29 d’abril del 2006

Expoebre obre portes i renova el discurs amb el nou saló Ebreambient

Els ducs de Palma protagonitzen la jornada inaugural, en resposta a la invitació de Fira de Tortosa

Els ducs de Palma, Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin, van ser els encarregats d’inaugurar ahir al migdia la 62a edició d’Expoebre, amb una visita al recinte firal del parc municipal. De fet, aquesta podria ser l’última edició d’Expoebre que té el parc municipal com a escenari, ja que l’Ajuntament preveu acabar les obres del nou pavelló firal al desembre. La visita dels ducs de Palma va animar l’assistència de públic a la fira, i en alguns moments la princesa Cristina i el seu marit van trencar el protocol per saludar la gent que s’acostava per saludar-vos o per fotografiar-se amb ells. L’alcalde va destacar l’acollida «càlida» dels tortosins.

Abans de visitar la fira Expoebre, els ducs de Palma van arribar a l’ajuntament de Tortosa, on van ser rebuts per l’alcalde, Joan Sabaté, i la resta de membres de la corporació. Els únics que havien anunciat oficialment que no assistirien als actes presidits per la parella reial van ser els representants dels grups municipals d’ICV i ERC, en desacord per la invitació formulada per Fira de Tortosa. A l’Ajuntament, els ducs de Palma van fotografiar-se al costat dels gegants de Tortosa i amb alguns treballadors municipals, i tot seguit Sabaté va lliurar a Cristina de Borbó una insígnia de l’Orde de l’Atxa, que simbolitza la resistència que van protagonitzar les dones tortosines durant un setge dels sarraïns, quan els homes eren fora de la ciutat amb l’exèrcit de Ramon Berenguer IV. «Només em faltava una destral, a casa», va ironitzar Urdangarin, segons va dir un regidor.
En realitat, el marit de la princesa Cristina va protagonitzar dues anècdotes més, ja que va parlar català amb la gent de l’estand del Consorci de Normalització Lingüística. L’exjugador del Barça també va signar un autògraf en què desitjava sort a l’equip cadet d’handbol femení del CE Tortosa, que avui ha de disputar la tornada de la final de la copa catalana. De fet, Sabaté va destacar «la simpatia i l’extrema amabilitat dels ducs de Palma», així com la resposta acollidora de la ciutat i la gent de Tortosa.

> També a la Festa del Renaixement

L’alcalde tortosí, Joan Sabaté, va confirmar que va aprofitar la visita dels ducs de Palma per explicar-los l’abast de la fira Expoebre, així com la projecció econòmica de Tortosa i la seua aposta pels temes mediambientals, a partir del nou saló Ebreambient. De fet, l’Ebreambient aplega una vintena d’expositors d’un sector nou i innovador, el de les empreses i serveis destinats a millorar la gestió dels recursos naturals, el seu aprofitament sostenible i la nova cultura de l’aigua.. «També els hem explicat les raons de la nostra oposició al transvasament, i crec que després han entès millor casa nostra», va afegir Sabaté, que també va animar els ducs de Palma a visitar la Festa del Renaixement, «encara que siga de manera privada». D’altra banda, al nou estand de l’Ajuntament, Sabaté va detallar als seus convidats alguns aspectes del pla integral del nucli antic (Pincat).

El Punt (29-04-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta