18 de gener del 2012

Prova pilot al Baix Ebre per a la detecció precoç del càncer de còlon i recte

El govern català va anunciar ahir que el Departament de Salut ha elegit la comarca del Baix Ebre per iniciar enguany el programa pilot de detecció precoç del càncer de còlon i recte. En el primer any d’aquest programa pilot, Salut convidarà un total de 8.500 ciutadans d'entre 50 i 69 anys, que és la meitat de la població del Baix Ebre que es troba en aquesta franja d’edat, perquè es facin les proves de cribatge. El càncer de còlon representa un 15 per cent del tipus de càncer que es detecten anualment en el col·lectiu d’homes i dones. A les Terres de l’Ebre, es detecten cada any uns 170 casos de càncer de còlon, que provoquen una setantena de defuncions. El director dels serveis territorials de Salut, Albert Gómez, ha explicat les diferents fases del programa pilot de detecció precoç del càncer de còlon i recte.

1 comentari:

  1. No cal dir que una diagnosi precoç d’aquest tipus de càncer salvarà vides…. Però que passarà amb la resposta immediata als infarts ? Haurem de fer 200 Kmts ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta