25 de setembre del 2011

Les joventuts del PP reclamen una beca-transport per als estudiants tortosins

Noves Generacions del PP de Tortosa ha anunciat el seu compromís d’impulsar, mitjançant el grup municipal del PP tortosí i el seu portaveu, Xavier Dalmau, una beca-transport per a tots aquells estudiants universitaris o de formació professional (FP) superior. La proposta anirà dirigida a tots aquells estudiants empadronats a Tortosa i consistirà en el pagament del 50% de les despeses en transport, fins a un màxim de 300 euros, però només per aquells estudiants que hagin de desplaçar-se fora del municipi per cursar els seus estudis. El president de Noves Generacions de Tortosa, Jaume Solé Purcalla, ha explicat que "aquesta beca premiarà l’esforç de l’estudiant, ja que només en podran accedir aquells que hagi aprovat el 100% de les assignatures del curs corresponent”.

Imatge Jaume Solé Purcalla, a Facebook
Enhanced by Zemanta

41 comentaris:

  1. Este dissabte passat vam organitzar un acte molt interessant, desprès de presentar en públic la proposta vam fer una visita guiada per la Catedral, molt xula, jo la recomano a qui no l’hagi fet ja, i desprès vam anar a dinar a les piscines de Jesús, on tenim un regidor de les NNGG (Pau Fernández, regidor de Jesús).
    Vam tindre les visites dels presidents locals de NNGG de Cambrils, Gandesa, Barcelona, Ulldecona, Lligallo, Amposta, Sant Feliu, així com els regidors de Tortosa i Roquetes i també ens va acompanyar José Antonio Coto, president de noves de Catalunya i diputat al Parlament de Catalunya.
    Tot un èxit, gràcies al treball de tots els que formem la junta de NNGG a Tortosa.

    ResponElimina
  2. Jaume, tu també aprovaras el 100% de les assignatures? xD

    ResponElimina
  3. No xiqueta me penso que no jajaja, però bé, ja serà un extra més per aconseguir-ho.

    ResponElimina
  4. Apartant bromes..la iniciativa és força bona! A veure si la tiren endavant

    ResponElimina
  5. I d'on trauran els diners, pos no ténen ni un duro ???

    També penso que la iniciativa és bona, però potser també s'hauria de tenir en compte als estudiants de famílies amb poc recursos, ja que l'excelència ??? s'hauria de premiar d'alguna altra manera i no precissament amb calers ...

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. A veure Gutijaume, primer, ets protagonista de la noticia ( foto inclosa ) i en compte de parlar-nos de la iniciativa ens expliques que vareu anar a la Catedral i a dinar a les piscines de Jesús. Sort que no vareu anar a les de Tortosa.
    I l'important: no te'n recordes quant vareu criticar ( jo també ) la universalitat de determinades pagues, ajuts i/o subvencions del govern de Madrid ? ( 420 €; 2.500 € x fill )

    ResponElimina
  8. Xeic si hi ha diners per algunes coses perquè no la pot haver per a una beca-transport d’aquestes característiques? Estem parlant d’una beca acotada al 50% de les despeses, amb un sostre (300€) i que depèn de l’aprovació d’aquest 100% de les assignatures matriculades, per tant la despesa pública crec que serà quasi imperceptible per l’ajuntament.

    El cas que tu comentes de fer-ho segons el poder adquisitiu de les famílies és algo que ja es fa amb la beca general de mobilitat, nosaltres hem pensat que l’idoni seria fer aquest “premi” a l’esforç.

    Jotabe el que feia era ampliar-vos la notícia, explicar-vos que a part d’aquesta iniciativa ens varem reunir a Tortosa gent de “noves generacions”, incloent regidors, presidents locals i el diputat Coto. És algo que en tots els anys d’història del partit no sé si s’havia fet mai.

    I per últim estaria bé que entenguessis que la naturalesa d’una subvenció o ajuda és molt diferent al d’una beca i més si, com aquesta premia l’esforç de l’estudiant, seria com l’empresa que paga extres al seu treballadors si assoleixen uns objectius concrets. Com deia, la naturalesa dels 420€ responia a característiques molt diferents que fan que la seva comparació sigui força difícil.

    ResponElimina
  9. Barrejar criteris acadèmics i econòmics per afavorir els gastos de transport me sembla una mica surrealista, seria més just potser fer-lo equivalent als resultats acadèmics, perquè si no ho entenc malament a la que ne suspengues una, adéu ajudes. Mirar ajudes per ingressos familiars, llunyania del centre d'estudi i resultats acadèmics, me sembla que si sumem factors ja no us aclarireu per tramitar-les. Ja me diràs d'on treuràs los quartos...i molt bonic el NODO del vostre dia d'excursió a les piscines rollo xiquets de parvulets en companyia de l'il.luminat aquell de les revisions sanitaries per a inmigrants...en fin,la que mos espera entre convenients i peperos...

    ResponElimina
  10. Saberut dis-me el teu mail i et passo les fotos.

    ResponElimina
  11. Últimament els teus comentaris han perdut brillo, ordre i coherència, l'edat no perdona eh? ;)

    L’excusa de que no hi ha diners, no és una excusa vàlida, i més quan aquesta legislatura s’han creat càrrecs nous i s’han executat obres públiques, la despesa en aquest tema seria força inferior. En fi...millor estaríem en socialistes i republicans no?

    ResponElimina
  12. Ja estic aquí Gutijaume, ja ho he entès. En temps de crisi, amb els calaixos buits i retallades a punta pala, ara, ens dedicarem a donar DINERS ( dis-li beca, subvenció, ajut ) sense està obligats.
    Dius que la meua comparació no és encertada -tot és opinable- . Ara tu em compares la beca transport amb una paga extra d'un empresa a un treballador per l'assoliment d'uns objectius. Tu ho has dit: uns objectius. Què creus que aquests objectius passen per formar-se el treballador, per estudiar o més aviat per vendre més televisors, fer més torni-llos o fer més hores ?
    I clar, nego la major. Si parles de baca/transport i no la supedites als ingressos del destinataris o families, a mi, per ideologia, si vols, no em serveix.
    És que si ho pensem bé és gros ( sobre tot si faig abstracció que ve del PP ). proposeu, ni més ni menys, que la dotzena d'estudiants que puguin haver aprovat el 100 % de les assignatures, tinguin la beca, si son fills de Bau ( permeteu-me el símil abans es deia així ) és igual " premiem l'esforç " dieu. Aquell que aprovi el 90 % i sigui fill d'un mileurista, aquell no, aquell no tindrà dret. I si amessin més al fons, qui t'assegura a tu que el que aprova el 100 s'ha esforçat més que el que aprova el 80 ?. Potser que us ho estudieu una mica més tot plegat. O potser ja és això, no ?. Una mica de populisme. De PPoular.

    Et diré més, a mi em van negar fa anys una beca per transport precisament pel nivell d'ingressos ( què, per error, havia declarat, però este és un altre tema ) però atenent a les dades que jo mateix vaig facilitar a traves de la declaració, no en tenia dret. Em sembla que es el que s'ha de fer, independentment del nom de l'ajuda econòmica, s'ha de donar a qui ho necessita no de manera universal. I ara més que mai.

    ResponElimina
  13. Si hi han diners per pagar 40.000€ anuals a l'assessor de l'alcalde (un càrrec nou, i sense què això sigui una crítica al nomenament) crec que hi ha suficients diners per pagar aquesta beca-transport.

    Crec que és evident que la comparació no és encertada ja que la naturalesa i els significats són diferents, no és que sigui opinable o no, tu mateix pots veure que una subvenció, una ajuda econòmica i una beca tenen objectius molt diferents entre sí, són polítiques públiques diferents. En aquest cas hem pensat que el pagament anirà destinat a qui aprovi el 100% de les assignatures matriculades, però és un punt perfectament discutible, i és més, animo a fer crítiques constructives i a donar la seva opinió, si algú considera oportú o més encertat un altra forma serà ben rebuda.

    Aquell que sigui mileurista i aprovi el 90% de les assignatures rebrà una beca general estatal d’uns 3.500€ aproximadament. En aquesta beca no importa si ets pobre o ric, si ets fill de Bau o de Bou o si estudies a Barcelona o Amposta, l’únic que importa és que si et matricules de 6 assignatures aprovis les 6 assignatures, punto. No és un objectiu tan difícil d’aconseguir, que tu creguis que en una ciutat amb milers d’estudiants solsament una dotzena pot aprovar totes les assignatures demostra la confiança que tens en les generacions futures...però ja dic no es demana una mitjana de matrícula d’honor, es demana aprovar el curs.


    Deixa’m que et rectifiqui, la beca no s’ha de donar a qui la necessiti (ja hi ha beques destinades a la gent amb pocs recursos econòmics) s’ha de donar a qui se la mereix.

    ResponElimina
  14. Nen, això de que l'edat no perdona, t'ho podies estalviar ...

    Perque d'exemples de persones grans molt i molt vàlides en tenim per tot arreu ( Broggi, Barraquer, etc., i Cortés al teu partit ). Per cert, encara no sabem que fareu amb el Fraga, que també deu ser un exemple per les NNGG ...

    ResponElimina
  15. No ho he dit per faltar, tampoc sé quina edat té saberut.

    Què de persones grans i vàlides en tenim per tot arreu no te ho discutiré ni ho he posat en dubte mai. Igual que de joves vàlid en tenim molts d'exemples.

    ResponElimina
  16. Una pregunta Gutijaume: S'hauran de comprometre a treballar a Tortosa els que accepten l'ajut?
    Ho dic que per a pagar i que després vagin a rondar-la no se si és just pagar-ho a tots els tortosins. La majoria no tenen fills estudiant fora.
    Un impost nou, a més te que ser equitatiu.
    No creus que millor proposar-li al Mas que al Bel?

    ResponElimina
  17. Aquesta mateixa pregunta ens l’hauríem de fer al veure que formar a un enginyer li costa a l’Estat 60.000€, per a que desprès decideixi anar-se’n a treballar a Alemanya on cobrarà tres vegades el que cobra aquí, amb millors opcions d’ascens laboral i per tant amb una millor visió de futur.

    Si tenim en compte que buscant a les webs de recerca laboral no hi ha ni una sola oferta per a enginyers civils i per contra hi ha vora 2.000 ofertes provinents de l’estranger, ens hem de preguntar si el problema és l’oferta o la demanda. Quantes ofertes de treball per a llicenciats hi ha a Tortosa? Els obligaràs a quedar-se tot i no haver feina? Ara, això pot canviar i crec que canviarà.

    Lo del impost no ho acabo d’entendre, no veig raó per incloure un nou impost per tal de finançar aquesta beca. I pel que fa a lo de Mas-Bel no té raó de ser, és una beca d’àmbit local degut a que mols estudiants s’han de desplaçar a Amposta per fer un cicle superior o a Barcelona/Tarragona per estudiar una carrera universitària o FP.

    ResponElimina
  18. De diners hi han, lo que passa, es que estan mal repartits,lo que crec que una persona que se pot pagar perfectament los estudis per que vïngue de bona família o lo que sigue, no tindria dret, per mi, a estes ajudes.
    Esta be que Jaume pense coses per als tortosins.

    ResponElimina
  19. Aquí Saberut escribint desde el geriàtric...potser avui estava poc inspirat ves per on. Tota proposta d'ajuda és agraida però comprendràs que estan traient calers per a coses tant o més bàsiques que aquesta dient que no hi ha ni un duro i vens tu proposant una nova ajuda...pos un que se fa gran i de vegades no entèn les coses, ja te rebaixaràs lo teu sou de polític (quan lo cobres) suposo per a finançar-ho. Ai estos cadellets!! (en tot lo carinyo del món que podria ser lo teu germà...gran!) ;)

    ResponElimina
  20. Gutijaume, òbviament no sé sí son una dotzena o dotzena i mitja els que serien "mereixedors" de la beca, ets tu qui ha dit que la despesa publica per este concepte seria quasi imperceptible. Però ja que ho dius, per a fer una proposta així, sabràs quants mils ( això has dit ) de jovents estudien fora de Tortosa, i suposo que ens ho diràs per a que valorem de que estem parlant.
    En qualsevol cas, la discrepància és de base i sembla que no la vols entendre. Aquesta diferenciació que fas tu entre termes no té res a veure en el fons del tema que, no es altre que la UNIVERSALITAT de la mesura. "Ti pongas como ti pongas". Cosa diferent seria establir un premi en forma de beca per a un estudiant/a concret per una fita determinada, però sense generalitzar-ho.
    Què tindrà a veure que els diners els rebin o es donen en concepte de beca o del que sigui, el nom no fa la cosa.
    Això que dius tu que ho faci La Caixa, home, no una institució publica.

    Per altra banda, ja ho has dit prou clar. " . En aquesta beca no importa si ets pobre o ric, si ets fill de Bau o de Bou o si estudies a Barcelona o Amposta, l’únic que importa és que si et matricules de 6 assignatures aprovis les 6 assignatures, punto". Pos per a tu l'idea i la iniciativa. Jo no te la compro. Per això ets de NNGG i jo no, lògicament.

    ResponElimina
  21. Ni falta que em fa que me la compres.

    ResponElimina
  22. Les barrabassades de les que serà capaç el PP ni les imaginem encara. Fa poc estava a l'estranger i a l'hotel vaig veure un reportatge de TeleEsperanza sobre el batxillerat d'excelència i se'm van caure els collons a terra. Una xiqueta va dir literalment "Por fin podré hablar con mis compañeros de lo que me interesa". Pobreta, quina llàstima.

    ResponElimina
  23. De moment són això, imaginacions teues.

    ResponElimina
  24. Nen, imaginacions, imaginacions, no ho son massa ...

    I si no estas d'acord, pregunta als teus companys de Castella-LLeó i Castella-La Mancha ( entre d'altres comunitats ) el que estan fent en serveis socials i educació els governs del PP ...

    Però no cal preocupar-se gens ni mica.- Ara que se'n va ZP, a primers de gener tindrem 5.000.000 de llocs de treball, no es congelaran les pensions, s'abaixaran els impostos, es millorarà els sous dels funcionaris i el nom d'Espanya es canviarà per JAUJA ... Més o menys com ha passat al nostre país ( Catalunya ) en aquest darrer any ...

    I podrem dir a veu plena " España va bien " !!!

    ResponElimina
  25. Lo de la Jauja és lo que hem estat vivint fins ara.

    Dis-me que ha fet Zapatero al govern? I Mas a la Generalitat? Me penso que abans de mirar que faran en el futur uns, mirem abans el que han fet i fan altres ara mateix. Igual que ens hem apretat el cinturó a casa se l'hauran d'apretar les institucions.

    ResponElimina
  26. Tranquil Guti que no xalareu, vos pensàveu que ZP es menjaria la crisi econòmica mundial amb patates i em sembla que la pitjor part us l'endureu vosaltres. I no podeu estar 4 anys dient que la culpa va ser de ZP, és un argument massa gastat. Es obvi que ZP ha fet coses bones, el que passa és que el que és bo per mi és dolent pel PP i a la inversa.

    ResponElimina
  27. Que ens toca la part més difícil és evident, però no es tirarà la tovallola abans d'hora.

    ...Quan parlava de ZP em referia a les retallades que han fet els socialistes, però que molts oblideu.

    ResponElimina
  28. A Jauja es va viure també en temps de l'Aznar ( i també hi va haver retallades ) ... Per cert, aquell home que parlava català davant de l'espill ...

    I per si no ho saps, Guti, ( perque eres molt jovenet ) una de les causes de la greu crisi que estem patint tots ( bé, els del PP no tant com els de la poca roba ) va ser la política afavoridora de les especulacions amb el sòl, lligat als "pelotazos" de tots coneguts ...

    I què va fer el govern ( Rajoy hi va tenir molt i molt a vore ) ???...

    Fer-se la foto a las Azores, entre altres coses tan ben fetes i al teu gust ...

    Ah, i clar que ZP ha fet coses molt bones, com les Lleis de la Dependència, de la igualtat entre gèneres, del matrimoni entre persones del mateix sexe, la derogació del PHN, etc..., com també n'ha fet de molt dolentes, sobretot en polítiques econòmiques des de fa 3 anys ( però aquestes no les citaré, perque ja les expliqueu tu i tots els del PP, a més de la premsa mesetària i carca que tots coneixem ) ...

    M'agradaria parlar de programes i futur, però d'això no sé si en teniu massa ganes ...

    ResponElimina
  29. Et refereixes a aquella època en que Espanya era el país que més creixia de tota la UE? A quan teníem superàvit? Prou de demagògia barata home...de quines retallades parles? Vols que et parli de retallades? Comencem: retallada d’un 5% del sou dels funcionaris, congelació de les pensions i també del sou dels funcionaris, retallades en la inversió pública, retallades a l’ajuda oficial al desenvolupament, retallades en CCAA i Ajuntaments, pujades d’impostos constants, prohibicions...S’ha lluït!!!

    La crisis crec que a hores d’ara ja tenim suficient informació per saber que l’ha produït i que l’ha agreujat, però en serio, no busquem excuses a una mala i tard gestió econòmica del executiu que ha passat per la negació d’aquesta crisis a tots els ciutadans i les constants mentides i falta de transparència en la seva actuació.

    Que de les coses positives que ha fet ZP sol pugues destacar una Llei de Dependència (finançada amb deute i per tant incorrent en dèficits corrents de les balances), la derogació d’un PHN, que va suposar la posta en marxa d’un altre transvasament però sense cap tipus d’inversió al territori i el matrimoni homosexual ja diu suficient de lo que ha suposat la legislatura de ZP, que serà recordat com el pitjor Govern de la història.

    Parles de programes de futur? Quin futur podem esperar amb el senyor Rubalcaba?

    ResponElimina
  30. Creixement irreal gràcies al crèdit, el més tonto es comprava un pis de 300 mil euros, cotxe, viatge a Cuba i les mamelles de la parenta. Obviament es consumia a tota pastilla, però amb diners portats del futur, que s'hauran de tornar. Un creixement sa es basa en produir coses que siguin exportables, no a estafar al vei del costat venent-li totxo a preu d'or. No era un del PP que deia que els pisos valien el que valien perquè els espanyols podien pagar-los ? La conseqüència del despropòsit la sabem, uns quants milions d'aturats.

    ResponElimina
  31. Lo creixement del PP que tant orgullosos estan, se podria resumir en " pan para hoy y hambre para mañana" .

    ResponElimina
  32. Mira, nen, jo no he de defensar cap partit ni cap govern ... encara que sigue una mica "rojilla", segons les teues definicions.

    Però em pots dir que podem esperar de Rajoy i del PP en general, tant a Catalunya, i molt especialment a les Terres de l'Ebre ???.

    Anar al TC per l'Estatut ( i recollir signatures a casa nostra ), magnificar un problema amb les llengües quan no n'hi ha cap ( n'hi l'ha agut mai, des de fa més de trenta anys ), fer el transvasament de l'Ebre fins Almeria, demanar que la resta de l'estat espanyol no compri productes catalans, una política d'immigració "made Garcia Albiol",etc., etc. ???

    Mira una altra vegada, nen, de llissons cap ni una ... i de demagògia, barata o cara, només cal que repassis totes les teues opinions, fins les d'abans d'anar a les llistes municipals ...

    ResponElimina
  33. A veure si te n’anteres que ja no existeixen rojos y azules, passa pàgina senyora. A n’aquest blog et poden donar constància que mai he dit a ningú “rojo”, he nascut en una altra època, ja no es porten estes coses...

    Ja m’he cansat d’explicar-te les propostes econòmiques per sortir de la crisis que porta el PP en programa i com veig que no t’interessa i prefereixes continuar en la demagògia, lo que faré serà passar de tu.
    I això sí, de lliçons (en ç) com veus alguna te’n puc donar encara, però no et preocupes no és la meua intenció.

    Bona tarda SENYORA, voti al PSOE, ha retallat per on li ha donat la gana, tenim casi 5 milions de parats, un 45% d’atur juvenil, però com molt bé diu ha legalitzat el matrimoni homosexual i ha instaurat el xec-bebé (ah no, ja no).

    ResponElimina
  34. I dels 5 milions, quants són per culpa de l'esclat de la bombolla immobiliària? Busca-ho, potser et portaràs una sorpresa. Un bombolla iniciada i inflada en temps del PP, per tant corresponsable de l'atur tan bèstia que tenim. I obviament la crisi econòmica mundial també és culpa de ZP ... i que més. Però bé, dintre de 4 anys en parlarem.

    ResponElimina
  35. I quants ho són per una mala gestió econòmica de l'executiu? Per no prendre mesures rapides i eficaces a temps i deixar que la crisis econòmica es cebes en les classes mitjanes...

    Per la mateixa regla de tres, no serà culpa del PP la crisis immobiliària que ha afectat als estats occidentals, en especial als EUA amb les famoses hipoteques-basura.

    ResponElimina
  36. Mira Gutijaume, hauries d'aturar-te un moment a pensar una cosa: Inclús ara mateix podries trobar, sense burxar massa, moltes persones, fins i tot moltíssimes, que es declaren sense cap problema ser roig, més enllà de les connotacions que la dreta vol donar -i sobre tot van donar- al qualificatiu. I tu no has pensat mai per què costa tant trobar-ne que es declaren azules -com dius tu- o directament fatxes, que seria l'antònim de roig ? Fins i tot costa trobar-ne que es declaren obertament de dretes.
    Pensa-hi....

    ResponElimina
  37. Jotabe potser és perquè ens trobem en una època amb una forta crisis ideològica on les diferències entre esquerra i dreta cada cop són menys visibles i per lo qual parlem de partits (sobretot a Europa) de centro-dreta o centro-esquerra.

    Per això crec que la connotació “roig” és una connotació arcaica més lligada al comunisme que a l’actualitat. I qui es declari roig, sota el meu parer, cau en una visió força retrogada de la política actual, més basada amb els fets i polítiques emprades que amb una polarització ideològica que avui en dia ja no existeix.

    ResponElimina
  38. Saps allò de " Los Cerros de Ubeda ?, pos això.

    ResponElimina
  39. Segur que els que van montar tot el merder de les hipoteques brossa eren tots uns "rojillos" :-)))

    Un exemple del que ens espera quan governeu l'estat Asi saquearon la CAM

    ResponElimina
  40. Hola a tothom.

    Primer que tot dir: ja que mirem al futur perque no dixem estar lo de "rojillos" i lo de fraga? ja que teniu una imatge molt equivocada de NNGG. Despres la proposta de NNGG jo crec que es bona. Ja per acabar dir-vos que es una crisi mundial que tots els països l'han patit, però la diferencia ha segut una i molt gran, els altres països han reconegut que estaben en crisi, el nostre govern no, es va ficar a donar subencions i a desviar la mirada, si ho hagues reconegu i hagues aplicat unes certes politiques molt abans no estariem quasi al rescat, voleu que parlem de la crisi a catalunya? la crisi originada pel tripartit? perque sera que no n'he vist parlar? a no espera que aqui hi ha els bons i els dolents, ha arribat a un punt que a catalunya no existeixen ni dretes ni esquerres ni conservadors ni progresistes, existeixen els bons i els dolents, be com a reflexio final continuem en Rubalcaba i España serà intevinguda seguim atacan a les pimes, Mariano Rajoy pot suposar un canvi, com? ajudant a les pimes per exemple... i en mes mesures que s'aniran veen...

    p.d.: trasvassament? jeje heu estat per Xerta-Tivenys fa poc? us convido a que hi anesseu i miresseu l'assut a i a que pujesseu a veure les obres per al canal xerta-senia, no parlessem de transvassament, parlem de garantir l'aigua al delta, parlem de mes diners per a les terres de l'ebre... reflexioneu sobre el transvassament i feu un petit viatge a l'assut i a les obres del canal xerta-senia...
    Percert si no sabeu qui som NNGG tambe us convido a que investigeu una mica mes, i a que conegeu a Jaume, i no sol us dediquesseu a atacar tot el que fa el PP-NNGG.

    ResponElimina
  41. Jo ja he fet tard. I quan era jove, encara que no agradi sentir-ho, manaven els vostres pares ideològics.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta