19 de juliol del 2011

La Festa del Renaixement presenta el 'Mengeu de Festa' i estrena una aplicació d'Android


El regidor de Festes, Domingo Tomàs, ha presentat aquest dimarts al mercat municipal de Tortosa els menús del Mengeu de Festa de la XVI Festa del Renaixement, que enguany serà del 21 al 24 de juliol. Tomàs ha estat acompanyat per la restauradora Margaret Nofre, de l'associació Platigot, i ha valorat molt positivament l'aportació que la gastronomia en l'èxit de la Festa del Renaixement, gràcies a l'aposta per recuperació i actualització de la cuina del segle XVI. Per la seua banda, Nofre ha fet una demostració de la cuina del Renaixement al passeig central del mercat, tot preparant el plat oficial de la setzena edició de la festa. Serà el saitó en cassola, un plat que el públic present ha pogut degustar durant la presentació. La recepta ha estat extreta, segons ha detallat Nofre, del conegut receptari 'Llibre del Coch', escrit l'any 1520 per Robert de Nola. Els locals que enguany participen en el Mengeu de Festa són Los Banys, La Torreta de Remolins, Nolla, Lizarrán, Paiolet, Lo Llaüt, Marisc Mediterrani, Sant Carles, Nou, Sport, Farcit, Amets, L'Arlequí, El Riu, L'Estudi, Angelita, Fusteria, Hotel Corona, La Inglesa, Pallarés i La Petja.

D'altra banda, Tomàs ha aprofitat l'acte al mercat municipal per presentar la nova aplicació de la Festa del Renaixement per a telèfons mòbils amb sistema operatiu Android. Així, a través del Market, és possible accedir i descarregar-se el llistat dels restaurants que formen part del Mengeu de Festa, així com els menús i particularitats de cadascun. També hi ha un accés directe al programa de la XVI Festa del Renaixement i al web, a més d'altres serveis (com un mapa amb els espectacles, les tavernes de la Ruta de la Saboga, els pàrquings i els espais d'interès) que facilitaran la difusió de la informació. Aquesta aposta per les noves tecnologies ha estat possible gràcies a una aplicació desenvolupada per TarracoDroid amb la col·laboració d'EbreAndroid. Teniu més informació al bloc d'EbreAndroid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta