cinema Fernando Trueba, que ha estrenat la pel·lícula d’animació Chico i Rita, basada en la vida de Bebo Valdés.



Les entrades als tres concerts que es faran al teatre auditori tindran uns preu d’entre cinc euros i vint-i-cinc euros. Amb tot, hi haurà abonaments a vint euros i també a trenta-cinc euros. La Mostra de Jazz de Tortosa es completarà amb altres concerts gratuïts i amb la cinquena edició de l’Espai del Jazz Jove dels Països Catalans, on actuaran un total de 13 formacions. El programa també inclou la vuitena edició de les jornades gastronòmiques de la Cuina Cajún, amb la col·laboració de l’associació de restauradors Platigot. La gran novetat d’enguany serà una ruta de tapes i begudes per nou bars i restaurants, amb degustacions a només dos euros i mig.

Finalment, al restaurant La Caseta del Formatge es podrà veure l’exposició El somni del Louis, mentre que al bar Sport hi haurà una mostra amb una selecció de les obres que van participar en el concurs de cartells de la Mostra de Jazz, i que enguany va guanyar un artista d’Ulldecona, Josep Redó Carceller.

3 comentaris:

  1. Molt bona Brian, i lo millor encara, l’Espai del Jazz Jove dels Països Catalans, 13 grups. Saba nova.
    L'agraïment a Xavi Bertomeu i col·laboradors. Estos dies, Tortosa sembla una altra.

    ResponElimina
  2. Podrien projectar Chico i Rita a Tortosa. Si no se m'ha passat per alt als cines de Roquetes no va arribar mai.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta