18 de gener del 2012

ERC denuncia que la Lira i la Filha no han cobrat els ajuts promesos



El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament d’Amposta, Adam Tomàs, s’ha mostrat molt crític amb el fet que les escoles de música de la Lira i la Unió Filharmònica no hagen cobrat encara les subvencions extraordinàries que havia compromès el govern, valorades amb 49.500 euros per a cada entitat. Aquest dimecres al matí, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Tomàs ha qüestionat que l’alcalde anunciés aquests subvencions extraordinàries durant la passada campanya electoral de les municipals. Uns ajuts que, tenint en compte la situació econòmica de la Generalitat, serà molt complicat que les societats musicals ampostines els puguen cobrar.

En canvi, com ja havia fet el portaveu socialista, Antoni Espanya, durant el seu pas per l’edició del Primera Columna de dilluns, Tomàs també s’ha mostrat comprensiu amb el retard en l’aprovació del pressupost d’Amposta per al 2012. Això sí, el portaveu d’Esquerra ha qüestionat que CiU comencés el mandat amb una forta despesa en la creació de càrrecs de confiança, i també ha advertit que potser no era el millor moment per destinar 60.000 euros al monument ‘Un riu de música’, a la renovada plaça Ramon Berenguer IV. Segons Tomàs, és ben normal que els ciutadans d’Amposta no entenguen les crides que fa el govern municipal a l’austeritat en la despesa, després d’haver assegurat que l’Ajuntament tenia un milió d’euros de superàvit.

Finalment, el portaveu d’Esquerra d’Amposta també ha carregat contra el govern de la Generalitat per la caiguda de les inversions a la capital del Montsià. En el pressupost per al 2012, per exemple, Tomàs hi troba a faltar alguna partida per al nou CAP d’Amposta. En la mateixa línia, el regidor republicà ha criticat la renúncia del govern municipal a la defensa dels estudis públics d’INEFC. De fet, ha revelat que l’empresa EUSES Tortosa, amb la qual l’Ajuntament ampostí ha signat un conveni per a la implantació d’un centre concertat, es va crear al juliol del 2011.

4 comentaris:

  1. Tant de criticar (amb raó) governs com el de València, Balears, Andalusia... i aquí ja en tenim de governs "bananeros", que la gent continua votant-los igualment tot i la mediocritat que gasten....

    ResponElimina
  2. Tampoc han cobrat milers de persones d’aquestes terres els ajuts derivats de la Llei de la Dependència mentre aquest senyor ha estat el Delegat Territorial corresponent....

    ResponElimina
  3. Ay, Mc Calan, Mc Calan ...

    A veces te ciega la pasión defensora "conveniente" ... porque no se puede achacar de ninguna de las maneras ( de una forma razonable ) la falta de cobro de las prestaciones por dependencia al cargo de Director Territorial de les Terres de l'Ebre ...

    Como no se puede atribuir al Director Territorial de Cultura la falta de pago de estas subvenciones ...

    ResponElimina
  4. En ningún momento me he referido a este señor como responsable directo del impago de determinadas prestaciones, pero Ud comprenderá que cuando este señor ostentaba el cargo de DELEGADO TERRITORIAL EN LA MATERIA, también existía un Govern de la Generalitat que dicen que gobernaba. Es pues en aquel periodo de tiempo de cuando tengo constancia de las excusas que dicha Delegación daba a la población (supongo que en todas decían lo mismo) para obviar, retrasar, o simplemente dejar de pagar determinadas prestaciones. Lo ciertamente curioso es que cuando se está en el banquillo ahora se queje de que otros no cobren. Naturalmente algo ha tenido que cambiar para hacer un giro de 180 grados en la percepción del tema.
    Espero haberle matizado mi comentario anterior.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta