10 de juny del 2011

Marc Mur (PSC) serà l'alcalde de Flix amb el suport d'ERC i sense CiU


Flix no tornarà a tenir govern d'unitat, com en els dos mandats anteriors. Els grups municipals d’ERC, amb tres regidors, i del PSC, amb cinc regidors, han segellat un pacte de govern per als propers quatre anys, que deixa fora la candidatura de CiU, que ha liderat Montserrat Estela. D'aquesta manera, el nou alcalde de Flix serà el socialista Marc Mur, qui farà públic el nou cartipàs municipal durant la setmana que ve. En aquest sentit, caldrà veure quin és el paper que tindrà la candidata republicana, Fina Carranza. Segons ERC, entre els motius que han portat els republicans a prioritzar el pacte amb el PSC hi ha la coincidència programàtica i la valoració positiva que totes dues formacions han fet de la col·laboració iniciada ara fa vuit anys amb els governs de consens liderats pel republicà Pere Muñoz i pel socialista Òscar Bosch.

En canvi, CiU ha valorat molt negativament l'acció de govern durant la campanya, i això ha pesat en la decisió final del PSC i d'Esquerra. En aquest sentit, Estela havia estat presidenta de l'Associació Volem Viure a Flix, un col·lectiu veïnal força crític amb el govern municipal. En concret, ERC ha lamentat les divergències sobre el model de poble que defensa CiU, i molt especialment el "fort posicionament a favor del cementiri nuclear" a Ascó que tenen els integrants de la candidatura encapçalada per Estela. L'assemblea local d'Esquerra va aprovar l'acord amb el PSC per unanimitat, tot valorant de forma molt positiva que Flix puga disposar d'un govern fort i cohesionat, "per afrontar amb èxit els reptes lligats a la diversificació econòmica, els treballs de descontaminació de l’embassament, la Llei de Barris i la promoció del patrimoni cultural, natural i turístic del municipi".

Imatge: ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta