15 de juny del 2011

L'Ajuntament de Tortosa busca nou gerent i renova els representants sindicals


Canvis en l’organigrama de l’Ajuntament de Tortosa, en la junta de personal, i en el comitè d’empresa del consistori. El gerent de l’Ajuntament, Cèsar Saura, ha plegat aquesta setmana i aquest dimarts ja s’ha incorporat a una activitat privada. Segons va assenyalar l’alcalde, Ferran Bel, l’Ajuntament incorporarà una altra persona com a gerent, però no serà a curt termini, sinó en els propers mesos.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa ha fet aquest dimarts eleccions sindicals a la junta de personal i al comitè d’empresa. Els funcionaris i el personal contractat han elegit els representants que hauran de negociar la revisió del conveni col·lectiu amb el nou govern de Ferran Bel. A les eleccions de la junta de personal, la participació ha estat del 74%, i la USOC ha aconseguit quatre representants entre els funcionaris. Per contra, la UGT tindrà tres delegats, i CCOO, dos representants. Fins ara, els tres sindicats estaven empatats amb tres delegats cadascun. Quant al comitè d’empresa, on hi ha representat el personal contractat, la USOC, la UGT i CCOO han empatat a tres delegats. En aquest sentit, la USOC i la UGT han millorat la seua representació, mentre que CCOO ha perdut un delegat. A més, en l’anterior comitè hi havia un delegat independent, que ara ja no hi serà. La participació a les eleccions al comitè d’empresa de l’Ajuntament de Tortosa ha estat del 60%.

A banda de la revisió del conveni col·lectiu, tant la nova junta de personal com el nou comitè d’empresa hauran de vigilar l’aplicació de la nova relació valorada de llocs de treball, un acord que Ferran Bel va poder tancar a finals de febrer. El document avaluava i definia les responsabilitats i les condicions laborals i salarials de 199 treballadors. Durant els propers cinc anys, caldrà millorar el salari a 166 treballadors, i congelar el sou a 33 empleats. Però aquesta relació valorada de llocs de treball encara no ha estat aprovada per l’assemblea de treballadors de l’Ajuntament, ni tampoc ha estat ratificada en el ple del consistori.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta