24 de gener del 2012

Esteu d'acord amb el tancament de Megaupload per part de l'FBI? #PrimeraColumna

En el programa d'aquest dimarts de Primera Columna, preguntarem els espectadors de Canal 21 Ebre si estan d’acord amb el tancament de Megaupload per part de l’FBI. Com sabreu, molta gent aprofitava aquesta plataforma per descarregar-se música, o per veure pel·lícules i sèries sense haver de pagar per fer-ho. Però també eren moltes les persones i les empreses que utilitzaven els servidors de Megaupload per emmagatzemar-hi els seus arxius privats, o per poder-los compartir més fàcilment amb altres persones o empreses. I ara, de moment han perdut uns arxius que legalment eren seus. Mentrestant, dues empreses catalanes, Filmin i Wuaki.tv, que es dediquen a llogar pel·lícules per internet de manera legal, fent servir la tecnologia streaming, asseguren que el passat cap de setmana han multiplicat el nombre de visites als seus portals. Com a mínim, el tancament de Megaupload ha fet créixer l’interès de la gent per projectes com els de Filmin i Wuaki.tv, que sí que actuen legalment. Per tant, esteu d’acord amb el tancament de Megaupload?


12 comentaris:

  1. Esteu d’acord en que al cole suprimeixin el berenar gratuït ?
    NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO , es clar....

    ResponElimina
  2. Volem drets; com mes millor !!

    ResponElimina
  3. No he posat en qüestió els drets fonamentals de la persona, Deu em guard.. Però els vestits que cadascú se’ls pagui ell...

    ResponElimina
  4. Em sembla una putada, perquè no fa gaires mesos em vaig baixar uns comics americans dels anys 70 que són introbables, o tenen preus astronòmics. Si es reeditessen els compraria sense dubtar-ho. Però els conservo al disc dur, si faig un torrent i el pujo a PirateBay o qualsevol altra web P2P altres hi podran disfrutar.

    ResponElimina
  5. Et sap mal que et "deixen llibres" McCalan?
    No els llegeixes i al prestatge?
    Pos deixa'ls tu també.
    O és que la cultura te les mateixes repercussions que les armes?
    L'altre dia passejava per sant Blai i de 10 en tot el carrer, 6 portaven armes.
    Estava acollonit?
    Pos si! Anaven de negre.
    1984
    O Brazil
    Molta seguretat i el que vulguen però a robar els mateixos de sempre. Miro al cel, o dalt de les escales i piràmides?I no cal que digue noms. Estan a la vikipèdia des de sempre.
    Va amics! Un esforç collectiu de misericòrdia a la MGM.

    ResponElimina
  6. Bloomquist sense anar més lluny: el fenomen del “Bookcrossing”; us imagineu que detinguessin a tot aquell que deixes els seus llibres? Faran alguna videoteca gratuïta (perquè gratuïta ha de ser la cultura) amb totes les sèries i pel•lícules (en V.O, subtitulades i traduïdes)?

    El que tinc clar és que acaben de tallar les ales a molta gent que com jo li apassiona el cinema però no es pot permetre acudir cada dia al cine; els cantants cada cop aprofiten més la xarxa per traure els seus últims àlbums de forma gratuïta, aconseguint no sols no tenir que pagar a una discogràfica sinó donar a conèixer la seva música per emplenar desprès els concerts. La indústria del videojoc és de les que mou més diners, doncs ja es podrien solidaritzar...cada joc et costa uns 60€.


    Esperem que surti prompte una plataforma alternativa i sinó tornarem a les P2P com bé deia Lluís.

    ResponElimina
  7. T'agrada el cinema Gutijaume?
    Veus, un altra coincidència.
    3,50 pessetes (2 céntims d'€) al galliner del Cinema Coliseum. Compta tu mateix els anys i "como hemos cambiado".
    Has vist "Hugo"? Encantadora, sobre tot per als cinèfils històrics.
    Algun dia et contaré historietes locals.
    Bé, ja se que en aquestes tertúlies ho som... gairebé tots cinèfils. Hem nascut amb ell.
    Segur que McCalan ho pagava més barat encara.
    Recordem... "Helga" al Niza, o "2001" al Fémina, per posar episodis històrics a la ciutat. Però n'hi han molts més als Doré, Goya, Montepio, Centre del Comerç, Patronat, Filmoteca, etc. Una bona bona història per a qui en vulgue fer un llibre, de cinema.
    Per cert, algunes d'aquelles pel·lícules tan antigues les magatzema alguna web. Que suposo que haurà de eliminar molts enllaços dels que tenia.
    Algún dia s'aconseguirà que les "sacrosantes" Biblioteca Nacional" o variades "Filmoteques" comparteixen versions digitals de les nombroses obres que atresoren només per al "rara avis" de les capitals.

    ResponElimina
  8. Jaume,jo lo SONIC 3 per a la mega drive me va costar 13.000 pesetes, era l'any 1994, o lo primer fifa que em va costar 11.000 pesetes.

    ResponElimina
  9. Tiburon al Montepio, estrenada amb un parell d'anys de retard com a minim. No hi havia prou seients per tanta gent, i vaig haver de compartir-ne un alternativament.

    ResponElimina
  10. Jajajaja, Lluís. Bona.
    Just al contrari que "L'imperi dels sentits" al Fémina, farà quasi 30 anys de l'esdeveniment, que va començar amb la sala plena (a la fila 4 ens va tocar), i a mida que avançava la peli el puritanisme tortosí anava buidant la sala.
    ;-)

    ResponElimina
  11. Jo aquesta la vaig veure per TVE amb els meus pares, quina vergonya vaig passar! I és que comparada amb les pelis de destape i erotiques de l'època, aquesta era gairebé porno. L'avantatge dels japonesos es que no han rebut l'educació catòlica castrant, tot i que tenen els seus propis tabús.

    ResponElimina
  12. Je, je, però tes pares valents!
    I per a que comentar el final?
    A mi em va encantar la peli, i a la sortida de la peli. Tota imaginació, és poca!!!!
    ;-). I Megaupload no existia.
    Saps, costa trobar aquelles pel·lícules que et van sobtar en un moment o altre de la teva vida.
    D'aquí que les filmoteques en xarxa en farien veure millor la evolució del cinema com a art que és. I poder, realment, accedir a la cultura que ens aporta, debatre-la i aprendre el llenguatge d'aquest mitjà que tant consumim i poc coneixem.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta