30 de desembre del 2011

L'AMAC suavitza la seua posició i es posa 'a disposició' de Villar de Cañas

L'Associació de Municipis en Àrees Nuclears (AMAC) ha difòs aquest divendres al migdia una nota oficial que, en bona part, rectifica les declaracions que el seu president i alcalde de Trillo, Francisco Moreno, havia fet a l'agència Europa Press. Unes declaracions prèvies a l'anunci oficial de la designació de Villar de Cañas com a seu del magatzem nuclear, i en què el president de l'AMAC rebutjava qualsevol altre emplaçament que no fos Ascó o Yebra. Però finalment, l'AMAC ha buscat una posició conciliadora amb el govern de l'Estat i ha celebrat la decisió de fer un magatzem temporal centralitzat (MTC) a Espanya. De la mateixa manera, l'AMAC ha felicitat el municipi de Villar de Cañas, ja que "sempre ha entès que aquesta instal·lació és una magnífica oportunitat de desenvolupament econòmic per a la zona on s'ubiqui".

En aquest sentit, l'AMAC s'ha posat a disposició de Villar de Cañas per "col·laborar i compartir l'experiència acumulada per l'associació, amb l'objectiu d'aconseguir que el desenvolupament associat a l'MTC, al seu centre tecnològic i al seu parc empresarial sigui una realitat".

Tanmateix, l'AMAC ha volgut agrair als municipis de Yebra i Ascó el seu esforç i el seu compromís en favor del projecte de l'MTC. "Ells van ser els primers municipis en postular-se com candidats i l'associació segueix considerant que són els millors des del punt de vista tècnic, de manera que lamenta que no hagi estat designat un dels dos", s'ha limitat a assenyalar l'AMAC. L'organització ha convocat una comissió directiva extraordinària per al proper 3 de gener a Madrid, en què els alcaldes "analitzaran en profunditat la decisió presa" i establiran les directrius que guiaran la seua relació amb el Ministeri d'Indústria, després de la "decisió política" adoptada aquest divendres.

Imatge Europa Press

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta