10 de desembre del 2011

Els temps dels voluntaris de Creu Roja val més de 2,5 milions al Camp i l'Ebre

L'aportació econòmica del voluntariat de Creu Roja a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre ha superat els 2,5 milions d'euros. Creu Roja compta amb 2.600 voluntaris i voluntàries que realitzen una labor "fonamental" en contextos de crisi socioeconòmica com l'actual, i que implica un increment de les demandes per part de nous col·lectius vulnerables. Per tant, l'entitat ha difòs un comunicat amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, el 5 de desembre passat, en què afirma que encara necessita més ajuda. En el cas de Tortosa, el telèfon de Creu Roja és el 977 44 44 44, tot i que altres vies de contacte són el web crtortosa.com i el correu electrònic info@crtortosa.com.

Al llarg de 2010, Creu Roja va atendre més de 32.000 persones en el marc dels seus diferents programes socials, xifra considerablement superior a la de l'any 2009, en el qual es va donar resposta a prop de 21.000 persones. Del total de persones assistides en 2010, unes 19.000 persones van ser beneficiàries directes d'accions específiques enfront de la crisi, com el repartiment d'aliments o la distribució de kits de suport social. Segons Creu Roja, els seus 2.600 voluntaris aporten un immens valor social i econòmic, ja que contribueixen al benestar de la societat, promouen la cohesió i la inclusió socials, i la seua activitat incrementa la tolerància de les persones amb els grups desfavorits de la societat, tot reduint el racisme i els prejudicis. A més, la seua "aportació de temps a la societat" suposa un valor superior als 2,5 milions d'euros.

En relació al perfil tipus del voluntariat de Creu Roja es pot destacar que existeix paritat de gènere (51,39% dones i 48,61% homes); la majoria té una edat compresa entre els 31 i 40 anys (el 31,65%); el 47,22% té estudis secundaris, i el 35,88% és estudiant. A banda dels perfils específics, els voluntaris són "imprescindibles". Qualsevol persona pot participar i canalitzar la seua solidaritat realitzant una activitat adequada al seu perfil, sempre que disposi d'entre 3 o 4 hores a la setmana per donar un cop de mà. També s’ha incrementat la dedicació horària dels voluntaris, que ha facilitat a Creu Roja posar en marxa nous projectes per afrontar les conseqüències de la crisi, com ara el suport als espais de recerca de feina, el repartiment d’aliments excedents de la Unió Europea, kits de suport social, material escolar o joguines.

Imatge Creu Roja Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta