12 de desembre del 2011

Les imatges d'arxiu de TV3 recuperen la visita d'Urdangarin a l'Expoebre

El fons d'arxiu de Televisió de Catalunya ha recuperat aquest cap de setmana la visita dels ducs de Palma, Cristina de Borbo i Iñaki Urdangarin, a la fira multisectorial Expoebre de Tortosa. Les imatges es van poder veure en el Telenotícies Vespre de dissabte a la nit, per il·lustrar la notícia sobre la difusió d'un comunicat d'Urdangarin a través de l'agència Efe, en què el marit de la infanta Cristina lamenta el perjudici que els seus negocis "privats" han pogut ocasionar a la imatge de la seua família i de la Casa del Rei. Així, a l'informatiu de TV3 es va poder tornar a veure un moment de la inauguració de l'Expoebre del 2006, amb els ducs de Palma acompanyats per l'alcalde de Tortosa en aquella època, el socialista Joan Sabaté, i d'altres autoritats locals i territorials com Josep Maria Franquet, Miquel Castelló o Vicent Lluesma.

Els ducs de Palma van inaugurar la 62a edició d'Expoebre el 28 d'abril del 2006, en resposta a la invitació que els havia fet Fira de Tortosa. Va ser l'última edició de la fira al parc municipal, ja que l'any següent ja va entrar en funcionament el pavelló de Remolins. També va ser la primera edició del saló Ebreambient. La visita de la infanta Cristina i d'Iñaki Urdangarin va despertar una gran expectació a la ciutat, amb més de 40 periodistes acreditats, però també una protesta antimonàrquica i una enganxada de cartells en contra de la presència dels membres de la família reial. Una de les anècdotes de la jornada es va viure a l'estand del Consorci de Normalització Lingüística, on Urdangarin va parlar en català. A banda, Sabaté els va convidar a visitar també Tortosa per la Festa del Renaixement, però ni Cristina de Borbó ni Iñaki Urdangarin han assistit encara a aquesta festa de recreació històrica. L'arxiu de Marfanta.com també té imatges d'aquella jornada en el següent vídeo:


11 comentaris:

  1. Com va dir aquell, lo important no és si parlen bé o parlen mal de tu, sino que parlen de tu!! I amb aixo, veig que Tortosa i les TTE som uns craks! Ultimament hem sortit per les barrancades, per la cooperativa de Aldea, i, anualment, pel monument de Franco ;) I ara, per el Prince of Thieves ;)

    ResponElimina
  2. Tens raó, Brian, només sortim per coses bones als telenotícies...una mica més i sortirem pel transvassament de l'Ebre!

    ResponElimina
  3. Pos quina xalera... això em recorda a uns comentaris que vam tindre fa poc sobre màfies.
    Ejem, ens emboliquen quan volen en lo que volen.
    Rien va plus!

    ResponElimina
  4. Encara te'n recordes, Mdad'allò? quina memòria, xeic!

    ResponElimina
  5. Molt difús Cristòfol. La memòria ja patina.
    Per cert, al Mundo parla de que entre les empreses i entitats públiques esta La Galera.
    Se sap alguna cosa més d'això, o és plat per a Nadals?

    ResponElimina
  6. No tant, M.d. A., no tant, però allò j aés aigua passada i ja vam enterrar l adestral de guerra en aquell tema, crec, no?

    ResponElimina
  7. Diguéssem que en fase de digestió, cosa que sol aportar profit.
    A més, los tortosins això de viure amb destrals ja ens és una costum.
    Mentres no ens talléssem... podem jugar.
    No serà qüestió de causar més despesa a l'ICS. Ni un problema a l'ACA, per allò de que "... fa cap al riu".

    ResponElimina
  8. L'elecció d'aquestes imatges és òbviament una casualitat. Però ja és mala sort, ja.

    ResponElimina
  9. Efectivament Gallardo, cal suposar que el vídeo ha estat escollit de manera casual. Ara, també cal suposar que el més normal, a l'hora de buscar imatges, caiguessin en un esdeveniment més important que l'ExpoEbre, com ara aquest que estaven ben guapos i va ser al cap i casal.

    ResponElimina
  10. També vam sortir a Catalunya Radio fa 15 dies pel tema del profesor d'autoescola borratxo ;)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta