30 de juny del 2011

Tortosa rehabilita l'església de Sant Francesc per instal·lar-hi un centre de menors


Tortosa ha iniciat les obres de rehabilitació de l'antiga església de Sant Francesc, al barri de Santa Clara, al nucli antic, per convertir-la en Centre Obert, un espai que acollirà diferents dependències municipals d'Acció Social per formar infants i adolescents amb problemàtiques socials. La reforma de l'edifici està inclosa en el pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat), amb el finançament a parts iguals de l'Ajuntament i de la Generalitat. El pressupost és de 899.687 euros i el termini d'execució, de 7 mesos. L'empresa que durà a terme l'obra és Emcofa, sobre un projecte de l'arquitecte Ramon Valls. Aquest dijous al matí, han fet una visita a les obres l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; la tinent d'alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé; la tinent d'alcalde de Serveis a les Persones i regidora del barri, Ana Algueró, i l'arquitecte, amb representants de l'empresa constructora. L'equipament tindrà una superfície total de 583 metres quadrats, i limitarà amb el recinte del Calvari de Santa Clara. La intervenció que es planteja respectarà la fesonomia original de l'església, adaptant l'equipament resultant als nous usos. Un dels elements originals més destacats del temple són unes pintures al fresc ubicades a la volta i en algunes capelles, les quals estan datades al segle XIX i són obra de Manuel Marqués i Josep Dolz. Per la seua banda, l'església és del segle XVII, d'estil barroc popular.

Imatge: Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. Mi no entender nada...., pero nada de nada.
    Quines ganes d'ocupar llocs tant xulos en oficines.
    Per cert el Balnerari del Porcar no el rehabilitaran com a balneari?
    Pos ja tocaria....
    Cambio muñeca chochona por perrito piloto!

    ResponElimina
  2. I els infants i adolescents amb problemàtiques socials han d'anar a l'esglèsia a formar-se? Més aviat sembla que els vulguen "redimir"

    Amb tants edificis buits com hi ha!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta